Şimdi Ara

Kktc ilginç modem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kktc ilginç modem sorunu

    Merhaba. Şöyle bir ilginçlik yaşıyorum umarım yardım edebilirsiniz. Şu an kıbrıstayım. Wdsl internet için yeni bir modem kurmaya çalışıyorum.Bu wdsl dedigim sistem çatıya bir çanak kuruyorlar ordan ethernet kablosu geliyor eve. Evde prize takılı bir adaptör var in-out ethernet çıkışlı. Çanaktan gelen kablo adaptörün in girişine takılıyor out çıkışıda modem gidiyor buraya kadar her şey tamam. Modemin wan portuna kabloyu takınca ıss ayarlarını yapınca internet yok. Modemi köprü moduna alınca ethernet kablosunuda lan 4 portuna takınca ilginç bir şekilde internet geliyor. Tamam böyle kullanmada da sıkıntı yok ama arasıra kopma sorunu oluyor bazı telefonlarda hepsinde birden değil. Modemin arayüzüne internet verken girilmiyor.telefonda internet gidince giriliyor.Modemin arayüz ip adresi 192.168.254.254. Telefonda dns ayarınıda 192.168.254.254 yapmazsan bağlanmıyo. ISS kullanıcı adı şifre girmeden bir internet nasıl çalışır. Bu kopma sorununu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olabilecek biri varmı


    ekleme yapayım. Telefonlara ip leri elle atadım. İnternet gittiğinde telefon modeme bağlı oluyor fakat internet olmuyor. İnternet gittiginde ip nin son rakamını değiştirdiğimde internet geliyor. Bir süre sonra yeniden gidiyor. Otomatik ip de çalılmıyor arkadaşlar bu arada.

    Kktc ilginç modem sorunu


    Kktc ilginç modem sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmosinff -- 14 Ekim 2023; 15:27:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kullandığınız internet vdsl değil, türkiyedeki gibi pppoe kullanıcı adı şifre ile bağlanmıyorsunuz yani. Havadan gelen internet dedikleri şey bir nevi wifi paylaşımı diyebiliriz. Tabii uzak mesafelere giden özel access point kullanılıyor. POE adaptöründeki enerji çıkışı olan porta dikkat edin yanlışlıkla ters bağlarsanız modemi yakabilirsiniz.


    Sorununuza gelecek olursam söylediğiniz gibi zaten köprü modunda çalışması gerekiyor ve çalışıyormuş. Kopma konusu tamamen o anki hava durumuna çatıdaki cihazın karşı cihazla eşleşmesine bağlı. Yani kablosuz bir iletişim olduğu için yüksek ping ve kopma sorunu her daim olabilir. Hiç bir zaman kablonun yerini tutamaz. Yapabileceğiniz tek şey çatıdaki cihazın konumuna dikkat etmek, önüne engel olacak bir şey varmı kontrol etmek.

  • Tamam ama sizin dediğiniz kopma sorunu olsa tüm cihazlarda olması gerekiyor. Mesela evdeki bir telefona ne yaptıysam internet gelmiyor diğerler cihazlarda olmasına rağmen. Bunun modem ip dağitma kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama ne yaptıysam ayarlayamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kktc ilginç modem sorunu

    Başka modem taktım. Resimdeki ayarları yaptım şimdilik bir sorun görünmüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.