Şimdi Ara

klavyeye çay döküldü bazı tuşlar basmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • logitech mk220 klavyeyeme çay döküldü ve simdi bazı tuşlar basmıyor. Klavyeyi söküp, filmi ve tuslari sicak suda yikadim. Duzelme olmadi. Filmin uzerindeki iletken boyalari kontrol ettigimde bir noktada renk degisimi fark ettim. Multi metre ile olctugumde bu kismin iletkenligini kaybettigini gordum. Iletken boya alip bu kisimlara paralel hat ceksem. Klavyem duzelir mi? yoksa elektronik kisimlarinda bozulmus olmasi mumkun mu? Yeni klavye fiyati iletken boyanin 20 kati.

    Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

    Guncelleme: iletken boya sorunu cozdu. fakat kuruyana kadar iletkenlik ozelligi gostermiyor. Kurumasi ise tum gece suruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenixugur -- 25 Ocak 2020; 1:7:4 >



  • Sıcak suyla yıkamasaydın keşke. Çünkü yüksek sıcaklık hassas bölümlere daha çok etki eder. Sabunlu ıslak bez ile ve sonrasında da sadece ıslak ve kuru bez ile işlem yapmalıydın. Başıma çok geldi :) O yüzden yazıyorum. Çok sorun oluyorsa bence bir klavye al derim.
  • Çayda şeker varsa sorun olabilir. Şekerleşme sonucu yapışkan bir tabaka kalabiliyor ve teması engelliyor. Diğer türlü iletken kısım kuruduktan sonra düzelmesi lazım genelde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guncelleme, Cinden aldigim iletken boya 1 ay sonra geldi. Ilk basta surdugumde hic bir ise yaramadi. Kurusun diye 1 saat bekledim degismedi. Ise yaramaz birsey almisim diyip koseye atip uyudum. Sabah kalktigimda klavye duzelmis idi. Iletken boyada ucuza kactigim icin kurumasi tum gece surdu ve kuruyana kadar iletkenlik ozelligi gostermedi.

    Su an klavyem cok guzel calisiyor. Tum yorum yapanlara tesekkur ederim.
  • phoenixugur P kullanıcısına yanıt
    Harika bilgi, her gün yeni birşeyler öğrenmek insanı mutlu ediyor,

    Keşke işlemi yaparken ufak bir video kaydı alma şansınız olsaydı ve paylaşma şansınız olsaydı çünkü pek kaynak yok bunun ile ilgili ve çok klavye çöpe gidiyor bu yüzden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt

    Keske oyle yapsaymisim. Fakat cokta zor birsey degil. Kalemle cizgi cizer gibi murekkebi mevcut yanik hattin uzerinde yada yanina cekiyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.