Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
13
Favori
119.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elfstone35 E kullanıcısına yanıt
    Acaba gaz şarjı eksik yapılmış olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Acaba gaz şarjı eksik yapılmış olabilir mi?

    Tam yaptık dedi gitti ama adam bilemedim. Baya sıkıntı çıkardılar çünkü bizlik bişey değil diye sanırım komple boşaltıp tekrar gaz bastırmak olucak en iyisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfstone35 -- 26 Haziran 2017; 10:6:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar, 18000btu luk DemirDöküm klimam var, bu klimayi 4 yil kadar işyerinde kullandım, daha sonra is yerine yeni klima aldık, çıkan sağlam çalışan klimayida eve taktırdım ama herşey bundan sonra başladı, klimayi soken kişilere eve takmadan once bakımını yapmalarını istedim onlarda bakim yapıldığını belirterek getirip taktilar, takıldığında mart ayiydi, sicakta bir kac kez kullandım, çabuk defroza geçme haricinde bir sorunu yoktu, ama yaz için soğutmaya alınca asıl sürprizle karşılaştık, klima soğuk moduna alınmasına rağmen kış modundaymis gibi sicak üflüyordu, havalandirma modunda ise ılık içeri sıcaklığını veriyor, sorunu nedir anlayamadım, takan kişilere anlattım anlam veremediler, ben montajda hatalı bağlantı yapıldığını düşünüyorum sizlerin fikrini almak isterim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • tolme kullanıcısına yanıt
    Sogutmada osotma yapiyorsa 4 yollu valf enerjileniyor demektir. Sogutma ile isitma.arasindaki en ince detay budur.



    Tabi asil enerjilenen, fwy uzerindeki selenoid bobindir bunu unitmamak lazim. Selenoid bobin enerjilenince olusan manyetik akim, fwy icerisindeki celik cekirdegi geri ceker ve gaz akis yonunu degistirir.



    FWV yani 4 yollu valf enerjilenirse gaz akiş yonu sola, enerjilenmezse saga gider sistem akisi (anlamaniz icin boyle yaziyorum) normalde isitma modunda valf enerjilenir bu da ic uniteden giden bir komuttur. Sogutma.modunda ise bu enerji olmayacagindan valf zaten normal akisinda olur.



    Ya hatali baglanti ya da 4 yollu valf arizasi soz konusudur.



    %100 takanin sorumlulugundadir demek hatali olur o yorum bize dusmez. Uzman kontrolu gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

    Evimizde Mitsubishi Electric kaset tipi klima bulunmaktadir. Klima arıza verdi bizde servisi çağırdık. Bize klima motoru bozulmuş değişmesi lazım denildi ve ücret olarak da 7.000 tl fiyat verdiler. İşte motor dışardaki üniteye kaynakla bağlıymış o sökülüp yerine yenisi takılcakmış falan. Bu kadar masraf çıkması normal mi yoksa daha ucuz yoldan halledebilir miyiz? Yetkili servis diye fiyati şişiriyorlar mı?

    Teşekkürler
  • Herkese iyi günler. Klima ses sorunları ile ilgili çok şey var fakat aradığımızı bulamadık. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

    Klimamız Baymak 12Chs Elite eski tip on-off klimalardan. Dış ünite soğutma yaparken Motordan Dalgalı bir ses geliyor. (fan kapatılıp çalıştırıldı yani denendi Fandan ses gelmiyor). Şöyle düşünün evde buzdolabınız çalışırken sesin dalgalı bir yukarı bir aşağı sabit bir şekilde geldiğini ve sesin bu şekilde devam ettiğini düşünün aynen böyle. Bu arada klimanın soğutması normal 30-45 dakika civarlarında 32 dereceden 27 dereceye güzelce iniyor (Tabi bu normalse. bize normal geliyor)

    Bunun sebebi ne olabilir usta çağırmadan önce bir sizlere danışalım dedik yardımcı olabilirseniz bizleri bilgilendirmiş olursunuz.

    Teşekkürler. İyi forumlar.
  • Selamün Aleyküm arkadaşlar kolay gelsin.
    Benim 12 btu klimamın kartı yanmış Kart tamiri + serviste klimaya detaylı temizlik + işçilik bana kaça mall olur acaba bir fikriniz var mı.?
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    70+70+70
  • citadel kullanıcısına yanıt
    Vibrasyon takozu çıkmış, Butil Kauçuk düşmüş olabilir, motorun ataleti gereği olan salınımın etkisini azaltmak için yapılan uygulamalardan birisi devre dışı kalmış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KeN()

    Merhaba;

    Evimizde Mitsubishi Electric kaset tipi klima bulunmaktadir. Klima arıza verdi bizde servisi çağırdık. Bize klima motoru bozulmuş değişmesi lazım denildi ve ücret olarak da 7.000 tl fiyat verdiler. İşte motor dışardaki üniteye kaynakla bağlıymış o sökülüp yerine yenisi takılcakmış falan. Bu kadar masraf çıkması normal mi yoksa daha ucuz yoldan halledebilir miyiz? Yetkili servis diye fiyati şişiriyorlar mı?

    Teşekkürler

    Mitsubishi ise gayet normal, Araba fiyatına klima satan, yeni klima fiyatına tamir etmiş çok mu :)

    Hocam kompresör değişikliği uzun, zahmetli ve ustalık isteyen iştir. Konuyu sadece kompresör değiştirmek olarak düşünmeyin zira önce gaz toplanacak (Muhtemelen toplarla, salacaklarını sanmıyorum) daha sonra oksijen kaynağı ile kompresör bağlı olduğu sistem borularından ayrılacak, yeni kompresör aynı noktalara kaynak yapılacak, kaçak testi yapılacak, sistem temizlenecek, azot verilecek, en son vakum yapılıp yeniden gaz şarjı yapılacak ve çalıştırp testleri bitirilip size teslim edilecek vs.

    Elbette iş büyük, lakin 7.000TL de büyük.

    Bunlar işte hem MARKA adı altında hem de Yetkili servis şişirmesi ile karşınıza çıkan tablolar hocam. Bu nedenle bu Mitsubishi denen markanın halkımız tarafındna fazla şımartıldığına inanıyorum ben.

    Oldum olası YETKİLİ SERVİS ile iş yapılması taraftarı oldum, lakin işinin ehli bir ustadan da fiyat alıp kıyaslamanızı tavsiye ederim.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Fakat hepsini kontrol ettim. Ses direk motordan geliyor. Yumuşak dalgalı bir şekilde ses yükseliyor alçalıyor. 4 saniye aralıklarla bu dalgalanma sürüp gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Keşke dediğiniz gibi olsaydı benden 450 tl. para aldılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surfcasting

    Keşke dediğiniz gibi olsaydı benden 450 tl. para aldılar.

    Azizim yapmayin lutfen boyle seyler. Millet 500 e klima aliyor 450TL tamir parasi nedir?



    Ben sizin yerinizde olsam detayli dökum ve fatura alir sonrada hakem heyetine gider sikayet ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Kime iş yaptıracağım bilmiyorum çevremde yardımcı olacak kimsede yok. Evde hastam var bir an önce olsun istedim böyle oldu.
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Allahlarindan bulsunlar.ne diyeyim. Gecmis olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    denirdöküm blueline klimayı taşırken gaz kaçtı ve tekrar gaz basıldı
    ama zerre soğutmuyor.sensoru soğutup ısıtmaya aldım ısıtma var.
    dış ünitede kalın boru buzlanıyor ama ince boruda hiç bir sey yok.
    sıcaktan erimek üzereyim bi çare :)
  • 12bin btu klima için kompresör(350)+gaz basımı(150)+işçilik(150) fiyat verdiler, sizce tuzlu mu fiyat ?
  • kerrjo1 kullanıcısına yanıt
    Kompresör için haydi esnaf işi kar marjı da var normaldir diyeyim de, 150 işçilik 150 gaz nedir yahu.

    12.000BTU klimanın alacağı gaz 850 gram ya var ya yoktur. 22 gazdır muhtemelen (%80) R22 gazın tüpü (22 yok da muadili işte) zaten kaç lira ki 150TL sini sizden talep ediyor terbiye yoksunları.

    GAZ FİYATLARI
    R410 11.35 KG C-FLORON-FRİGOGAS 430 TL
    R407 11.35 KG REFRİGERANT 280 TL
    R404 10.9 KG DUPONT SUVA 400 TL
    R134 13.6 KG DUPONT 450 TL
    R134 13.6 KG T-COOL 350 TL
    R134 13.6 KG WUTSE-REFRİX 400 TL
    R 2 13.6 KG REFRİGERANT 300 TL

    https://www.byssogutma.com/gaz-refrigerant-r417-11-30-kg-urun126.html

    11.30kg tüpü dahi 395TL olan bir gazın 850 gramı kaç lira olacak ki sizden 150TL sini birden GAZ FİYATI adı altında talep ediyorlar.

    Ben sizin yerinizde olsam bu adamlara 150TL vereceğime gider tüpü satın alır evde bekletirim zaten dolar gibi her gün yükseliyor fiyatı.

    Gel kardeşim tak kompresörü, al sana gaz ver şarjını, al sana kompresör parası, al sana işçilik 150Tl haydi yoluna demek lazım ki bu durumda madem ki sinirlendik o halde kompresör fiyatına da itiraz edelim biz.

    Buyurun 12 lik kompresör ben size 200TL ye yollayayım haydi hodri meydan. hatta içinde 1 kilo olan gaz tüpünü de 30Tl ye yollayayım.

    Şimdi bu durumda bu muhterem adama şunu söylemeniz lazım. ''Tamam kardeşim madem ki senin alacağın sadece 150TL. o halde malzemeler benden gel tak'' 650 yerine 380TL ye iş biter.

    Fakat MALZEME PARASI adı altında çok afedersiniz ama size ittireceği bir bedel kalmayınca ortada, bu sefer alicengiz abimizin ''Aaaabi kompresör çalışmazsa ben sorumluluk almam, Aaaabi soğutmazsa sorumlusu ben değilim, Aaaabi sen kompresörle gazı getirdin ama bunun daha kaynak teli var (tanesi 30 kuruş)'' gibi saçma sapan bahaneleri birdenbire ortaya çıkıverir.

    Ülkemizde İŞ AHLAKI denen olgu yok değerli kardeşim. Bu nedenle Allah sizlere kolaylık versin diyorum başka bir şey demiyorum.

    yaptırma güzel kardeşim, o klimayı yaptırıp bu terbiye yoksunlarına açıktan para kazandıracağınıza, lütfen gidin 1500TL ye sıfır 3 yıl garantili inverter klima alın kurtulun.

    Ya işi HAK ile yapacak, ya da açlıktan yok olup gidecek bu gibiler.

    Akşam akşam sinirlerim tavan yaptı yine.




  • kerrjo1 @ 1 Temmuz 2017; 13:19:59

    12bin btu klima için kompresör(350)+gaz basımı(150)+işçilik(150) fiyat verdiler, sizce tuzlu mu fiyat ?




    Yakında herkes kendi vakumlama cihazını,kendi gazını eve alıp kendi işini kendisi görmeye başlayacak.

    Herkes usta olacak, paralar cepde kalacak. Bu hırsızlarda ortada kalacaklar. Bunu istiyorlar.

    150 Gaz basımı nedir arkadaş.

    Yazık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 1 Temmuz 2017; 21:29:8 >
  • Selamlar herkese. Vestel dx12 bio marka model klima dış ünite fan arızası; kumandadan açıyorum üflemeye başlıyor, dış ünite devreye giriyor seslerden anlıyorum ancak birtürlü dış ünite fanı çalışmıyor çözüm konusunda bilgisi olan varmıdır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.