Şimdi Ara

Klima benzinden yakıyor, motor lpg den ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracim 2006 Megane2 lpgli. Yeni aldim. Benzin ibresinin uzun yolda indigini gordum ve arac bilgisayarinda kalan km hep dustu. Sonra klimayi kapattim. Gordum ki hic benzin yakmiyor Motor gucunu lpgden klima gucu benzinden nasıl alabilir? Bir ayar felan mi yaptirmak lazim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Birçok fransız araçlarında araç lpg ile gidilen yolu benzin ile gidiyormuş gibi düşünüp ibre aşağıya doğru iner Kontak kapatılıp açıldığında veya bazı farklı durumlarda ise ibre depodaki gerçek seviyeyi ölçer Sizin karşılaştığınız durum da bu Kontak kapatıp açtığınızda seviye tekrar normale dönecektir. Klima benzinden yol lpgden diye bir durum yok
  • Hmm. Fakat aracta benzin lambasi yandi. Ibresel bir durumsa dedigin olabilir hemen bakacagim. Ya hala benzin lambasi yaniyirsa? Problem ne olabilir. Sadece senaryo kurdu sacma olabilir soru :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta benzini sen kendine gore ayarla. Mesela 2 depoda su kadar benzin aliyorum diye. Belli bir duzen tuttur. Oyle devam et. Yoksa yol bilgisayarina bakarsan karisir. Role takiyorlar bunla alakali. Bi onu arastirabilirsin istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim cevap icin. Benzin lambasi yandi sanki gidince bitecek diye korkuttu harbi. Denedikten sonra mesaj atarim. Farzet ibreyle alakali sonra ivreyi dinleyip yolda bırakmasın:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 tl lik benzin bile alsaniz arac depodaki benzini bastan ölçer ve ibreye yansitir. Bunun haricinde depodaki benzini olcmenin diğer yolu ise gostergeleri test moduna almaktır. Yanlış hatirlama ihtimalimle birlikte sanırım ki yol bilgisayarı tusuna basıli tutarken starta basinca test moduna aliyordu. Devreden cikmasi icin ise kilometre sifirlama tuşuna basın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı stop edip tekrar çalıştırın ibre düzelir. Meganlarda böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 lpg ile gitsede ibre düşer kırmızı yanmasinin bir sıkıntısı olmaz.
    Benzin alırsanız test modu yaparsanız veya yakıt alırsanız ibre normal haline döner.
    Hiçbirşey yapmaz iseniz 200 km de bir reset atar ama kontağı açıp kapatınca..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renaultda var böyle bir durum dostum. Arkadaşımda megane 2 var lpgli, o söylemişti bir kere düştü mü benzin ibresi tekrar yukarı çıkmıyor, çünkü bir depo benzinle ne kadar yol yaptığına göre hesaplanıyor demişti, sonradan yazılım falan çıktı mı bilmem. Benim de megane 3 vardı onda da öyleydi, misal 2 çizgi yakıt var çok dik yokuşta yakıt bir tarafa toplandığı için tek çizgiye düşüp yakıt ışığı yanıyordu, sonrasında kontağı kapatsan da birşey değişmiyordu, bir kere yandı mı sönmüyor gerçekten. Şimdi civic var lpgli benzinde düşme oluyor ama kontağı kapatıp açınca tekrar yükseliyor.
  • Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Denedikten sonra geri donus yapacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Role taktırmak en mantıklı çözüm. Araç lpg'ye geçtiği anda benzin pompasını durduruyor. Böylece pompa boşa çalışmamış oluyor. Eğer role taktırmazsanız pompayı yakma ihtimaliniz var, deponuz yarımın altına düşmesin mümkün olduğunca. Pompa kendini depo içindeki benzinle soğutuyor çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huka Sampos

    Role taktırmak en mantıklı çözüm. Araç lpg'ye geçtiği anda benzin pompasını durduruyor. Böylece pompa boşa çalışmamış oluyor. Eğer role taktırmazsanız pompayı yakma ihtimaliniz var, deponuz yarımın altına düşmesin mümkün olduğunca. Pompa kendini depo içindeki benzinle soğutuyor çünkü.

    röleyi kim nasil takiyo hocam?
    benim astra bu benzin pompasinin lpg de bile calismasi yuzunden 2 kere hortum bi kere de pompa yedi ve bunlar yuzunden yolda kalip rezillukler cektim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumaruu -- 26 Temmuz 2015; 9:09:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende yeni aldım meg 2 . aynı durumla bende karsilastim. Hemen LPG ustama gittim . dediği şuydu " ben şimdi bakarım 20 lirani alırım bana vereceğine o parayı git 20 liralık benzin al ibre baya bi yükselecek eğer ki yukselmezse gel o zaman bakalim " dedi. En son aldığımda benzin çeyrek depoyu biraz geckindi 20 liralık benzin alınca nerdeyse yarım depoya yaklaştığını gordum. Yanı otomatikman dusuyor ibre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım aracın hayırlı olsun..
    meganede ibre lpg ile gitsende yol blgs verisine göre benzin ibresini düşürür ve tam olarak kaç km veya kaç lt düşmesine göre bilmiyorum ama bir süre sonra şamandıradan depodaki benzini okur ve ibre tekrar depodaki net benzini gösterir bu süreç böyle işler.
    benzininiz azalmaz sadece ibre düşer gıcık ve saçma bir durum bunu engelleyen modüller lpg cilerde var çok rahatsız olursanız taktırırsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracımda da bu durum var dert edecek bişey değil.Benzini hep yarım depoda tutuyorum bi sorun olmuyor.Aracın elektrik tesisatına müdahaleyi doğru bulmadığım için röle taktırmak istemedim.Ustalar maşallah arabaların anasını ağlatmayı çok iyi biliyorlar çünkü,röle diye giderim tüm tesisat adamın elinde kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğendiğiniz herhangi bir elektrikçide taktırın hocam, basit bir şey zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkansiz. Klima kompresoru gucunu kranktan alir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm çok basit. Megane 2 lerde böyledir. Klima ile de alakası yoktur. Araç ne kadar giderse yol bilgisayarı ona göre düşer ibreden. Çözümü ise reset atmaktır. Youtube de nasıl olduğunu görebilirsin 10 saniyelik bir işlem :)
  • Bu durumu çok sıkıntı ediyorsanız lpg'ciler sisteme modül takarak ibrenin sapıtmasını engelliyor araştırabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirczy kullanıcısına yanıt
    Sorunun tam çözümü mü bilmiyorum ama bildiğim birşey var renault gurubu araçlar deodaki yakıta göre ibreyi oynatmıyor. Yol bilgisayarına göre çalışıyor. Clio 4 aracımda aracı stop etmeyi unutup yakıt almıştım. Araca bindiğimde çalışıyor olduğunu farkettim. Depoyu doldurmama rağmen yakıt ibresi oynamamıştı. birkaç gün sonra kendi kendine düzeldi. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.