Şimdi Ara

Klima Dış Ünite Takozları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün klima dış ünitesi için iki çeşit takoz aldım fakat klimayı yeteri kadar yukarı doğru kaldıramadım. Klimanın dördüncü ayağı ise deliklere tam denk gelmiyor.


    Zamanında baymak servisi dış ünite için 3 vida takmış, bir tane vidayıda boşta bırakmış, bugün sebebini anladım ki, dış ünitenin vida yerleri ile duvara monte edilen dış üniteyi taşıyan demir tam hizalı değil.


    Acaba servislerin dış ünite ayaklarına geçirdiği titreşim önleyici plastiklerden nereden bulabilirim? İnternetten satın alabilir miyim? Yoksa illaki servise mi gitmem gerekecek?


    https://store.donanimhaber.com/00/77/d0/0077d0087e76af383da9c6dad3fadfaf.png


    Klima Dış Ünite Takozları



    https://img.donanimhaber.com/upfiles/146528/312f165c-6e3f-48fd-9e14-ef942b9ae762.png



    Klima Dış Ünite Takozları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 27 Ağustos 2023; 0:16:26 >







  • Titreşim önleyici takozları monte ettim. Sadece duvara monte olan ayaklar bir birine bir kaç cm yakın monte edilmiş, ayaklardan birinin vidası takılamıyor. Toplamda 3 tane vida söktüm, paslanmış vidaları. 4 ayak taktım, dördüncü ayağın vida yeri denk gelmediği için vida pulu ile dış ünite ayağını sabitlemeye çalıştım. Dün akşam test ettim, eski titreşim ses gelmedi. Eskiden duvarda bir uğultu vardı. Şimdi artık o ses kesildi. Keşke baymak servisi zamanında ayakları takmış olsaydı.

    Klima dış ayaklarında biraz pas vardı. Beyaz boya ile boyadım. Duvara monte edilen ayakların kaç senede bir değişmesi gerekiyor?


    Klima Dış Ünite Takozları

    Klima Dış Ünite Takozları

    Klima Dış Ünite Takozları

    Klima Dış Ünite Takozları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Hocam takozları nereden temin ettiniz? Bende de benzer titreşim sorunu var. Servisten fiyat aldınız mı?

    Komşu yeni klima aldı, adamlar eski klimanın ayaklarına taktılar. Takozu bırak, yeni saplama tamdan eski ayağa koydular. Şaşkınlıkla izledim. Eski çıkan klima nereden baksanız 20 senelik. Normalde saplama vidalarının dış koşulda o kadar dayanması kolay değil, metal sonuçta.

    Şu takozu neden servisler takmaz anlamış değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullandığım klimada titreşim önleyici takozlar olmadan önce duvarda uğultu sesi vardı. Titreşim duvara yansıyordu, belki alt komşuda rahatsız oluyor düşüncesi ile uzun süreli çalıştırmıyordum.

    Takozları taktıktan sonra duvardaki uğultu kayboldu. Fakat bu seferde klimanın dış ünitesinden ses geldiğini fark ettim. Sanki dış ünite fanının yağlanması gerekiyor. Bu sene yaptıracamayacağım. Fakat bir kaç sene içinde klimayı ağır bakıma sokmamda fayda var. Dış ünite sökülmeli, bakımları yapılmalı, gaz takviyesi ve vakumlama yapılacak dış ünite yerine takılmalı.

    Takozları Karaköy'den tanesi 25 TL'ye seyyar satıcıdan aldım. Karaköy'de "Seymen Kauçuk" isimli bu tarz malzemeler satan yer var. Uğramanızda fayda var.

    Plastik takoz malzemeler satan yerler, pul ve somon satmıyorlar, onları ayrıca vidacılardan almanız gerekiyor.

    Benim en son seyyar satıcıdan aldığım takozun, plastik kısmı 2 cm yüksekliğinde, 4 cm genişliğinde. Vidaları ise 10'luk yani biraz kalın. 17 ingiliz anahtarı gerektiriyor.

    Klimanın orjinalinde 8'lik vidalar vardı. Paslanmıştı, bir tane vida için farklı günlerde toplamda 1 buçuk saat uğraşmış olabilirim. Yoruldukça zorlamaya devam ettim. WD40 sprey yağ kullandım ama yinede faydası olmadı. Vidanın uzun olan kısmı havaya gelmiş, somonu gevşettikçe pas, kir sanırım somonun içinde birikti. Aslında takan servis görevlisi, vidanın uzun kısmını yere bakacak şekilde takmış olsaydı, hiç sorun yaşamayacaktım. Kurbacık anahtar, ağzı yuğmuk olan yıldız anahtar, cırcır anahtar vs. hepsini kullandım.

    Resimde görünen takozların vidalarının bir tarafını kestirdim ama yinede en son aldığım 2 cm yüksekliğinde olan takozları kullandım. Resimlerde görünenler 3 cm yüksekliğinde, vidaları uzundu, dış üniteyi daha fazla havaya kaldırmak gerekiyordu.

    Klima Dış Ünite Takozları

    Klima Dış Ünite Takozları

    Klima Dış Ünite Takozları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 1 Eylül 2023; 19:54:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.