Şimdi Ara

KLİMA DIŞ ÜNİTESİNİ TERAS KATA MONTAJ YAPTIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dış ünite motorunun bulunduğu balkonu odaya katmak istiyorum. Teras katım olduğundan balkonu hiç kullanmıyorum. Şu anki odam 30 m2 ve balkonuda odaya katarsam 35 m2 olacak. Keşif için servis geldi ve klima dış ünite motorunu resimde görüldüğü gibi pencere köşesinden boruları yukarı çıkartıp, motoru teras kata montajını yaparız dedi.
    Şu anki boruların uzunluğu tahminim 3 metre vardır. Ben istiyorumki borulara ek yapmadan yeniden boru çekilsin. Servis ise yeni boru çekmeye gerek olmadığını sadece ek yapılacak yere havşayla kanal açıp somunla bağlantıyı yapıyorlarmış. Kaynak yapmadan somunla işi halledeceklermiş. Ustalara sormak istediğim montajda nelere dikkat etmem gerekir. Boruları ek yapmadan yenilesemmi daha iyi, yoksa servisin dediği gibi yaparsam mı daha iyi olur. Bu şekilde yapılan montaj sonrası klima performansını etkilermi.



     KLİMA DIŞ ÜNİTESİNİ TERAS KATA MONTAJ YAPTIRMA


     KLİMA DIŞ ÜNİTESİNİ TERAS KATA MONTAJ YAPTIRMA







  • Dış üniteyi iç üniteden daha yukarıya monte ettirdiğinizde "yağ kapanı" denen kıvrımı yapmayı unutmasınlar, aksi halde iç üniteye yağ gelirse çok sorun yaşanır.

    Ustanın önerdiği şekil de olur, mahzuru yok.
  • her zaman 0 tesisat daha iyidir sizin yerinizde olsam ben tesisatı komple değiştirir içindeki gazı gaz toplama cihazına toplatdırır tesisatımı vakum ettiririm gazımı geri koydurturum işte ozaman performans değişir ve cihazınızın kompresör ömrü uzar şimdi siz gelen ustalara ben cihazımın gazını toplatdırıp vakum ettircem derseniz onlar biz zaten boruyu vakum etcez dicek ve sizde bilmediğiniz için tamam ozaman diyip geciceksiniz ama benim söylediğim gaz bi tüpe toplancak ve cihazın dıs ünitesi iç ünitesi komple vakumlanmıs olucak ve gazı konulacak içinde 0 hava olucak
  • o zaman sıfır yeni aldığımız cihazdada gazı gaz toplama aletiyle toplatıp öylemi vakum yaptıralımki? n e dersiniz
  • lasker-i kullanıcısına yanıt
    Baba cihazın icindeki gazi tüpe boşaltıp iç dış komple vakum yaparsan daha iyi olur demişin.
    Peki bu vakum sırasında cihazın yağı ne olacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.