Şimdi Ara

klima5505 sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: DİENAR810650 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu foruma bilgi paylaşımı ve yardımlaşma amacıyla üye oldum ilk başta yazdığım klima değerlendirmesi konusuna klima 5505 cevap verdi kullanmış olduğum me enviro klimayla ilgili bir inceleme yazısı paylaşırsam bundan memnun olacağınıda yazdı bende bu konuyla ilgili bir yazı paylaştım daha sonra bu klimayla ilgili sorunlarımı klimanın performansını anlatan detaylı bir yazı daha paylaştım bu yazıda klima5505 bazı sorularım oldu kendisinden bir cevap bekledim yazımı mutlaka okumuş olacağını düşünüyorum yine kendisine yardımcı olması amacıyla birkaç kez mesaj gönderdim ama yinede bir geri dönüş olmadı bu durum bende acaba markayla ilgli olumsuz görüşlerde bulunduğumdan dolayı bir intiba oluşturdu objektif olunmuyacaksa ,sorunlarımızın çözümü içinde ayrıcalıklı davranılacaksa o zaman bu forumun bir anlamı yok ben üyeliğimi iptal edip forumdan ayrılmayı düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yıllardır sayfayı takip ederim klima konusunda gerek klimacı olsun gerek klimadan anlayan arkadaşlar olsun banlandı ve kendilerine forum satfaları açtılar ve oradan yazıyorlar.
    Bu sayfada 1 arkadaş var hem tavsiyelere cvp yazıyor hem arıza konularına cvp yazıyor koskoca dh klima sayfası 1 kişi sorumlu omyüzden bu sayfada fazla beklentiye girme bu kadar yani...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 yıldır bu forumda diğer gönüllü olarak yardımda bulunan forumdaşlarımızla beraber yine gönüllülük esasına dayalı olarak klima üzerine arayış içerisinde bulunan forumdaşlarımıza,sorun yaşayan kullanıcılara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu forumdan bunun karşılığında herhangi bir maaş,teşvik vb. hiçbir maddi manevi karşılık almıyorum. Forumla beraber hayata dair başka meşgalelerim de var ve yaşantım forumdan ibaret değil. Sosyal olarak her insanın olduğu gibi benim de meşgul olduğum aktiviteler var (iş vb. yaşamsal ve sosyal aktiviteler). Bu nedenle her an foruma giriş yapamıyorum. Ayrıca "Klimalar" başlığı altında en çok Ana Konu kısmında tavsiyelere yanıt veriyorum. Tavsiye istekleri ana konunun altına yazılıyor,böylelikle diğer arayışta olan kullanıcı adayları da tek bir çatı altında toplanmış olan yazıları inceleyerek daha çabuk fikir sahibi olabiliyorlar.


    Bu nedenle en çok tavsiye konusuna giriş yapıyorum ve klimalar başlığı altındaki diğer konular bazen gözümden kaçabiliyor. Onlara da manuel olarak mümkün mertebe sık sık bakmaya çalışıyorum. Zira tavsiye isteğinin haricindeki konular doğal olarak Klimalar başlığının altına açılıyor,bu da doğru ve normal. Ayrıca mesajlarınızda kullanıcı adımı yazsanız da bunun bildirimi bana gelmiyor (başına @ koyarak boşluksuz olarak yazdığınızda o zaman etiket atmış oluyorsunuz @klima5505 gibi. O zaman da mutlaka görecek olsam da ancak fırsat buldukça yazabilirim). O nedenle dediğim gibi konular gözümden kaçabiliyor,manuel olarak bakıp görebiliyorum. Mümkün mertebe sık sık da konuları geziyorum,atladığım mesajlar varsa onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.


    Bu forumda kullanıcı görüşlerine şahsen yer verilmesini kullanıcılardan mümkün mertebe talep ediyorum. Çünkü benim tek kişi olarak görüşlerimin haricinde görüş çeşitliliğinin olması kullanıcılar için istişare imkânını artırıyor. X kullanıcısı aynı klimanın bir özelliğini beğenebilir,Y kullanıcısı aynı klimanın başka bir işlevinden şikayetçi olabilir vs. kişiden kişiye göre değişen öznel izlenimlerin de çeşitlilik kazanması klima arayışı içerisinde olan kullanıcılara daha faydalı olacaktır diye düşünerek isteyen,imkânı olan kullanıcıların görüşlerini ama kısa ama uzun şekilde aktarmalarını talep ediyorum. Tabii ki karar kullanıcıya aittir. Benimki sadece bir ricadan,talepten ibarettir. Kullanıcı isterse görüşünü paylaşır,istemezse paylaşmaz.


    Yazınızı mutlaka okuduğumu düşünüyorsunuz ancak konuyu dediğim gibi foruma yazı yazacak vakti bulduğum şu zaman dilimlerinde görüyorum. Ayrıca dün özel mesaj yoluyla konuyu açtığınızı bildirmişsiniz. Konuyu 20 Mart'ta açmışsınız,22 Mart'ta foruma girip şu ana kadarki son mesajımı bahsettiğim tavsiye konusuna yazıp çıkmışım. 22 Mart'ta ilk özel mesajınızı yollayarak konu açtığınızı bana bildirmişsiniz. Yani aradan konunun açılışından bu yana 3 gün geçmiş. En son dün foruma yazı yazıp çıkmışım ve siz dün özel mesaj atmışsınız. Yani aradan geçen 3 gün var. Kasıt aramak için yeterli bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Bahsettiğim gibi yaşamsal faaliyetlerden fırsat buldukça foruma giriyorum. Profilime girip incelerseniz 1 ay foruma giremeyeceğimi bildirdiğim zamanlar da oldu. Ana konuyu inceleyip geriye dönük mesajlara bakarsanız 1 hafta mesaj atamadığım zamanlar da oldu. Bunlar benim kontrolümde,kararıma bağlı olan kopukluklar değil. Bahsettiğim gibi hepimiz yaşamsal faaliyetlerimizden fırsat buldukça foruma uğruyoruz. 20 Mart'ta konuyu açmış olmanıza karşın 22 Mart'ta Ana Konu'ya mesaj yazmış olup konunuza yazmadan çıkmış olmamın sebebini de zaten izah ettim. Manuel olarak kontrol etmedikçe konuların bildirimi bana gelmiyor. 22 Mart tarihinde de Ana Konu'da iki soruya cevap vermişim. Sıkışık zamanda 2 tane soru var diye cevaplayıp hemen çıktım ve diğer konuları ziyaret etme fırsatım olmadı. Şimdi fırsat bulup bu yazıyı yazabiliyorum. Özgürce her vakit foruma girme imkânım yok. Forumda soru soran kullanıcılara da hiçbir zaman "beklerlerse beklesinler,bekleyemeyen de başının çaresine baksın" veya bu tarz nitelikte hiçbir söylemim veya içten içe düşüncem olmadı.


    Markaya dair eleştiri ve tarafsızlık konusuna gelecek olursak,


    Burada tavsiye ettiğim veya uzak durulmasını önerdiğim hiçbir markanın tarafı veya karşıtı değilim. Nitekim yine tavsiye konusunda vakti zamanında tavsiye edip de memnuniyet seviyesini düşüren markaları tavsiyelerimden çektiğim mesajlar hâlâ durmaktadır. Satış sonrası hizmetleri kötü olduğu için ürününü tavsiye ettiğim halde markanın tutumuna kızgınlığımı ve eleştirimi belirten mesajlar yine aynı konuda yakın zamanda tarafımca yazılmıştır. İyi bir ürün üretiyorsa tavsiye edilir,etmiyorsa uzak durulması önerilir. Markanın ne olduğu değil,icraatı bizim için önemlidir. Cihaz iyi olduktan sonra marka sadece ürünün üzerine basılı bir etikettir. Cihaz kötü ise marka cihazının üzerine ismini saf altından harflerle bile yazsa kıymeti yok.


    Tavsiye ettiğim ve haklı nedenlerle memnun kalınmayan,sorunlu cihaz denk gelen kullanıcılara yeri geldiğinde tam tersine ürünün iadesi için gerekli yönlendirme ve yardımları yaptığım da olmuştur. Ve sağ olsunlar yine güvenlerini kaybetmeyip onun yerine alternatif ürün için yine benden tavsiye istedikleri olmuştur. Ben de ilgili kullanıcıya yine aynı özveriyle tavsiye vermişimdir.


    Burada herhangi bir markanın övülmesi veya eleştirilmesi bana herhangi bir fayda veya zarar vermez. Yani markanın eleştirilmesi beni rahatsız etmez. Hatta haklı eleştiri ise markanın kendisinin bile rahatsız olmaya hakkı yoktur. Haklı eleştiri ise bu eleştiriyi alıp düzeltme yönünde eylemler yapması gerekir ki müşteri memnun olabilsin,marka değeri korunabilsin.


    Benim tavsiye ettiğim bir cihazdan şikayet var ise münferit bir olay da olsa bunun çözüme ulaştırılması için elimden geleni yaparım. Kimseye eleştirisi için içimden veya mesaj yoluyla "almasaydın o zaman,neyini beğenmedin,kullanmayı bilmiyorsun" ve buna benzer kötü,art niyetli düşünceler üretmem.


    Dolayısıyla kullandığınız klimayı ve/veya markasını eleştirmeniz beni rahatsız etmez ve bundan ötürü konuyu görüp de cevap vermemezlik gibi bir eylemde bulunmam. Benim kendi klima markam,üretimim olsa onu burada eleştirseler ben bu eleştirilerden rahatsızlık duymak yerine onu düzeltmenin yollarını ararım. Kendi markam bile olsa böyle iken filancanın markasını bağnazca siyasi parti veya futbol takımı tutar gibi körü körüne savunmam,desteklemem.


    Kullanıcıdan gelen eleştiri ve övgülerin hepsi birer geri dönüştür ve bu geri dönüş muhattabından gelmektedir. Yani üretilen ürün pazara çıkarılınca bunun alıcısı olmak üzere olan , satın alan kişiler potansiyel veya gerçek birer müşteridir. Firmalar da ar-ge ve ür-ge çalışmalarına ek olarak kullanıcılardan gelen yorumlara,intibalara göre üretimlerinde düzeltmeler,geliştirmeler yaparlar. Eleştiriden rahatsız olacak olan markanın piyasada tutunabileceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla eleştirinin muhattabı olan markanın da,şahsımın da buna içerleme gibi bir lüksü yok. Kendim de markaların olumsuz yönlerini eleştirirken başkası bir markayı eleştirince bundan niye rahatsızlık duyayım?


    Bahsetmiş olduğum gibi konunuza cevap yazamamış olmam kasıtlı bir eylem değildir. Fırsat buldukça foruma girip bakıyorum. Tavsiye konusuna gelen cevaplar,hali hazırda var olan bir konu olup takip ettiğim için bildirim olarak ekranıma yansıyor ve %95 oranla masaüstü bilgisayar üzerinden (%5 de mobil aygıtlar üzerinden) foruma girdiğim için foruma giriş yaptığımda gelen bildirimler ışığında sorulara cevap veriyorum. Siz yeni konu açtığınız için doğal olarak onun bildirimi gelmedi. Son giriş yaptığımda da iki adet soru olduğu için dar zamanda onlara cevap verip hemen forumdan çıktım. O arada manuel olarak Klimalar başlığını gezemediğim için sizin konunuza denk gelemedim. Şimdi de vakit bularak bu cevabı yazabiliyorum. Olay bundan ibaret ve sadece 3 günlük bir gecikme oluşmuş durumda. Keyfî olarak sorulan soruları görüp de "bi ara yazarım" mantığıyla ertelemiyorum. Bazen bildirimlere tıklayıp foruma girsem de bir mesaja cevap yazıp diğerini bekletirsem hoş olmayacağı için daha geniş bir zaman aralığı bulmayı "mecburen" beklemem gerekebiliyor. Bu da keyfî olarak,herhangi bir zaruret olmadan erteleme yaptığımı göstermez. Nitekim vakit bulunca mesajlarımı hiç sorun etmeden bilginin karşı tarafa tam olarak aktarılabilmesi adına uzun uzun da yazabiliyorum. Okuyan kişilerin de vakitleri kısıtlı olabilir diye önce özet verip sonra detay vermeye dikkat ediyorum. Ama bunlar vakit alabiliyor ve ancak hepimizin hayatında var olan yaşamsal faaliyetlerden fırsat bularak,hatta çoğu zaman ekstra zaman ayırmak için yollar arayarak foruma giriş yapıp yardımcı olmaya çalışıyorum.


    Ben de anında cevap verebilmeyi isterim ancak mesai yapar gibi gün aşırı her an foruma bakma imkanım maalesef yok.


    Yanlış hatırlamıyorsam 2021 idi,2021 Ramazan Ayı'nda günde 60-70 kişiye cevap verdiğim oldu. Hiçbirinden de şikayetçi değilim ve kimsenin tavsiye konusunda bana muhtaç olduğu,bu mecranın benim tekelimde olduğu gibi bir fikrim yok ve tekraren söylemem gerekirse "işine gelmeyen başka yere gitsin,başkasına sorsun" gibi çirkin fikriyatım,düşüncelerim de yoktur. Verdiğim bu hizmette amacım insanlara yardımcı olmaktır. Marka fanatizmi yapmak,markayı övenlere ilgi gösterip eleştirenleri es geçmek gibi bir tavrım asla olmamıştır. Bunun da bezirgânlıktan bir farkı yoktur,böyle bir şey yapan var ise günahı boynunadır.


    Keşke bu gecikme için negatif varsayım (su-i zan) ile hareket etmek yerine gerekçesini sorgulayan bir yorumda bulunsaydınız...


    Saygılarımla...





  • Ben yazmış olduğum yazıyı mutlaka görüp okuduğunuzu düşündüm çünkü ana sayfada görülüyor tavsiye konusunda için ayrı bir sayfa oluşturulduğunu bilmiyorum size göndermiş olduğum mesajların size iletidiğini profilimde mesajlar bölümünde görünce sizin müsait olmasanız bile nezaketen kısa bir müsait oduğıum en kısa zamanda dönüş yapacağım diye bir bilgilendirme mesajı bekledim yanlış anlamaları engellemek adına foruma yeni üye olduğum için çalışma sistemini tam olarak bilmiyorum ama sistemde bir sorun olabilir gönderdiğim mesajların iletildiğini görünce ve sizdende kısa bir açıklama bile gelmeyince bu şekilde düşünmeme yol açtı bu durumdan dolayı sizden özür dilerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima5505 hocamızın tavsiyesi üzerine klima aldım, klimada ufak tefek montajdan kaynaklanan sorunlar oldu her defasında hiç üşenmeden bazen bir a4 boyutunda sayfa kadar yazılarla gayet açık ve akıcı bir şekilde sorunları tek tek anlattı, söylediği herşey birebir yapıldıktan sonra sorunlarda ortadan kalktı. Sizin yazdığınızı görmemiş olabilir başka bişey olabilir, ama kesinlikle kendi tavsiye ettiği ya da etmediği her klima için elinden gelen her yardımı yaptığına ben bizzat şahidim. Tek bir marka tavsiye etmemesinden de yanlı olmadığını açıkça söyleyebilirim. Herkesin bütçesine isteğine göre tavsiyede bulunuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hipotonüs H kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Mesajınız iletildiğinde okunma bilgisi ayrıca iletiliyor. Yani gördüğünüz mesaj tarafıma ulaştığını belirtiyor ancak mesajı okuyup okumadığım konusunda geri bildirimde bulunmuyor. Özel mesajı gönderdiğinizde ben ondan önce forumdaki tavsiye konusuna yazıp çıkmıştım. Yani mesajınız benim forumdan çıktığım,forumda olmadığım zaman bana ulaşmış oldu. O nedenle yazacağım,ilgileneceğim diye kısa bir bilgilendirme yapma imkanım da olmadı. Geçen akşam bu konuya yazdığımda o mesajları görmüş oldum. Yani mesajınızın bana ulaştığı zaman diliminde forumda yoktum,o nedenle bilgilendirme de yapma imkanım olmadı.


    Rica ederim özür dilemeniz için değil,durumun açığa kavuşması için yazdım.


    Saygılarımla...

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Merhaba @Mekatroniks hocam,


    Sorunlarınızın çözülmüş olmasından çok memnun oldum. Faydalı olabildi isem ne mutlu bana.


    Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim,sağ olun var olun.


    Bahsetmiş olduğunuz gibi tek odak noktası objektif bir şekilde iyisiyle kötüsüyle bütçe odaklı olarak arayışta bulunan kullanıcı adaylarına yardımda bulunmaktır. Hiçbir zaman hiçbir markanın reklamını yapma vb. gizli saklı çalışmalara ortaklığım olmamıştır.


    Tekrardan çok teşekkür ederim.


    Selamlar,saygılarımla...

  • merhaba

    sevgili @hipotonüs
    20 yıl olacak forumda üyeliğim bu kadar uzaktan bakınca
    sizi tebrik ederim inanın bana en düşük olasılığı bir nevi piyango gibi bir şey gerçekleştirmişsiniz
    en son aklınıza gelecek durumu en son söylenecek kişiye söylemiş gibi görünüyorsunuz
    zaman ayırıp ana konuyu şöyle 100-200 sayfa geriden okumanızı tavsiye ederim
    bırakın klima5505 hocamıza hak vermeyi
    benim gibi konuyu favorileri ekler takip ederseniz
    bundan eminim
    elbette sorular sordum cevaplar aldım ve kullanıcı deneyimlerini okumaktayım

    kendi özel zamanından ayırıp en ince ayrıntıları püf noktasına kadar genel geçer değil profesiyonel bilgilerini karman çorman değil oldukça düzgün yazı bütünlüğü ile paylaşıp sadece soru soran forumdaşların aydınlatmak ile mutlu olabilen kaç kişi var forumda
    sadece yazıyı düzenlemek bile zaman alır
    nasıl marifet iltifata tabi ise
    yardımseverlik de hürmete tabidir bence
    klima5505 hocam saygılar iyi ki varsınız

    sevgili @hipotonüs umarım probleminiz çözülür ve bu yazdıklarımı dostane kabul eder yanlış anlamazsınız

    hürmetler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • recep R kullanıcısına yanıt

    Merhaba @recep hocam,


    Güzel yorumlarınız ve forumdaki paylaşımlarıma dair değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim,sağ olun var olun.


    Bahsettiğiniz gibi faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.


    Sizler de iyi ki varsınız,sağ olun var olun.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.