Şimdi Ara

Komagene'nin anlamı ney (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
15.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: listen

    Beyler sitelerinde yazan hikaye:

    "Komagene, ismini çok eskiye dayanan Komagene adında sultandan almıştır. Bu Sultan, Milattan Önce 2000 yılında ordusuyla bir sefere çıkmıştır. Ancak bu seferlerin sonucunda büyük yaralar almış, ordusu mağlup olmuştur. Artık son savaşlarda herkes ölüm kalım mücadelesi vermektedir. Ordusuyla birlikte bir köye saklanan Komagene, burada düşman saldırısına uğramış, köy kuşatılmıştır. Komagene uzun zaman düşünmüştür. Ordusunun morali de bu savaşlarla mahvolmuş, firar etmeler başlamıştır. Komagene, gece uyuduğunda, rüyasında Uzaylı atalarımızın kurduğu Galaktik Birliğin sözcüsünden bir tarif almıştır. Bu tarifi alan Komagene, ordusunu köy meydanına toplamış, aldığı tarifle ilk çiğköfteyi yoğurmuştur. Bütün askerlerine çiğköfteden dağıtan Komagene, bu sözleri söylemiştir:"Kolunuz da kopsa bacağınız da, hiç bir acı bu çiğköfte kadar yüreği yakamaz" demiştir. Bu arada Komagene'nin yardımcısı Enegamok da, bu acıya karşı gelebilmek için ayran'ı yaratmıştır. Çiğköfteden sonra güçlenen ve morallenen Komagene'nin ordusu, düşmanı bozguna uğratmış ve büyük Komagene Krallığını kurmuştur."

    kahkaha attım lan




  • Adamın biri çiğ köfte görünce dayanmıyormuş yiyormuş. Adamın arkadaşı da adamın tabağına sürekli çiğ köfte koyuyormuş. Adam da doyunca. "Koma gene, koma gene" demiş. Sonra da zebani gelmiş.
  • koyma gene
  • BU İSMİ KOYANA ÇOK FORDÇULUK YAPMIŞLAR BELLİKİ
  • Eski bir krallık var Komagene diye onun adı.
  • Kom, Kürtçe’de “topluluk” anlamındadır. “Gene” yabancıların farklı telaffuzundan ortaya çıkmış “gel” olmalıdır. “Gel “ Kürtçe’de halk demektir. “gel”, “ı “ve “i” eklerine göre anlam kazanır. “geli” vadi anlamındadır, ancak burada “ı” harfi kullanılarak Kom-a gelı’yi “halk topluluğu” anlamında kullanmak daha doğru olur. Çünkü “i” ile biterse “vadi topluluğu” gibi bir anlam çıkar. Oysa bu krallık bir vadiden çok daha büyük bir coğrafya da hüküm sürmüştür.
    Yani KOMAGENE diye bildiğimiz krallığın ismi Kürt fonetiğine göre “Kom-a gelı “dır, ama yabancıların telaffuzundan kaynaklı bir sapma ile Komagene olmuştur.
    1. Antokyus 'tan sonra Kommagene Krallığı'nın parlak dönemleri sona erer ve M.S. 29 yılından itibaren Kommagene Roma tarafından atanan krallarla yönetilir.

    M.S. 72'de Romalıların Kommagene’yi istila etmesiyle 200 yıllık krallığın bağımsızlığı tamamen sona erer ve bu tarihten sonra Kommagene krallığı tarih sahnesinden çekilir.

    SON KISMI KAPAK......

    ^Küçük Asya'da hüküm süren çogu krallık gibi Kommagene de dogu ve batı halklarının kaynaştığı bir pota oldu. Farklı kültürleri, gelenekleri olan farklı diller konuşan insanlardı onlar ve doğal olarak kendilerini birleşmiş tek bir halk olarak görmüyorlardı. Onlar için aile ve kan bağı Kommagene krallığı altında birleşmiş olmaktan daha önemliydi. Kral Mithridates bu tavrı değiştirmek için çok çalıştı.^^...DÜN ORDA YAŞAYANLAR HER KIMSE BUGUNDE AYNI KAFADA DEVASM EDİYORLAR..BİR TÜRLÜ TÜRK MİLLETİ İÇİNDE GÖRMÜYORLAR KENDILERİNİ..HALA FEODAL YAPIDALAR HALA KAN BAĞI İÇİN MİLLET OLMAYI RED EDİYORLAR,AMA KENDILERİ MİLLET DEĞİLLER!...




  • BUNDAN SONRA KOMAGENE BİTMİŞTİR BENİM İÇİN.... MAKSATLARI BELLİ
  • Come again'in doğu aksanı ile söylenmiş hali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiğköftenin kendi kendini yönetmesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çocuk varmıs babasi her hafta cigkofte yaparmis ve aciyi cok koyarmis. Bir gun adam yine turku esliginde zevkle cigkofteyi yogururken oglu gelmis '' koyma yine acı '' demis. Adam hic umursamadan acıyı bol bol dokmus. Her hafta boyle diye diye koyma yine, koma yine, koma gine, komagene olmus


    Hikayenin sonunda cocuk cigkofte yiyerek intihar etmistir

    Evet cok uzucu bi hikaye agliyosunuz ama anlatmak istedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swonz -- 26 Şubat 2015; 22:22:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eru Ilúvatar

    Kom, Kürtçe’de “topluluk” anlamındadır. “Gene” yabancıların farklı telaffuzundan ortaya çıkmış “gel” olmalıdır. “Gel “ Kürtçe’de halk demektir. “gel”, “ı “ve “i” eklerine göre anlam kazanır. “geli” vadi anlamındadır, ancak burada “ı” harfi kullanılarak Kom-a gelı’yi “halk topluluğu” anlamında kullanmak daha doğru olur. Çünkü “i” ile biterse “vadi topluluğu” gibi bir anlam çıkar. Oysa bu krallık bir vadiden çok daha büyük bir coğrafya da hüküm sürmüştür.

    Yani KOMAGENE diye bildiğimiz krallığın ismi Kürt fonetiğine göre “Kom-a gelı “dır, ama yabancıların telaffuzundan kaynaklı bir sapma ile Komagene olmuştur.

    Hayatımda duyduğum en kolpa hikaye budur.

    Uzaktan yakından alakası yok.


    İsmin aslı Antik Roma ve Hellen Tarihine dayanmaktadır.




  • kome gene naptın bize naapttıııın bize biz birbirimizi cok sevdik kacıyoz bize kaçıyo yarimlee
  • ney değil zurna
  • Koma = Kisisel Olaylara Mudahale Araci adindaki sopa. Kurucusu bu sopayi cok kullandigi icin surekli gene koma gene koma bi bitmediniz... demesiyle dogmus. Komagene



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muqarnas -- 26 Şubat 2015; 23:50:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.