Şimdi Ara

Kombi Basınç Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, evimde Ariston Genius X kombi var. Bir ay önce basınç uyarısı verdiği için su bastım. Fakat biraz fazla bastım yanlışlıkla. Kombi çalışınca başınç daha da arttığı için tahliye bölümünden damlatmaya başladı. O zamandan beri basınçı düzene sokamadım. Şöyle örnek vereyim, dün gece su doldurma uyarısı veriyordu. Basınçı 0,9 olarak ayarladım. Sanırım gece hiç çalışmamış, sabah 0,7'ye düşmüş. Sonra çalışmaya başladı basınç 2,3 çıkmış. Su basarken az az basıyorum ekranda ki uyarı gitti mi kapatıyorum oda en fazla 1,1 falan oluyor. Basınç normalde soğukken 1,5 civarı olması gerek diye biliyorum. Ben 1,1-1,5 civarı bastım mı bu sefer çalışınca su damlatmaya başlıyor. Son bir aydır tahliye borusunun uçunda damlacık eksik olmadı. İki yıldır kullanıyorum bir sorunum yoktu. Bahsettiğim gibi yanlışlıkla suyu çok basmamla başladı sorun. Boruları falan kontrol ettim görünen bir su kacağı da yok. Sorun ne olabilir, ne yapmalıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hava tankı sağlamsa (denge tankı da denir)

    kalorifer peteklerinden su tahliye dip de 0 bar komşuluğuna düştüğünde,

    denge tankına 1 ila 1.3 bar hava basılır. Bu hava basma esnasında, hava haznesi şiştikçe, kalorifer sisteminden bir miktar daha su tahliye olacaktır, amam bu esnada sadece pompada basınç okunur, kombi göstergesinde basınç yükselmez, sıfır komşuluğunda kalır.


    Sonra hava sibobu bırakılarak, kalorifer tarafına sisteme su alınarak kombinin basınç göstergesi 1 ila 1,5 bar aralığına geitirilir, bu düzende kombi ısıtmaya geçtikten sonra basıncın yükselmemesi gerekir. Yükseliyorsa hava tankında yeterli hava yok demektir.

  • bu konu ile ilgili tamir ettiğimiz kombi su akıtma sorunu basınç tankı havası bitme sebebi ile emniyet ventili arızası yaptığımız işi 'Kombi Su Akıtma' makalemizde paylaşmıştık umarım faydalı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecnoteknik -- 22 Nisan 2023; 21:50:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.