Şimdi Ara

Komşu rahatsız etme projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
5
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler merhaba, alt üst yan komşum bana aşırı derecede rahatsızlık veriyor. Sürekli bir koşuşturmaca velet zırlamasi biseyler itip cekmeler. Gece çalıştığımdan mütevellit gündüzleri uyumam gerekiyor. Göze göz dişe diş diyerek ben de halden anlamayan komşularımı rahatsız etmek istiyorum.


    Projemde 1 adet Samsung 1200 telefon ve bir de titreşimli masaj aleti kullancam.


    Öncelikle hem alt hem üst komşu etkilensin istediğim için tahta süpürge saplarıni birleştirip tavandan yere kadar bi sütun olusturcam. Tavan ve yer arasında sıkışan tahta sap, üzerindeki titreşimi hem yukarı hem aşağı iletebilecek.


    Telefonda 6 adet alarm kurulabiliyor. Her alarmı gece 1 2 3 4 ve 5 gibi uykunun ağır olduğu saatlere kuracağım. Ve telefonun titreşim motorundan bir hat çekeceğim.


    Bu konuda size danışmak istediğim teknik konu ise, projede telefonun titreşiminin yetersiz olması durumunda, ekstra titreşim motoru kullanacağım bu titreşim motorunu telefon yeterince besleyemeyecek dolayısıyla ekstra pil takviyesi yapmam gerekecek. Sonuç olarak telefonun titreşim motoruna gelen on off komutunu, bu ekstra titreşim motorunu aç kapa yapmakta kullanabilir miyim?








  • aynı benim durum hisler aynı zamanlıyıcı saatler var şuna benzer ucuzlarıda var 50tl gibi https://urun.n11.com/roleler/entes-dtr-20m-astronomik-zaman-saati-rolesi-P328110272

  • Komşu rahatsız etme projesi

    Zaman rölesi maliyetli olacağını düşündüğüm için telefon aldım 50 liraya.

    Titreşim motorunun bağlantı noktalarini alıp motoru dışarı çıkardım. Ancak düşündüğüm gibi, motor gücü zayıf kalıyor ve titreşimi iletemeyecek. Bu yüzden bu motora giden elektrik akımını + kabloya 18650 pil ekleyerek ve titreşim motorunu büyütmek istiyorum.

    Yani burda + kablosu mavi renk olan. Mavi kablonun araya 18650 pil atsam telefonun devresine zarar verir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaplan1222

    Komşu rahatsız etme projesi

    Zaman rölesi maliyetli olacağını düşündüğüm için telefon aldım 50 liraya.

    Titreşim motorunun bağlantı noktalarini alıp motoru dışarı çıkardım. Ancak düşündüğüm gibi, motor gücü zayıf kalıyor ve titreşimi iletemeyecek. Bu yüzden bu motora giden elektrik akımını + kabloya 18650 pil ekleyerek ve titreşim motorunu büyütmek istiyorum.

    Yani burda + kablosu mavi renk olan. Mavi kablonun araya 18650 pil atsam telefonun devresine zarar verir mi?

    telefondan çıkan uc ile transistör sürebilirsin yani sadece anahtar olarak kullan aslında opto triac yaz 220v bile açıp kapatabilirsin mesela matkap bağladın aradıkça matkap çalışır , telefondan çıkan uçlara yük bağlama pil, motor gibi yanabilir çöp olur





  • Hocam olaydan hiç anlamam ancak sonuç ne olacak merak ettim, özellikle tepkileri... güncellerseniz sevinirim 😬
  • kaplan1222 K kullanıcısına yanıt
  • Gece test ettim. Ortam sessiz olunca titreşim bayağı hissedilir oldu. Daha güçlü motor takarsam kendim de etkilenicem. İhtiyaç duymam halinde röle yardımı ile telefondan komut alıp daha büyük motoru harici bi pil ile çalıştırmayı denerim. Şikayete gelmeseler de en azından kendimi rahatlatıyorum bu şekilde.
    Komşu rahatsız etme projesi
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Mantıklı ama telefon alarmında saat başı kurup 5 dakika ile 10 defa erteleme yapılabiliyor bu da 5 alarmda nerdeyse geve boyu her 5 dakikada bir alarm çalması demek 😅

  • Gece geç saatlerde veya sabah erken saatlerde gürültü yaptıkları zaman, mutfak tüpünü alttan ve üstten tut, binanın kirişine kuvvetli vur, tüm apartman ayağa kalkacaktır.

    Ama yine de işe yaramaz boşuna uğraşma, dilekçe yaz zabıtaya ver, kapılarını bir polis çalarsa belki düzelirler.

    ( Yetkililer "hiç konuşmayı denedin mi" vs gibi sorularla sıyrılmaya çalışacaktır, bilgi )


    Biz öyle bir aile yüzünden başka eve çıktık, kötü şeyler olmaması imkansızdı,

    neyse ki kendimizi hapise düşürmedik, haklıyken haksız duruma düşmedik.

  • Evinde dambıl varsa (minimum 10 kg), duvara zarar vermesin diye de kullanmadığın kalın bir kitabı dambıl'a sarıp vurduğunda fena ses çıkar. Özellikle uyudukları odalardan tavana doğru yaparsan daha etkili olur.

  • Eski android telefon bul. Ses kaydını aç, koşuşturma, sandalye çekme, takırdama seslerini ayır. Ses aktivasyonunda benzer sesleri duyması halinde çalışacak şekilde "OĞLUM YAVAAAŞ, GÜRÜLTÜ YAPMA!" kaydını oynat, önüne bir megafon koy.


    Eski android telefon nerdeyse beleştir, megafon 60-70₺, sesle aktivasyon, benzer seslerde tepki verme programı android studio da 1-2 saat, gürültü sesleri ayırma, kesme işlemleri audiocity içinde 1-2 saat.

  • kaplan1222 K kullanıcısına yanıt

    o prizlerde 16-20 adet alarm kurarsın örnek 0800 de çalış 0815 kapat 0900 çalış 0905 kapat diye haftanın her günü veya 5 gün diyede seçebilirsin. bağlaycanın şeyide çalışrımak için düzenek yapacaksın ayrıca

  • Sonuç ne oldu
  • @kaplan1222 işe yaradı mı?

  • Kusura bakmayın geç cevap veriyorum. İşe yarayip yaramadığından emin değilim. Üst kata sürekli yaptığım ziyaretlerden olsa gerek daha az ses çıkarıyorlar.

    Ama rahatsızlık verdiğimden eminim. SSeslerini kesmeseler de en azından insanıniiçi rahatlıyor kısasa kısas meselesi.
  • Apartman dairelerinde gündüz çocukların bir dereceye kadar yapacakları gürültü kabul edilebilir, ama sizin gece belirli saatten sonra vereceğiniz gürültünün kabul edilebilir yanı yoktur. Böyle bir şey yapmanızı tavsiye etmem.

    Kaldı ki betona doğrudan titreşim şeklinde verildiğinde sadece rahatsız olduğunuz komşularınıza değil, binadaki birçok daireye betondaki titreşim iletilir.


    Hem alt hem üst hem yan komşudan gündüz gelen seslerden uyuyamamaktan rahatsız olduğunuz için sorunu kendinizde aramalısınız bence.

  • Hiç önermesem de naçizane tavsiyem, Edifier S730 Komşu rahatsız etme projesi 


    Dün televizyona bağladım, sesi kökledim, mutfak dolapları zangırdamaya başladı içeride.


    Dip not: Yazlık bölgede oturuyorum, kışın apartmanda 3 daire kalıyoruz. Altımda üstümde kimse yok. Rahatım.


    Ekleme: Müzik önerisi de verelim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 20 Şubat 2021; 10:19:27 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.