Şimdi Ara

Kondisyon hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sporcu arkadaşlar bu işle ilgilenmiş olanlar lütffen yardımlarınızı bekliyorum şu 4-5 ay da ne kadar kondisyon yapılabilir.Gerçek bir futbol maçı için yeteri kadar kondisyon olur mu gerçek bir futbol sahasında oynadığımızı düşünürsek.90dk etkin bir şekilde dayanabilir miyim.Nasıl bir yol izlemeliyim en iyi şekilde kondisyon yapmak için ayrıca koşu bandı almayı düşünüyorum yazın sıcağında sahile inip koşmak çok kilo verdirebilir koşu bandı olayına nasıl bakıyorsunuz?Faydası ne kadar olur.

    Cevap atan herkese şimdiden çok teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRiverStyx

    Sporcu arkadaşlar bu işle ilgilenmiş olanlar lütffen yardımlarınızı bekliyorum şu 4-5 ay da ne kadar kondisyon yapılabilir.Gerçek bir futbol maçı için yeteri kadar kondisyon olur mu gerçek bir futbol sahasında oynadığımızı düşünürsek.90dk etkin bir şekilde dayanabilir miyim.Nasıl bir yol izlemeliyim en iyi şekilde kondisyon yapmak için ayrıca koşu bandı almayı düşünüyorum yazın sıcağında sahile inip koşmak çok kilo verdirebilir koşu bandı olayına nasıl bakıyorsunuz?Faydası ne kadar olur.

    Cevap atan herkese şimdiden çok teşekkürler.



    sınav şınav kekik mekik




  • Onları yapıyorum zaten bir etkisini göremiyorum artık çok iyi bir kondisyona ihtiyacım var nefesle ilgili problemim var çabuk tükeniyorum en iyi şekilde nasıl yapılır kondisyon?
  • ilk önce eger fazla kilon varsa vermelisin , internette ideal kilo tabloları var ordan ögrenebilirsin ideal kilonu.....eger profosyonel anlamda oynuyacaksan bir kondisyonerden yardım almanı tavsiye ederim ......beslenme ve agırlık çalışmasınında kondüsyon üstünde büyük etkisi vardır bunuda unutma......futbol için sadece boş koşma yetmez , fizik olarakta kuvvetli olmalısın....koşu bandı iyidir al ama eger imkan varsa rakımı yüksek yerlerde orman , dag vb gibi yerlerde antreman yaparsan sana getirisi daha fazla olur
  • Koş Forrest Koş Koşucaksın, önce hafif tempoda, sonra normal hız, sonra da depar at. Her gün koş. Farkı görüceksin Kendimden biliyorum. Bunun yanında mekik şınav da çekebilirsin.
  • Öncelikle cevaplar için teşekkürler,
    Kilo problemim yok 2-3 kilo almam gerek ama vücudum oldukça fit sadece kondisyon problemim var evde dumbell seti falan var bacak kaslarımı arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyorum mekik şinav falan çekiyorum.Orman da falan koşma imkanım yok koşu bandı aldım diyelim nasıl bir yol izlemeliyim geçen yaz çalışmıştım günde 1 saat koşu pek etkisi olmamıştı düşük tempo olduğundan mı acaba.Bu sefer çok fazla depar atmayı denicem git gide dakikayı arttırarak çalışmayı planlıyorum.

    Başka yardım edecek birisi varsa yardımlarını bekliyorum.
  • "Squat" Resimdeki gibi eğil kalk, zor bir harekettir. Hem bacaklarını güçlendirir hem de kondisyon sağlar.
     Kondisyon hakkında
  • Saol bu hareketi dumbell ile yapıyorum böylede denerim.
  • İlk okul maçım, kondisyon sıfır, sol bekim. 5 dk oynadıktan sonra rakip yarı sahayı geçememeye başlamıştım, kenardan hoca 'ataklarda çıksana oğlum' diyordu fakat bilmiyordu ki çıkarsam dönemicem Büyük saha bambaşka. Daha sonra düzenli antremanlara çıkmaya başladık, daha önce yapamıyorduk, çok etkisi olmuştu. Kısaca bol bol koş ve dayanıklılık için karın kaslarını geliştirmeye bak.
  • Bir de vücuttaki yağ miktarını öğren. Yağ, kondisyonu olumsuz etkiler. Mesela atletlerin yağ oranı %6 - %11 arasındadır. Bir erkek için ideal yağ oranı %18 falandır. Yağ ne kadar az olursa o kadar iyi, %6'dan aşağı düşmemek şartıyla.
  • Saolun arkadaşlar yağ oranımı öğreniyim ben ama yağ oranım az diye düşünüyrum ayrıca radyasyo_N kardeşim nasıl bir antrenman uygulamalıyım ne kadar sıklıkla koşmam, gerek ne kadar mesafe koşmalıyım, kısa mesafeyi hızlı bir şekilde mi koşmam gerek yoksa uzun mesafeyi yavaş yavaş mı koşmam gerek.Benim problemim deparlardan sonra enerjim çok çabuk tükeniyor, uzun mesafede dayanıklıyım ama depar attığım zaman 3.4. deparı atmak için dinlenmem gerekiyor baya, sorunum bu.
  • ankara veya ankara dışından koşu bandı veya spor aletlerinden her hangi birine ihtiyarcı olan varsa yardımcı olurum voit tabiki
  • Yukarı.
  • Şınavla mekikle kondisyon olmaz. Kondisyonu koşarak sağlarsın. Adam boks maçına değil futbol maçına çıkacak. Şehrinde bulunan stadyuma giderek koşmaya başla. 1-2 gün sonra bacaklarının nasıl açıldığını ve rahatladığını hissedersin. Programlı çalışırsanda istediğin seviyeye gelirsin.
  • Çok doğru söylüyorsun şınav mekikle kondisyonum olsaydı şuan sınırsız kondisyonum olurdu her gün eksiltmeden yaparım şınav mekik falan ama pek etkisi olmuyor artık tek çare koşmak ama bir program lazım işte kısa mesafayi hızlı mı koşmalıyım yoksa uzun mesafeyi yavaş bir şekilde mi koşarsam en iyi sonucu elde ederim.Ve koşu bandı almayı düşünüyorum onda her gün 1 saat üst düzeyde koşmayı planlıyorum sizce koşu bandı uygun mu kondisyon için?
  • kardiovasküler sisteminin çok gelişmiş olması lazım,yani ortalama bir insanın kalbi dakikada 60-80 kez atarken seninki 30-40 kez atabilmeli,yani kan pompalama hacmi çok daha büyük olmalı ki daha az atmayla işi halledebilsin,peki nasıl geliştiriceksin kardioyu?

    açıkçası ortalama egzersizlerle az gelişir,kendini DÜZENLİ ve KONTROLLÜ bir şekilde ZORLAMAN gerek.
    yani tek elle barfiks vb alıştırmaları,hergün,miktarını yavaşça artıracak şekilde,düzenli ve yavaşça nefes alarak yapman lazım,tabi bu süreçte et,süt,balık vb. tüketmeni öneririm..
  • bu yağ oranını nerden öğrenebiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SadeceEmrehan

    kardiovasküler sisteminin çok gelişmiş olması lazım,yani ortalama bir insanın kalbi dakikada 60-80 kez atarken seninki 30-40 kez atabilmeli,yani kan pompalama hacmi çok daha büyük olmalı ki daha az atmayla işi halledebilsin,peki nasıl geliştiriceksin kardioyu?

    açıkçası ortalama egzersizlerle az gelişir,kendini DÜZENLİ ve KONTROLLÜ bir şekilde ZORLAMAN gerek.
    yani tek elle barfiks vb alıştırmaları,hergün,miktarını yavaşça artıracak şekilde,düzenli ve yavaşça nefes alarak yapman lazım,tabi bu süreçte et,süt,balık vb. tüketmeni öneririm..


    Teşekkürler bunun üzerine biraz araştırma yapayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.