Şimdi Ara

Konu dışı mesajların tasnifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyla alakasız çıkarılan tartışmalar ve ya geyik muhabbetleri ve ve ya uzuuuun mesajlar olabiliyor. Konuya girenler kendini kaybedebiliyor bu mesajların arasında. Bu tip alakasız mesajların gizlenmesi/ufaltılması gibi bir çözüm lazım. Bu tip bir çok öneriyi yıllar öncesinde yapmıştım ama bu alakasız mesaj tasnifi önemli, özellikle de şu sıra...


    Bazen konuyu sabote etmek, sorun çıkarıp sohbeti bozmak gibi terbiyesizlikler için bazen de benlik sıkıntısından çıkmış tartışmaların tahakkümü için konu amacından çıkabiliyor. Mesaj silinmesine ve üye engellenmesine karşı olduğumuzdan uygun bir çözüm lazım.


    Alakasız mesajlar sadece link olarak görülebilir ve isteyen tıkladığında açılır. Ve ya; alakasız mesajlar küçük yazı tipi ile az yer kaplayacak biçimde durur ve yine tıklandığında normalleşir.


    Konu dışı mesajların tasnifi

    Resimdeki gibi. Yazıları epeyce ufaltmak daha iyi sayılan çözüm. Hatta üye forum ayarlarından hiçbir mesajın gizlenmemesini hepsinin açık olmasını seçebilir de.


    Önemli kısım ise alakasız mesaj nasıl ayırt edilecek ?

    1 - Konu sahibinin talebi ve yönetim onayı ya da şikayet ve yönetim onayı.

    2 - Daha önce bahsettiğim gibi şikayet edilene savunma hakkı veren bir otomatik düzen sağlanırsa, alakasız mesajın neden alakasız olduğunu şikayet edenin yazdığı ve muhatabın da bu şikayeti görüp cevap verdiği, bu özet niteliğindeki kısa cevaplaşmayı da yönetimin görüp neticelendirdiği bir düzenleme daha efektif olur. Bu sayede yönetim direk sebep-sonuç, şikayet nedeni ve savunmasını görüp özet bilgiler üzerinde hızlı karar verebilir.

    3- Disslike tipi uygulamayla ayırt edilebilir ama bunu düşmanlık için kullananlar sabote edip haksızlığa sebep olabilirler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.