Şimdi Ara

Konular Neden Silinmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sildirme talebinde bulunan konular neden silinmesi gerekirken çöp kutusuna taşınıyor?

    Ben google aramalarında sildirmek için google'da taleb oluşturuyorum, diğer forum sitelerinde konular direk silindiği için google talebimi olumlu yanıtlıyor ve ilgili aramayı google'dan siliyor. Ama donanimhaber'da konular silinmedigi, onun yerine çöp kutusuna taşındığı için bu konuda sıkıntı çıkıyor.

    Konularımın linkleri mevcut(çöpe taşınmış vaziyette) bunları tamemen silinmesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castorio -- 5 Mayıs 2014; 20:09:25 >



  • @gun
    @rds
    @Güven
    @Ömer
    @John Shepard



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castorio -- 4 Mayıs 2014; 23:02:57 >
  • @İmkansız
    @conjure
    @kocaballi
    @Citizen
    @MÜŞAVİR
    @RevivaL
    @Güven
    @ANDREI
  • İlk olarak neden silinmesi gerektiğini anlamadım. Mesele Google sonuçlarıyla; geri dönüşüme taşınan konular bir müddet sonra zaten aramalarda görüntülenemiyor.

    Ek olarak; misal ortada bir hakaret var ve konu/mesaj tamamen silindi diyelim. Hakarete maruz kalan kişi dava açtığında ne olacak? Mevcut işleyişte; dava sonrası gelen resmi taleple; mesaj içeriği ve IP bilgileri adli merciilerle paylaşılmakta ki bu dava yelpazesi sadece hakareti de kapsamıyor; dolandırıcılık gibi farklı durumlar da var.

    İkinci sebep; bazen silinen konu yanlışlıkla silinmiş, yanlış müdahale edilmiş ya da foruma yapılan bir saldırı sonucu bu durum oluşmuş olunabilir. Bu tip durumlarda elimizin altındaki geri dönüşüm seçeneğini neden devre dışı bırakalım?

    @Calimaestro
  • ANDREI kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sildirmek istediğim konularda eski-kullanıcı adım gözüküyor ve bu konuları isim-soyismim ile açtığım için google aramalarında gözüküyorum. Buda benim anonim kimligimi açığa çıkartıyor.

    Konularımda tamamiyle kendim açtığım ve suç teşkil etmeyen içeriğe sahip konular.

    Şöyle bir örnek vermek istiyorum;

    Bu şekilde red ediliyorum.

     Konular Neden Silinmiyor?

    Google talebimi olumlu yanıtlıyor bazen, bu seferde donanimhaber'de ki konularım kaldırılmadıgı sadece içerik değiştigi için bu şekilde yine cacheler silinmiyor.

     Konular Neden Silinmiyor?


    İşte sorunum bu şekilde, konular tamemiyle silinse google'da ilgili kelimeyi girdigimde direk arama siliniyor. Bu şekilde olunca cache siliniyor ama yinede google aramalarında silinmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castorio -- 6 Mayıs 2014; 16:37:29 >




  • Dediğim gibi; sadece bu durumun önüne geçebilmek için 10 seneyi aşkın süredir elde edilen tecrübelerle bu halini almış bir sistemi tümden kaldırmak, milyonlarca mesajı içeren bir database'i silmek olası bir durum değil maalesef. Bilgilerinizi paylaşmak da sizin kendi tasarrufunuzda gerçekleşmiş hamleler olduğu için ne yazık ki bizlerin yardımcı olabileceği bir durum yok @Calimaestro.

    Bunu destekler biçimde, kayıt olunurken kabul edilen forum anlaşmasında da, madde 18; 2. kısımda:

    "Tüm konu veya mesajlar gerektiğinde foruma mal edilmiş sayılabilir ve veritabanında ister anonim ister gerçek isimli olacak şekilde tutulabilir. Lütfen mesajlarınızı buna göre foruma gönderiniz. Aksi takdirde forum ve yöneticiler sorumluluk kabul etmez anlaşmayı kabul ettiğinizi varsayarlar.

    Ek olarak;

    13) Forumda açıklayacağınız kişisel bilgilerinizin diğer forum kullanıcıları tarafından kötüye kullanılabileceğini bilmeniz gerekmekte ve ona göre dikkatli davranmanız gerekmektedir. Bu gibi davranışlardan dolayı forumumuz sorumlu tutulamaz tüm sorumluluk konuyla ilgili üyelerdedir.




  • ANDREI kullanıcısına yanıt
    Anladım, hocam. Yardımınız ve bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Yardımcı olamadık lakin rica ederim.

    İyi akşamlar, iyi forumlar dilerim @Calimaestro
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.