Şimdi Ara

Konut kredisiyle ev alan hissedarın kira hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soruldu mu bilmiyorum ama Googlelayınca çok bişey bulamadım. Bir arkadaşımla sene başlarında ortak bir daire satın aldık. Hissenin yarısına arkadaşımın parası yetiyordu onun için yarısını direk karşılayabildi, ancak benim elimde diğer yarı için yeterince para yoktu ve bu yüzden kredi almak zorunda kaldım. Daha sonra evi kiraya verdik, kirayı hisseden dolayı bölüşmek gerekirken arkadaş öbür hissedarın banka olduğunu, benim kiradan payıma düşeni ancak borcum bitince alabileceğimi söyledi, inanmazsan da bankaya sor dedi. Böyle birşey gerçekten mümkün mü, kira alabilmem için borcun bitmesi mi gerek hakikaten? Cevaplar için şimdiden teşekkürler..




  • Yok öyle bir şey. Arkadaş dediğiniz ortak kendisini uyanık sanıyor. Sen ver, ben bankaya payını vereceğim. Bana güvenmiyorsan bankaya sor deyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 29 Aralık 2022; 23:13:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahahahahha arkadaşa bak  

    Öyle bir şey tabiiki yok. Evin hissedarı sensin. Bankanın ipotek şerhi var sadece borcun bitene kadar. Hatta kontratın bile ikinizin adına yapılmış olması gerekir. Eğer dadece arkadaşının adınaysa kontrat, o kontrat geçersizdir. Bence bir an önce de arkadaşlığını bitir şahısla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkbozkus -- 29 Aralık 2022; 23:22:42 >
  • Hemen sat kendini kurtar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı bankada kendi adına hesap açtır. kirayı banka bu hesaba yatırmamı istedi de ve kiranın yarısı senin adına olan hesaba yatsın..


    böyle arkadaş olmaz olsun. ilk fırsatta vur tekmeyi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.