Şimdi Ara

Köpekle yatağı paylaşmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Konu başlığında da belirtmiş olduğum gibi; henüz 42 günlük yavru bir dogo argentino'im var. Bana geleli 3 gün oldu bu gece 3. Gecesi. Geçtiğimiz 2 gece yanımda yatırdım, ailemin "bak oğlum büyüdümü yatağa sığmaz sıkıntı yaşarsın", "köpek daha yavru, 10 - 13 sene yaşar, 10 seneye de evlenirsin artık bi zahmet, bi gün gelirsin eşini parçalar" gibi söylemlerine kulak asmadım. Lakin bu sabah ayak ucuma doğru safkan dogo'lara yakışır bir biçimde sürünüp, ayak ucuma çişini yaptı ve ben bundan çok hoşnutsuzum. Yanımda yatırmamayankarar verdim. Artık sağlıksız bir durum olmaya başladı. Merak ettiğim ise şu; yanımda yatırmasam(ki sizden biri cevap verene kadar muhtemelen çoktan yatırmamış olurum) bana olan güvenş sarsılır mı? Sütten yeni kesildi, 2 gündür benimle yatıyor.. o bir dişi, bende evin tek erkeğiyim ve öyle sanıyoruz ki bana aşık, bunu biraz biraz belli ediyor(aşıları yapılmadığı için dışarı çıkamadı.. yani bana aşık olmaktan başkada pek bi alternarifi yok:))) )
    Yardım için şimdiden teşekkür ederim. Tek ricam lütfen konuya çok vakıf biri yazsın çok hassas bir konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güvenle alakası yok hocam.Otoritenizi hissettirmenizde fayda var.Bizimde iki tane Boxer'ımız var.Biri otoriteyle büyütüldü söz dinliyor.Diğeri çocuk gibi büyütüldü yatakta iki kişi yan yana yatsın kesinlikle izin vermiyor.Biri gelip yatağa yatmadan o da yatmıyor sürekli havlıyor.Eğitim konusunda ne kadar kaynak varsa okumanızı ve uygulamanızı yada doğru bir eğitimci bulup eğitim verdirmenizi tavsiye ederim.Yatak konusunda kesinlikle doğru olanı yapmışsınız.Ona bir yatak alıp orada yatması gerektiğini öğretin.Sizin odanızda yada odanıza yakın bir yerde; size ulaşabileceği bir yerde olması yeterli olacaktır.
  • Ben beraber yatıyorum. Kıpırdadığım an yanımdan gidiyor sonra tekrar geliyor Bence küçük ırk değilse izin vermeyin.
  • Bu yaşlarda nasıl alışırsa ömrü boyunca o şekilde devam edecek hocam. o yüzden yanınızda değilde ona alacağınız bir minderde yatması daha doğru olacaktır. Bu sizin otoriterinizi daha sağlam hissetmesini de sağlar ki Dogo tarzı ırklarda bu çok önemlidir. Kesinlikle taviz vermeyin.
  • Evet, o gece almadım yanıma. Biraz sızlandı fakat bu gece hiç sesi çıkmadı. Gerçekten asil ve hassas bir köpek, her ne kadar öpülmek sevilmek istese de sizin sınırlarınıza da çok saygı duyuyor.

    Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.



    Not: beto hocam seni haberdar edemiyorum mesajdan e harfinden dolayı. Umarım sende teşekkürümü görürsün. :)



    Ayrıca sormak istediğim birşey daha var, 43.günü bugün, gece itibariyle tuvalet eğitimini “almıştı” ödül bisküvileri de verdim sevdim öptüm birçok video izledim bununla ilgili fakat bugün yine çizgiyi bozdu :) bu nedendir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BéTo kullanıcısına yanıt
    Yukarda belirttiğim gibi e yi yazamadım hocam iphone’dan. Dolayısıyla etiketleyemedim ayrıca yazıyorum. Teşekkür ederim yardımın için :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DJavadi kullanıcısına yanıt
    Hocam size olan saygısını ve otoritenizi kaybetmeyin kesinlikle.Büyüdüğü zaman söz geçirme olayını unutun aksi taktirde.Sevgi göstermeniz gereken yeri ve sert olmanız gereken çizgiyi ayarlarsanız sorun kalmayacaktır.Hep sevgi gösterirseniz çok şımarık, hep sert olursanız mutsuz bir hayvana sahip olacaksınız.

    Tuvalet konusunda henüz erken.Kaslarının biraz daha gelişim göstermesi gerek.Ama siz eğitimi bırakmayın.
  • Elimden geleni yapıyorum hocam :) peki her zaman yaşı ve ebatı kadar çiş yapan köpek son bi saattir saçma sapan yerlere damla damla çiş yapıyor. Bi sağlık sorunu değildir inşallah.. gayet enerjik ama gözleri de şiş gibi. Veterinere mi götürsem acaba? Sağol tekrar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DJavadi kullanıcısına yanıt
    O konuda bir şey diyemeyeceğim hocam.Veterinere başvurmanızda fayda var.
  • Benden size nacizane bir tavsiye. Köpeğinizi evde uzun süreler yalnız kalmaya alıştırın. Bu dönemler de alıştırmazsanız ilerde büyük sıkıntılar yaşarsınız. Her evden çıktığınızda köpeğinizi almayın. Çıkartacağınız saatler hep aynı olsun. Ayrıca gün içinde 5 6 saat yalnız bırakmaya çalışın. Aksi takdirde yetişkinlik döneminde evde yalnız kaldığında havlamalar ve eşyalara duvarlara zarar vermelerle karşılaşabilirsiniz. Kapılardan önce siz çıkın. Mamasını ve suyunu önce siz yemeğinizi yedikten sonra verin. 4 aylık olduğu zaman suyunu da maması gibi günde belirli saatler de önüne koyun. Onun dışında ortadan kaldırın. Köpekler suya sadece egzersiz yaptıktan sonra ihtiyaç duyarlar havalar sıcak olmadıkça. Şımarmasına izin vermeyin. Bunlar sizin otoriterinizi ona kabul ettirecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepStorm

    Benden size nacizane bir tavsiye. Köpeğinizi evde uzun süreler yalnız kalmaya alıştırın. Bu dönemler de alıştırmazsanız ilerde büyük sıkıntılar yaşarsınız. Her evden çıktığınızda köpeğinizi almayın. Çıkartacağınız saatler hep aynı olsun. Ayrıca gün içinde 5 6 saat yalnız bırakmaya çalışın. Aksi takdirde yetişkinlik döneminde evde yalnız kaldığında havlamalar ve eşyalara duvarlara zarar vermelerle karşılaşabilirsiniz. Kapılardan önce siz çıkın. Mamasını ve suyunu önce siz yemeğinizi yedikten sonra verin. 4 aylık olduğu zaman suyunu da maması gibi günde belirli saatler de önüne koyun. Onun dışında ortadan kaldırın. Köpekler suya sadece egzersiz yaptıktan sonra ihtiyaç duyarlar havalar sıcak olmadıkça. Şımarmasına izin vermeyin. Bunlar sizin otoriterinizi ona kabul ettirecektir.

    Hocam ilginiz ve tavsiyeleriniz için tekrar çok teşekkür ederim. Bunların gayet net ve anlaşılır gibi gözükmesinin aksine pratikte gerçekten zor hareketler. daha 47 günlük ve bana aşık oldu dolayısıyla yanında kim olursa olsun ben yanından ayrıldığım anda huzursuzluk ve saldırganlıkları başlıyor. Bazen annemle falan bırakıyorum yemek yemeye çıkıyorum onun dışında sürekli benimle beraber. Bir yanım "o daha bebek bunu kabul etmek zorundasın" derken, diğer yanım "o Emrah vari bakışlarına aldanma" bir başka deyişle "aldanma çocuksu masum yüzüne" diyor :):) bununla mücadele etmek gerçekten çok zor ama hızla büyüyor. Kemirme alışkanlığından kurtulabilmiş değiliz henüz. bu konuda ne yapacağımı da pek bilmiyorum. Bugün birkaç video izlemeyi düşünüyorum ama bu konuda da bana verebileceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum ve iyi akşamlar diliyorum.




  • Estağfurullah hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu. Ayrıca kemirme alışkanlığından henüz kurtulmayı bekleme. Kemirebileceği sert veya orta sert oyuncaklar al. Büyük bir diş kaşıma kemiği al.
  • 7 aydır amstaff beslıyorum. Arada yatağıma çıkıyorum in aşağı dediğimde iniyor. Arada saygı varsa sıkıntı yok. Ama ileride böyle devam ederse dogon sana liderlik taslayabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.