Şimdi Ara

Köpekler Hakkında Sorular - Cevaplar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
46.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıktada belirttiğim gibi soracağınız soruları burada sorabilirsiniz ve cevapları hep birlikte verelim,bilgilendirelim.



  • güzel ve toparlayıcı bi konu olmuş.... bnde elimden geldiince yardım edicem
  • Bugün köpeğimi ilk kez yıkama macerasına atıldım.Önce dışarda soğuk suyla yıkamayı denedim çok kötü ağlamaya başladı.Sonra mecbur banyoda sıcak suyla yıkadım ama ortalık mahvoldu.Baya bi azar işittim
    Sorularım şunlar

    1-Soğuk suyla yıkasam hasta olurmu?
    2-Büyüyünce soğuk suyla yıkanmaya alışırmı?

    Saygılar.
  • Hiç tavsiye etmem soğuk suyla yıkamanızı. Hele ki yavruyken.
  • Evet soğuk suyla yıkamayın.Yıkamaya zorlarsanız huysuzlaşır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Şikayetname

    Bugün köpeğimi ilk kez yıkama macerasına atıldım.Önce dışarda soğuk suyla yıkamayı denedim çok kötü ağlamaya başladı.Sonra mecbur banyoda sıcak suyla yıkadım ama ortalık mahvoldu.Baya bi azar işittim
    Sorularım şunlar

    1-Soğuk suyla yıkasam hasta olurmu?
    2-Büyüyünce soğuk suyla yıkanmaya alışırmı?

    Saygılar.




    Sıcak ve güneşli havalarda köpeği sokakta normal musluk suyuyla yıkayabilirsiniz.Tabi yavru değilse.Yavru köpekler çok hassastır.Soğuk su ile yıkandıklarında düzgün kurutulamazlarsa ve soğuk havaya maruz kalırlarsa ishl olma ihtimali yüksektir(Kendi başıma geldi).Bu yüzden köpeği evde ılık su ile yıkamanızı tavsiye ederim.Yıkandıktan sonra silkelenerek kurumadan önce bir havlu ile iyice kurulamanız gerekmektedir.Hatta saç kurutma makinasının kullanımıda tavsiye edilir.Eğer yıkarken sağa sola kaçıyorsa tasmasından tutunuz.Bir süre sonra alışacaktır...




  • evet souk su hasta edebilir yavruyu. büyüse bile ne kadar souk olduu önemlidir. tabi dirençler türden türe deişir. hortumla bile yıkıosanız, hortumu güneş alcak bi yere koyup bekletirseniz hafif ılık akar.... bide çok sık yıkamayın derisine zarar verebilirsiniz.
  • Teşekkür ederim cevaplar için.Evde sıcak suyla yıkamaya kızıyorlar.Bende bidona ılık su doldurup yıakrım dışarıda.
  • Cinsi neydi bu arada?

    Not: Başka bir konuda resmini gördüm ama o tasma ona olmamış, aşırı büyük, zincire falan gerek yok o boydaki köpek için. Göğüs tasması kullanmanızı öneririm şimdilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 10 Ağustos 2008; 19:41:48 >
  • Bu arada önerim sık yıkamamnız yönünde olur,özellikle soğuk havalarda..Deriden salgılanan ve köpeğe tipik kokusunu kazandıran yağ esaslı salgıları da vücuttan uzaklaştırmış olur;hayvanın vücut sıcaklığını dengelemesini engellersiniz istemeden..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sky__walker

    Cinsi neydi bu arada?

    Not: Başka bir konuda resmini gördüm ama o tasma ona olmamış, aşırı büyük, zincire falan gerek yok o boydaki köpek için. Göğüs tasması kullanmanızı öneririm şimdilik.



    Büyüyecek nasıl olsa bir de göğüs tasması bulamadım Düzce'de yaşıyorum ufak bir yer burası.Zinciride yuvasına bağlamakta kullanıyorum ya da bir yere giderken ağaca bağlayıp bırakıyorum.Bir zararı olmaz değil mi?

    Zaten sık sık yıkamıyorum köpek 1 buçuk aylık ilk defa yıkadım.O da işkence gibi oldu zaten pek sık yıkamam.
  • Arkadaşlar benimde bi sorum olacak,bizim yazlığımızda bahçeye teriyer cinsi köpek girmişti.Baya bi sevmiştim. (1 ay önce oluyo).O arada mangal yapıyordu babamlar,biraz besledim bunu,sonraki günde geldi,sonraki günde geldi artık bunu sevmeye başladım.Elimi uzatıyodum patisini elimin üstüne koyuyodu ,çok şirindi.Nasıl koyuyodu anlamıyom sanki ben ne istesem onu yapıyodu,gel diyodum geliyodu.Ondan sonra ben nereye gitsem peşimden gelmeye başladı,denize gidiyorum yürüyerek oda beraber geliyodu,senin köpeğinmi felan diyolardı yok diyodum.Ama nereye gitsem geliyodu ..Basket oynamaya giderdim kenarda otururdu ..Bunu denize götürdüm bi gün,denize girdim ben oda girdi .Derinlere gelemiyo tabi, gövdesinin yarısına kadar geliyordu.Bunu orda biraz,ıslattım yıkadım.Çünkü tüyleri kirliydi,sahipsizdi belliydi.Bi günde bunu yıkamaya karar verdim bahçede ama sudan kaçtı.

    Benim sorum şu olacak acaba neden denize girdide,benim normal yıkamak istediğim sudan kaçtı ?
    İkincisi ben bu köpeği sahiplenebilirmiyim ? Yani sonradan bi sahibi çıkarmı ? 3-4 hafta bizim bahçedeydi köpek..Şimdi istanbuldayım gene gitsem gene gelir herhalde..




  • @TheM

    Köpeği de istanbula götürüp beslenmek istiyosan bence sahiplenmelisin. GÖrünüşe göre ya kaçmıştır. yada atmışlardır bakamadıkları için.

    Köpegin karakterine baglıdır, sana güvenmediginden olabilir. Kendi iradesiyle suya giriyor ama senin ellerinde girmekten çekiniyor bu durumda onun güvenini kazanman lazım.

    Yıkarken bağla tasmasından köpeği sev tatlı sözler söyle bi 5 dk fln yumuşasın gerginligini atsın ardından
    suyu önünde akıt yere dogru görsün suyu elini ıslat suyla köpege sür. ayaklarına yap bu olayı. baya bi ıslat ardından hortum veya her neyse onla ayaklarını ıslaat 4 ayagınıda sonra sırta doğru çık en sonda hatta ilk yıkamada önermem ama en sonda kafasına gelebilirsin. Ben kangal köpeğimi böyle yıkamıştım hiç sorun çıkarmadı.




  • Denizde'de elimle kafasını suyla yıkadım gövdesini direk yıkadım hemde çıtı çıkmadı..Enterasan bi durum
  • benim köpegim de 4 yaşında 2 hafta oldu geleli ezan okununca köpek uzaklaşıp oturuyor ve başlıyor ulumaya acaba diger köpeklerde de böyle bişey var mı normal mi?
  • Çok normal benim köpegim de yapıyor.

    Bir yerden duymştm ne kadar doğru bilemem ama açıklaması söyleydi:

    Ezan sesini bir tür işaret olarak algılıyolar nede olsa köpektir başka bir uluma sesi zannediyor.
  • Arkadaşlar köpeğimi arı soktuBir zararı olurmu ? yani insanlardaki gibi alerji gibi şeyler yapabilir mi?
    Bayağı şişti patisi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheM

    Arkadaşlar benimde bi sorum olacak,bizim yazlığımızda bahçeye teriyer cinsi köpek girmişti.Baya bi sevmiştim. (1 ay önce oluyo).O arada mangal yapıyordu babamlar,biraz besledim bunu,sonraki günde geldi,sonraki günde geldi artık bunu sevmeye başladım.Elimi uzatıyodum patisini elimin üstüne koyuyodu ,çok şirindi.Nasıl koyuyodu anlamıyom sanki ben ne istesem onu yapıyodu,gel diyodum geliyodu.Ondan sonra ben nereye gitsem peşimden gelmeye başladı,denize gidiyorum yürüyerek oda beraber geliyodu,senin köpeğinmi felan diyolardı yok diyodum.Ama nereye gitsem geliyodu ..Basket oynamaya giderdim kenarda otururdu ..Bunu denize götürdüm bi gün,denize girdim ben oda girdi .Derinlere gelemiyo tabi, gövdesinin yarısına kadar geliyordu.Bunu orda biraz,ıslattım yıkadım.Çünkü tüyleri kirliydi,sahipsizdi belliydi.Bi günde bunu yıkamaya karar verdim bahçede ama sudan kaçtı.

    Benim sorum şu olacak acaba neden denize girdide,benim normal yıkamak istediğim sudan kaçtı ?
    İkincisi ben bu köpeği sahiplenebilirmiyim ? Yani sonradan bi sahibi çıkarmı ? 3-4 hafta bizim bahçedeydi köpek..Şimdi istanbuldayım gene gitsem gene gelir herhalde..



    Genelde köpekler doğada bulunan su birikintilerine girerken çekinmezler.Ama sıra onları sizin yıkamanıza gelince kaçarlar.Birkaç kere yıkadıktan sonra alışacaktır Bu arada ben yerinde olsam köpeği alırdım.3-4 haftadır sürekli yanına geliyorsa sahipsizdir büyük ihtimalle.




  • Sonradan köpeğin sahibi varsa çıkar diye çekiniyorum aslında..Köpek hergün bizim bahçede duruyodu zaten..
  • Arkadaşlar, apartmanımızın bahçesi var birtane. Dışarıdan girilmiyor, apartmanın içinden çıkılabiliyor bahçeye. 400 metrekare falan.

    Şimdi orada bir köpek bakmayı düşünüyorum. Apartman sakinleriyle anlaşacağım büyük ihtimalle.. O açıdan bir sorun yok yani.

    Ancak tür konusunda kararsızım. Bir klubesi olacak orada. Acaba Alman Kurdu olabilir mi? Yada kışın rahatça dayansın diye Husky?.. Husky'ler uluyorlarmış çok fena? Doğrumudur?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.