Şimdi Ara

Kpss'de tercih yapıp askere gitsem, geldiğimde göreve başlayabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
5.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet başlıkta sorduğum soruyu detaylandırayım biraz daha

    Bu yaz üniversite bitiyor. Kpss'ye girip tercih yapacağım. Ağustos ayında da askere gitmek istiyorum. Yani tercihi yapıp askere gideceğim. Bu şekilde yapıp atanırsam, askerden geldiğimde göreve başlayabilir miyim?

    İnternette biraz araştırdım, bu şekilde ataması yapılanlar varmış. Askerde olduklarını ve gelince göreve başlayacaklarına dair bir dilekçe göndermişler ve gelince başlamışlar. Ama bunun yanında olmaz diyenler de var.

    Ayrıca konuyla ilgili olarak; atama yapıldıysa, askerlik bitince gelip başlayabileceğine dair emsal yargı kararları da varmış. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum

    Biraz önce MEB'in bilgilendirme birimine de mail gönderdim. Onun cevabını da, geldiğinde burada paylaşırım.







  • Yeni çıkan celp dönemlerine göre 4 yıllık üniversite mezunları bu yaz mezun olduklarında ağustos'ta hemen askere gidemiyor.Şunu demek istiyorum 4 yıllık bir bölüm bitirdiniz Haziran'da diyelim eskiden 30 haziran'a kadar başvurup ağustos'ta askere gidebiliyordunuz fakat bu seneden itibaren ağustos döneminde askere gitmek için en geç 15 mayıs'ta başvurmak gerekiyor bu yüzden haziran'da mezun olanlar ağustos'ta gidemeyecek.Bir sonraki dönem ise Kasım'da ve onun için başvuru tarihi 15 ağustos.

    Bu bilgilerden sonra evet askerdeyken tercih yoluyla yerleştirmelerde atanırsanız askerlik dönüşü göreve başlayabiliyorsunuz.Ama sanırım bu tercih işlemleri sonbaharda kasım ayında falan oluyordu.Benim bir arkadaşım askerdeyken tercih yaptı ve sonrasında yerleştirilidi ve şimdi askerden döndü ve yakında işe başlayacak.
  • Çok sağolun cevap için. Eğer dediğiniz gibiyse işime gelir diyebilirim. Çünkü atamam yapılır işimi ayarlar aylıksız iznimi alır askere giderim, hem de aralık ocak celbi oluyordu herhalde o kadar geç de olmaz.

    Bu arada sormak istediğim bir şey daha var. Bu bilgilere nereden ulaşabilirim. Mesela bu sene oluşan ağustosta gidememe durumu ve kasımda da celp olması gibi bilgiler nerede açıklanıyor.

    Son olarak; mesela okul bitmeden tecil bozdurabiliyor muyum. Sonuçta ağustos celbinde benim okul ile bir ilişiğim kalmamış olacak. Bu konuda da bilgi verebilir misiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nOnAME*

    Çok sağolun cevap için. Eğer dediğiniz gibiyse işime gelir diyebilirim. Çünkü atamam yapılır işimi ayarlar aylıksız iznimi alır askere giderim, hem de aralık ocak celbi oluyordu herhalde o kadar geç de olmaz.

    Bu arada sormak istediğim bir şey daha var. Bu bilgilere nereden ulaşabilirim. Mesela bu sene oluşan ağustosta gidememe durumu ve kasımda da celp olması gibi bilgiler nerede açıklanıyor.

    Son olarak; mesela okul bitmeden tecil bozdurabiliyor muyum. Sonuçta ağustos celbinde benim okul ile bir ilişiğim kalmamış olacak. Bu konuda da bilgi verebilir misiniz.

    bu konuda bir gelişme varmı aynı şeyi bende düşünüyorumda.
    14 temmuz 2014 de tecilim bitiyor kpssye girip tercihi yapıp agustos'da askere gitmeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 29 Ekim 2013; 10:10:43 >




  • Hocam şu an bildiğim kadarıyla eğer okulunuz bitmediyse ağustos celbinin başvurusuna yetisemiyorsunuz. Kasıma yetisiyor. Ama ben milli eğitime gidip sordum atama işlerine; tercih yapıp askere gidilebildigini soylediler. Eğer kazanırsaniz askerde oldugunuza dair dilekce gonderiliyormus, detaylari kendiniz de sorabilirsiniz yanlış olmasın. Bu arada sunu da yazayim stajyer memurken de askere gidilebiliyor şu an ben de aynı durumdayim subatta askere gidecegim inş. Bildigim kadariyla cevapladim sorunuz olursa yine elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nOnAME* kullanıcısına yanıt
    Sanırım Tercihler Eylül'de olacak, Eylülde askerdeyken tercih yapmak için izin veriyorlar mı?
  • Ozbi kullanıcısına yanıt
    K.bakmayın geç farkettim mesajınızı. Ögretmenlil için tercihler eylulde olacak atama sonuçları da okullar acilmadan onceki hafta açıklanır benim o şekilde oldu. Benim araştırdığıma göre askerdeyken tercih yapabiliyorsunuz eğer atanırsanız dilekçe ile askerde olduğunuzu beyan edip dönünce işe başlıyorsunuz. Eğer ögretmenseniz herhangi bir milli egitim mudurlugune gidip atama bölümüne sorabilirsiniz. Gerçi neticede devlet memurluğu olduğundan aynı şartlar geçerli, öğretmenlik dışındaki memurluklarda da atama bu şekilde olacaktır. Sorunuz olursa yine yanıtlamaya çalışırım elimden geldiğince. Bu arada stajyer öğretmenken ben şubatta askere gidebildim o konuda da bilgi vermiş olayım hiçbir sıkıntı olmuyor belki stajyerliginiz bir donem sonra kalkar o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.