Şimdi Ara

Kredi Faiz Oranı ve Taksit Sayısı Neye Göre Belirleniyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Depremde işyerimin olduğu bina tamamen yıkıldı. Hiçbirşeyi kurtaramadık. Evim ağır hasarlı. Şuan farkl ıbir şehirde geçici olarak ikamet ediyorum. Yeniden iş ve ev kurmak için nakite ihtiyacım var. Bu durumda bankalarda sıkıntım olmadığı için krediye başvuracağım. Aylık ödenecek faiz oranı neye göre değişiyor anlamadım. İki farklı banka ihtiyaç kredisi için biri %1,92 isterken diğeri %3,55 istiyor. Bundaki mantığı bilen var mı ? Bankalardaki limitlerimi yazacağım. Başka bankalarla da görüştüm, ancak başka bankalar nedenini bilmiyorum ama bana kredi vermiyorlar.


    Bir banka kefilsiz 669.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor. 12 ayda ödenmesini istiyor ve faiz oranı aylık %3,55 (yıllık %70,25) Toplam geri ödenecek tutar: 877.255 TL yani 208.255 TL faiz ödemem gerekiyor. +3679 TL kredi tahsis ücreti ödemem gerekiyor. Başka hiçbir masraf yok, hayat sigortası istemiyor. Talep edilen faiz oranı çok yüksek. Bu kadar yüksek oranla kredi çekmek istemiyorum.


    Aynı banka kefilsiz 40.000 TL taksitli avans hesap veriyor. 12 ayda ödememi istiyor ve aylık faiz oranı %1,36. toplam geri ödeyeceğim tutar: 44.233 TL yani 4233 TL faiz ödeyeceğim. Bu çok hesaplı geldi. Ancak tutar çok az. Bunu kullanacağım ancak şuan beklemedeyim. Planlarımı düzgün yapmaz isem sıkıntıya düşerim.


    Aynı bankada ayrıca 350.000 TL limitli kredi kartım var ve 100.000 TL limiti dolu, 3 ay borcumu ertelediler. 250.000 TL aktif limitim var. Bunu mantıklı şekilde değerlendirmek istiyorum. 6-12 taksit ile ürün alıp nakite satarsam işimi göreceğini düşünüyorum. Ayrıca her ay asgari tutarı ödersem kalan tuatra sadece %1,36 oranında faiz ödeyeceğim ki çok mantıklı.


    Başka bir banka kefilsiz 42.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor. 12 ayda ödememi istiyor. ve aylık faiz oranı %1.92 (yıllık %34,35) Toplam geri ödeyeceğim tutar: 48.836 TL yani 6836 TL faiz ödemem gerekiyor. +1308 TL sigorta + 231 TL tahsis ücreti ödemem gerekiyor. Bunu kullanacağım ancak şuan beklemedeyim. Planlarımı düzgün yapmaz isem sıkıntıya düşerim.


    Diyeceksiniz ki bu para çok fazla ev ve iş kurulur. Ancak bence çok değil. Zaten borçlara takla attırarak kredi çekerek işimi idare eden biriydim. Evet, kendiem ait evim işyerim vardı ama depremde hepsini kaybettim. Çok şükür sevdiklerimizde birşey yoktur. Şuanda hangi şehirde yaşayacağımı dahi bilemez durumdayım. Kafam çok karışık. Bankalar mevcut borçlarımı 3 ay ertelediler. Kısa sürede tekrar iş kurmaz isem borçları ödemede zorluk çekeceğim. Evim ağır hasarlı ve daha 6 yıl boyunca ödenecek kredi borcu var. DASK ve konut sigortası vardı, ödeme yapacaklarını söylediler ancak tarih vermiyorlar. Zaten 2,5 milyon eden daire için ödeyecekleri toplam tutar 549.000 TL imiş. Bunu da ne kadar geç ödeseler o kadar karda oldukları için çok geç ödeyecekler bunu biliyorum. Banka diyor ki evin yıkılsa dahi biz birşey yapamayız bu borcu ödemeniz gerekiyor, sadece borç erteleme yaptılar. İşyerimde sadece DASK var idi. 1 milyon değerindeki işyeirm için ise sadece 160.000 TL ödenecekmiş. Çok şükür onun kredi borcu yoktur. Ayrıca eşimin ve kendi adıma çektiğim 900.000 TL civarında ihtiyaç kredisi borcu var. Aracımın ise 274.000 TL kredi borcu var. Yani anlayacağınız herşey çok iyi yolunda giderken biranda herşey yokoldu. Ödemelerim ne güzel düzenli idi. İstediğim herşeyi alabiliyor idim. İstediğim herşeye sahip idim. Hayatınızın ve sahip olduklarınızın değerini iyi bilin. Bir gecede herşeyini kaybedebiliyormuş insan.


    669k kredi için faiz oranını düşürebilmenin bir yolu var mıdır ? Bilgisi olan biri cevaplarsa sevinirim.








  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. Devlet bankalarının bu süreçte kolaylık sağladığını duydum çevremden. İsterseniz Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın şubelerine uğrayın diyebilirim.

  • Bence 2 yöntem var.

    Kredi kartı limiti 12 ayda 1,36% ile çekmek

    Ve Avans hesabtaki parayı da 12 taksit 1,36% ile çekmek.

    Limit sıkıntısı yok fakat 12 ay şartı var.


    Kredi Faiz Oranı ve Taksit Sayısı Neye Göre Belirleniyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.