Şimdi Ara

[KTÜ] [Karadeniz Teknik Üniversitesi] [2015-2016] [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
12
Favori
12.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  [KTÜ] [Karadeniz Teknik Üniversitesi] [2015-2016] [ANA KONU]


    HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN SONUÇLAR AÇIKLANDI.


    Öncelikle sizlerin üniversiteye gelmeden önce bir çevre edinebilmesi birbirinizi az çok tanımanız alışma sürecinde çok işinize yaracaktır. Bu sebeple bir Facebook grubunda toplanalım diyorum.




    Facebook grubu dışında daha iyi iletişim ve daha aktif bir ortam oluşması açısından bir Whatsapp Grubu açmış bulunmaktayız. Hepinizi Whatsapp grubuna bekliyoruz arkadaşlar.




    KAZANLAR LİSTESİ :

    Ted Mosby - Bilgisayar Mühendisliği (İÖ)
    jonny0104 - Bilgisayar Mühendisliği
    akkayaozi - Bilgisayar Mühendisliği
    NeiLBresT - Bilgisayar Mühendisliği (İÖ)
    Pobjeda - İnşaat Mühendisliği
    rf61 - İnşaat Mühendisliği
    Silenforce - İnşaat Mühendisliği
    HR Creative - İnşaat Mühendisliği
    starksword - Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    DogumGunuCocugu - Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    tivibik - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ)
    kartalım - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ)
    vjoker996 - Makine Mühendisliği
    Eskalibur - Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
    Captain[Js] - Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
    doroteaninsarkisi - Tıp
    Kiusiu - Tıp
    fabeze - Mimarlık
    Laserquest - İngilizce Öğretmenliği
    semih161995 - Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
    purple peperr - Uluslararası İlişkiler
    guardtolga - Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
    Krimwalde - Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
    umutsuzz101 - Edebiyat (İÖ)
    soccer referee - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
    ByySrub - Yazılım Mühendisliği

    (Sürekli güncellenecek aynı bölümden arkadaşlar birbiriyle iletişime geçebilir)

    YARARLI BİLGİLENDİRMELER :

    Muafiyet Sınavı : İngilizce hazırlık olan bölümlerde (İÖ'lerde yok) hazırlığı atlamak için ingilizce hazırlık sınavına girersiniz. Bu sınav okul açılmadan 1 hafta önce falan yapılır tam tarihini bilmiyorum henüz. Sınav 50 test sorusundan oluşur her soru 2 puan ve geçme notu 70'tir. Yani 50 sorudan 35 doğru yapmanız gerekir. Yanlış doğruyu götürmez. 70+ alırsanız muaf olup bölüme başlarsınız. Hazırlığa kalırsanız 3 kur var. Beginner, Pre-İntermediate, İntermediate. Pre-İnt ve İnt sınıflarının yarı yılda bir muafiyet sınav hakkı daha vardır. (Yarıyıldaki muafiyete girmeye hak kazanmak için Pre-int sınıflar için ortalamanızın 90, Int sınıflar için ortalamanızın 60 olması gerekir.) Geçerseniz yarı yılda (Ocak Şubat gibi) bitirirsiniz Hazırlığı ve 2. dönem tatil yaparsınız. (Bazı bölümlerde 2. dönem bölüme başlayabiliyorsunuz bu her bölüm için geçerli değil) Örnek muafiyet sınav soruları için :http://www.ktu.edu.tr/ydyo-muafiyetsinavlari

    E-Kayıt : E kayıt için öncelikle E-devlet şifrenizin olması gerek. Eğer yoksa hemen en yakın PTT'ye kimliğinizle beraber gidip E-devlet şifresi almak istiyorum diyorsunuz 2tl bir ücreti vardı yanılmıyorsam onu veriyorsunuz size bir zarf veriyorlar. O zarfta şifreniz varhttps://www.turkiye.gov.tr/ adresine TC ve şifrenizle giriş yapıyorsunuz. İlk girişte yeni şifre oluşturma telefon ve mail onayı vs adımlar var onları tamamlayıp girdikten sonra oradaki menüden (henüz açılmamıştır) Üniversite kaydı bölümü olacak orada basit bir form doldurup, şartları kabul edip vs. kaydediyorsunuz ve kaydınız tamamlanıyor. Kayıt için gerekli olan belgelerinizi ise okulların açıldığı ilk hafta içinde öğrenci işlerine vermeniz gerekiyor. Böylece işlem tamamlanıyor ve öğrenci kartınızı da orada alıyorsunuz. E-Kayıt yapmanız zorunlu değil normal kayıtta yapabilirsiniz.

    Normal Kayıt : Kayıt tarihinde okula gidip belgelerinizle bizzat da kayıt olabilirsiniz. Sadece biraz sıra beklersiniz. Kayıt sonrası orada tüm yurtlar stand açar ve size broşür dağıtır götürür yurda gezdirir vs. yani yurt işinide genelde orada halleder bizzat giden öğrenciler.

    (Sürekli güncellenecek sık sorulan sorulara göre)

    REHBERLER :

    KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğini Kazananlar İçin Rehber

    (Okulumuz öğrencilerinden gelen tanıtım ve rehberler başka hazırlayan arkadaşlar olursa ekleyeceğim konuya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Caprice -- 31 Temmuz 2015; 18:30:35 >







  • ben ktü inşaatı şuanlık düşünüyorum ama istanbul gelişimde oluyor. aslında sakarya veya bursa teknikte oluyor sizce ne yapmalıyım yardımcı olurssanız çok sevinirim. kafam biraz karışık malesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rf61 -- 2 Temmuz 2015; 4:03:04 >
  • Ben de KTÜ inşaatı düşünenlerdenim 63k sıralamamla ve muhtemelen gelecek gibi gözüküyor..

    İlk 3 sorumla başlayayım,cevap gelirse eğer birkaç sorum daha olacak:

    1)İngilizce hazırlığı atlama sınavları hangi tarihlerde(okullar açılmadan ne kadar önce)yapılıyor ve ne zorlukta oluyor?Liseden orta-orta üstü bir ingilizcem var,bu benim hazırlığı atlamam için yeterli olur mu dersiniz?Sınavın aşamaları ve işleyişi hakkında bilgi verir misiniz?(hazırlığı atlamak çok önemli benim için)
    2)Üniversite kayıt başvurularını online,internet üzerinden yapabiliyor muyuz;yoksa illa okula gitmemiz mi gerekecek ağustosun ilk haftası kayıt için?
    3)Üstteki arkadaş gibi benim de sakaryayı yazmam söz konusu ve yazdığım an düşük de olsa gelme ihtimali mevcut..Sizce bir Bursalı olarak tercih listemde bulundurayım mı?

    Verilecek tüm cevaplar için şimdiden çok teşekkürler..

    Edit:ve yine siz cevaplayan arkadaşlardan ricam forumda vs.takılan tanıdığınız diğer tüm ktülü arkadaşları da bu konudan haberdar etmeniz..inanın çok büyük sevaba girersiniz biz tercih etme aşamasındaki arkadaşlara yardımcı olursanız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pobjeda -- 2 Temmuz 2015; 4:34:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • rf61 R kullanıcısına yanıt
    İlla İstanbul olsun demiyorsan özeldense devlet tercih etmen yararına olacaktır. Ayrıca tercih yaparken sadece taban değil tavan puanada bak (kontenjanı fazla olan üniversitenin taban puanı düşük olur daha çok öğrenci aldığı için bu kalitesiz demek değildir) Ktü nün belki en iyi alanı inşaat mühendisliği bu konuda sayılı üniversitelerden birisi eğitimide oldukça iyidir batıdaki üniversiteler sırf batıda olduğu için puanları yüksektir o üniversiteler arasında ktü iyi bir tercih olacaktır yinede en iyisi her iki üniversiteden okuyan veya yakın dönemde mezun olmuş kişilerlede görüşüp öyle karar vermek ben tercih dönemi ktü den ve diğer tercih edeceğim yerlerden bölümümü okuyan öğrencilerle facebook üzerinden iletişime geçip bilgi almıştım ve tercihimide bu doğrultuda yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle diyim benim lisedeyken ingilizcem çok çok iyiydi buna rağmen hazırlıkta kaldım (Ktüde geçme notu 70 tir ben sınavdan 66 alarak hazırlığa kaldım) Hazırlık geçme sınavı okullar açılmadan yaklaşık 1 hafta kadar önce oluyor sınav test şeklinde 50 sorudan oluşuyor her soru 2 puan (bazen bir writing bölümü verilebiliyor diğer sorular 1.5 puan oluyor ama bu sanırım sadece 1 sene yapıldı geçen yıl bize yapılan 50 tane test sorusuydu) sınav zordur yazın çalışmanı tavsiye ederim ben çalışmadım 1 yılım boşa gitti geçerim diye düşünmüştüm özellikle kelime konusunda çok değişik kelimeler gelebiliyor sınavda gramer idare eder zorlukta önceki yılların sorularını bulursun zaten ben gruptada paylaşacağım ilerleyen zamanda onlarla kendini test edersin.

    Edit: Hazırlığı atlamak için mülakata girmezsin yazılı sınavı geçmen yeterlidir muaf olmak için ama eğer hazırlığa kalırsan hazırlığı bitirmek için mülakatada girmen gerekir listeining, writing, speaking şeklinde olur sınavlar bide quizler vardır.

    Kayıt geçen yıl itibariyle ister okula giderek ister online olarak yapılabiliyor online kayıt olabilirsin okullar açılıncada gidip kimlik kartını vs öğrenci işlerinden alıyorsun sorun olmaz.

    Sakarya Üniversitesini çok bilmiyorum aslında ama dediğim gibi inşaat alanında ktü gerçekten önde gelen üniversitelerden birisidir puanının düşük olmasının tek sebebi Trabzonda olması batıda bir yerde olsa çok iyi durumlarda olacak bir üniversite ama üninin yaşadığın şehre yakın olmasıda bi avantajdır tabiki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Caprice -- 2 Temmuz 2015; 4:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Sky

    Şöyle diyim benim lisedeyken ingilizcem çok çok iyiydi buna rağmen hazırlıkta kaldım (Ktüde geçme notu 70 tir ben sınavdan 66 alarak hazırlığa kaldım) Hazırlık geçme sınavı okullar açılmadan yaklaşık 1 hafta kadar önce oluyor sınav test şeklinde 50 sorudan oluşuyor her soru 2 puan (bazen bir writing bölümü verilebiliyor diğer sorular 1.5 puan oluyor ama bu sanırım sadece 1 sene yapıldı geçen yıl bize yapılan 50 tane test sorusuydu) sınav zordur yazın çalışmanı tavsiye ederim ben çalışmadım 1 yılım boşa gitti geçerim diye düşünmüştüm özellikle kelime konusunda çok değişik kelimeler gelebiliyor sınavda gramer idare eder zorlukta önceki yılların sorularını bulursun zaten ben gruptada paylaşacağım ilerleyen zamanda onlarla kendini test edersin.

    Edit: Hazırlığı atlamak için mülakata girmezsin yazılı sınavı geçmen yeterlidir muaf olmak için ama eğer hazırlığa kalırsan hazırlığı bitirmek için mülakatada girmen gerekir listeining, writing, speaking şeklinde olur sınavlar bide quizler vardır.

    Kayıt geçen yıl itibariyle ister okula giderek ister online olarak yapılabiliyor online kayıt olabilirsin okullar açılıncada gidip kimlik kartını vs öğrenci işlerinden alıyorsun sorun olmaz.

    Sakarya Üniversitesini çok bilmiyorum aslında ama dediğim gibi inşaat alanında ktü gerçekten önde gelen üniversitelerden birisidir puanının düşük olmasının tek sebebi Trabzonda olması batıda bir yerde olsa çok iyi durumlarda olacak bir üniversite ama üninin yaşadığın şehre yakın olmasıda bi avantajdır tabiki


    Hızlı ve ilgili cevabınız için çok teşekkürler öncelikle.

    Ancak gelin görün ki şu hazırlığı geçmenin zor olmasına gerçekten üzüldüm hocam ya(memleketten uzakta,gurbette ne kadar az kalsam o kadar iyi havasındayım biraz da anlayın:s)..Kalacağız gibi gözüküyor bakalım..Hazırlıkta kaldığımıza değecek derecede iyi bir ingilizce eğitimi veriliyor mu bari dersiniz?

    Edit:Yaz için hangi konulara çalışmamı tavsiye edersiniz?(grammer olarak vs.,kelime de kasmalı mıyım?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pobjeda -- 2 Temmuz 2015; 4:47:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne hissettiğini anlıyorum ben hazırlığa kaldığımda o kadar üzülmüştümki :D ama o kadar da kötü değil ha eğitimi sana lisede bildiğin gramarın ve kelimenin biraz fazlasını katar ama konuşmayı öğrenirsin (şu hazırlıkta öğrendiğim bir şey varsa oda speaking) hocalar dersin ortasında olur olmaz zamanda tutup sana soru sorabiliyor ve tek cümlelik cevapları kabul etmiyor genelde ucu açık sorular olduğu için uzun uzun anlatmanı bekliyor (ben 66 ile kaldığım için en üst sınıfta başlamıştım orda böyleydi alt sınıflarda daha normal başlıyorlardır :D)

    O muafiyet sınavının sınırı yok sorunda bu hocalara soruyorduk muafiyet bu her şeyi sorarım diyordu (cidden ilk kez gördüğüm baya kelime olurdu o sınavda bwni en çok kelimeler zorlardı) gramerin sağlam olursa baya etkiler heralde kelime sorularını kimse yapamıyor zaten önceki sınavları otur 2013 2014 hepsini çöz aynı formatta gelecek çünkü sınav hazırlığı geçmek için ingilizce kursuna gidenler çok olur bide ktü ninde kendi hazırlığı geçmek için kursu oluyo ama tabi ona Trabzon lular katılır genelde ücretide sağlamdı sen lisede öğrendiğin ingilizceyi şöyle bi tekrarlayıp gir bşde dediğim gibi geçmiş soruları çözünce anlarsın zaten neyden ne kadar sorulduğunu bide hazırlığa kalsan bile yarıyılda (ocak/Şubat) bi muafiyet daha olur onu geçersen 2. Dönem bölüme başlarsın veya 6 ay tatilin olur. (yalnız ara muafiyete girmek için en az orta veya üst sınıfta olman ve belli bi ortalamayı (orta sınıf için 90 üst sınıf için 60 en düşük sınıfın hakkı yok ona girmeye) yapman lazım. Hayırlısı inşallah geçersin ama geçemezsende üzülme ortama alışırsın rahattır hazırlık öyle ödev şu bu olmaz dersler dışında bitek sınav geceleri ders çalışırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Caprice -- 2 Temmuz 2015; 5:05:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Sky

    Ne hissettiğini anlıyorum ben hazırlığa kaldığımda o kadar üzülmüştümki :D ama o kadar da kötü değil ha eğitimi sana lisede bildiğin gramarı biraz fazla kelimesini katar ama konuşmayı öğrenirsin (şu hazırlıkta öğrendiğim bir şey varsa oda speaking) hocalar dersin ortasında olur olmaz zamanda tutup sana soru sorabiliyor ve tek cümlelik cevapları kabul etmiyor genelde ucu açık sorular olduğu için uzun uzun anlatmanı bekliyor (ben 66 ile kaldığım için en üst sınıfta başlamıştım orda böyleydi alt sınıflarda daha normal başlıyorlardır :D)

    O muafiyet sınavının sınırı yok sorunda bu hocalara soruyorduk muafiyet bu her şeyi sorarım diyordu (cidden ilk kez gördüğüm baya kelime olurdu o sınavda bwni en çok kelimeler zorlardı) gramerin sağlam olursa baya etkiler heralde kelime sorularını kimse yapamıyor zaten önceki sınavları otur 2013 2014 hepsini çöz aynı formatta gelecek çünkü sınav hazırlığı geçmek için ingilizce kursuna gidenler çok olur bide ktü ninde kendi hazırlığı geçmek için kursu oluyo ama tabi ona Trabzon lular katılır genelde ücretide sağlamdı sen lisede öğrendiğin ingilizceyi şöyle bi tekrarlayıp gir bşde dediğim gibi geçmiş soruları çözünce anlarsın zaten neyden ne kadar sorulduğunu bide hazırlığa kalsan bile yarıyılda (ocak/Şubat) bi muafiyet daha olur onu geçersen 2. Dönem bölüme başlarsın veya 6 ay tatilin olur. (yalnız ara muafiyete girmek için en az orta veya üst sınıfta olman ve belli bi ortalamayı (orta sınıf için 90 üst sınıf için 60 en düşük sınıfın hakkı yok ona girmeye) yapman lazım. Hayırlısı inşallah geçersin ama geçemezsende üzülme ortama alışırsın rahattır hazırlık öyle ödev şu bu olmaz dersler dışında bitek sınav geceleri ders çalışırsın)

    Geçmiş yılların sorularının linklerini(tercihen pdf şeklinde)atma şansınız var mı hocam vaktiyle çalışmalara başlayayım.

    Edit:Üst sınıf için kaç puan yapmam lazımdır acaba minimum?Ayrıca sınıflar kaç kişi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pobjeda -- 2 Temmuz 2015; 5:08:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: impavido.


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Sky

    Ne hissettiğini anlıyorum ben hazırlığa kaldığımda o kadar üzülmüştümki :D ama o kadar da kötü değil ha eğitimi sana lisede bildiğin gramarı biraz fazla kelimesini katar ama konuşmayı öğrenirsin (şu hazırlıkta öğrendiğim bir şey varsa oda speaking) hocalar dersin ortasında olur olmaz zamanda tutup sana soru sorabiliyor ve tek cümlelik cevapları kabul etmiyor genelde ucu açık sorular olduğu için uzun uzun anlatmanı bekliyor (ben 66 ile kaldığım için en üst sınıfta başlamıştım orda böyleydi alt sınıflarda daha normal başlıyorlardır :D)

    O muafiyet sınavının sınırı yok sorunda bu hocalara soruyorduk muafiyet bu her şeyi sorarım diyordu (cidden ilk kez gördüğüm baya kelime olurdu o sınavda bwni en çok kelimeler zorlardı) gramerin sağlam olursa baya etkiler heralde kelime sorularını kimse yapamıyor zaten önceki sınavları otur 2013 2014 hepsini çöz aynı formatta gelecek çünkü sınav hazırlığı geçmek için ingilizce kursuna gidenler çok olur bide ktü ninde kendi hazırlığı geçmek için kursu oluyo ama tabi ona Trabzon lular katılır genelde ücretide sağlamdı sen lisede öğrendiğin ingilizceyi şöyle bi tekrarlayıp gir bşde dediğim gibi geçmiş soruları çözünce anlarsın zaten neyden ne kadar sorulduğunu bide hazırlığa kalsan bile yarıyılda (ocak/Şubat) bi muafiyet daha olur onu geçersen 2. Dönem bölüme başlarsın veya 6 ay tatilin olur. (yalnız ara muafiyete girmek için en az orta veya üst sınıfta olman ve belli bi ortalamayı (orta sınıf için 90 üst sınıf için 60 en düşük sınıfın hakkı yok ona girmeye) yapman lazım. Hayırlısı inşallah geçersin ama geçemezsende üzülme ortama alışırsın rahattır hazırlık öyle ödev şu bu olmaz dersler dışında bitek sınav geceleri ders çalışırsın)

    Geçmiş yılların sorularının linklerini(tercihen pdf şeklinde)atma şansınız var mı hocam vaktiyle çalışmalara başlayayım.

    http://www.ktu.edu.tr/ydyo-muafiyetsinavlari

    adresinden edinebilirsiniz. Yeni lisans öğrencileri için olanlar en yararlı olacak olanlardır diğerlerinede bakabilirsiniz isterseniz

    Edit : Sınıflar 20-25 kişilik oluyor en üst sınıf olayı yıla göre değişir fakat sınırdan kalanları alıyorlar bizde 2 tane üst sınıf (intermediate) vardı 20 şer kişilik 2 sınıftık bizde sadece 66 ve 68 ile kalanlar vardı (68le kalanlar genelde tıpçı oluyor ) bunun dışında 7 adet orta (pre-intermedate) sınıf yine 20 şer kişilik (bunlar sanırım 50 üstü falan alanlar olması lazım tam hatırlamıyorum ama) ve 37 adet (sanırım) başlangıç (beginner) sınıfı vardı onlarda 20-25 kişi arasında değişiyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Caprice -- 2 Temmuz 2015; 5:14:01 >




  • hocam bende eczacılık ve mimarlık arasında çok kararsız kaldım yardımcı olur musun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fath226 -- 2 Temmuz 2015; 6:32:27 >
  • Herkese merhabalar.

    MF-4 puan turunden yerlestirme siralamam 75998, ve ben de KTÜ Bilgisayar Muhendisligi yazmayi dusunuyorum. Bana bilgi verebilecek arkadasim, abim var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu yıl KTÜ edebiyat (İÖ) düşünüyorum sıralamam tutuyor bu konu hakkındaki yorum ve görüşlerinizi beklerim :)
  • Hocam hay sen çok yaşa ya. Akşam geçen yılınkini çözeyim bakayım kaç yapacam?..

    http://www.ingilizcem.org/kategori/dilbilgisi-gramer.php Bu linkteki konu anlatım(daha doğrusu konu özetleri) 35 yaptırır mı dersin hocam bir göz atsan..(orta-iyi arası bir temelim olduğunu göz önünde bulunduraraktan..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pobjeda -- 2 Temmuz 2015; 13:54:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fath226

    hocam bende eczacılık ve mimarlık arasında çok kararsız kaldım yardımcı olur musun

    Hocam eczacılık nereeee;mimarlık nere. Adam ne desin şimdi?..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saf köylü kullanıcısına yanıt
    O sıralamaya yazılabilecek en iyi yer ktüdür bende 72k ile yerleştim bilgisayar mühendisliği okuyorum (ben bilgisayar mühendisliği dışında hiçbir şey yazmadım) sende bilgisayar istiyorsan şuanki sıralamanla gideceğin yerler zaten selçuk, Erciyes veya ktü olacak büyük ihtimalle eğer buralarda memleketin değilse ktü çok daha iyidir diye düşünüyorum okul güzel sadece geleceğin şehre göre Trabzon a alışman biraz zaman alabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fath226 F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın cevabına katılıyorum ikisi çok farklı alanlar ikiside güzel meslekler bu ikili arasında ben bir şey diyemem bu sizin kararınız olmalı insanın bi hayali olur bi mesleğe ilgisi olur yani sadece parası veya popülerliği değil hayatın boyunca yapacağın mesleği seçiyorsun o yüzden senin önce iyice araştırmanı ve meslek tercihini oturtmanı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harita muh. Yazabilirim.Nasildir sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casaryus C kullanıcısına yanıt
    Harita mühendisliği okuyan arkadaşlarım vardı ama hep hazırlık okuyanlardı bikaç kezde harita mühendislerinin gelip hazırlığın ordaki şenlik alanında alet edevatı toplayıp gelip ölçüm falan (ne yaptıklarını tam bilmiyorum) yaptıklarını görmüştüm (Kaçıncı sınıflar bilmiyorum)

    Bölüme göre üniversite durumu için Urap Türkiye Üniversite Sıralamasını gözden geçirin derim. Zamanında bana tüm hocalarım urapı önermişti bir çok faktöre göre üüniversiteleri sıralıyor

    tr.urapcenter.org/2015_alan_siralamasi/index.html

    Mühendislik kategorisinde ktü Türkiyede 13. Sırada Dünyada ise 801



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Caprice -- 2 Temmuz 2015; 15:24:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Sky

    Harita mühendisliği okuyan arkadaşlarım vardı ama hep hazırlık okuyanlardı bikaç kezde harita mühendislerinin gelip hazırlığın ordaki şenlik alanında alet edevatı toplayıp gelip ölçüm falan (ne yaptıklarını tam bilmiyorum) yaptıklarını görmüştüm (Kaçıncı sınıflar bilmiyorum)

    Bölüme göre üniversite durumu için Urap Türkiye Üniversite Sıralamasını gözden geçirin derim. Zamanında bana tüm hocalarım urapı önermişti bir çok faktöre göre üüniversiteleri sıralıyor

    tr.urapcenter.org/2015_alan_siralamasi/index.html

    Mühendislik kategorisinde ktü Türkiyede 13. Sırada Dünyada ise 801

    Türkiyede 13. müthiş bir sıralama değil mi hocam puanına göre.Şehirden kaybediyor heralde




  • Sadece konu başlıklarına baktım ve orayı baştan sona bitirirsen büyük ihtimalle rahat geçersin bizim hazırlıkta gördüğümüz tüm gramerler orada var oradan çalışabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.