Şimdi Ara

Kulaklık Amfileri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. bir kaç gün önce elime ulaşan audio technica ATH-M50X kulaklığım hakkında yerli ve yabancı sitelerde yorumlar okurken çoğunlukla "kulaklık amfisiyle daha da güzelleşiyor" tarzı yorumlar okudum.

    kulaklık amfisi tam olarak ne işe yarar açıklar mısınız? anakartımı incelediğimde 600ohm'a kadar desteklediği yazıyor. eğer amfi alırsam ses kalitesi artar mı yoksa sadece volume ile alakalı bir şey mi?

    ayrıca ali expresde 40dolar civarında lambalı kulaklık amfileri var? sizin önerileriniz ne olur? bir de lambalı amfiyle normal amfinin farkı nedir? ya da ali expresdeki lambalılar sadece görüntüye mi yarıyor :)



  • genel itibariyle ses kalitesiyle doğrudan bir alakası yoktur. sadece volüm ile alakalı. ancak kaynak cihaz düşük volümde bile düzgün sinyal veremeyecek kadar zayıfsa belki kullanılmaz oluyor olabilir. şahsen böyle bir canavar kulaklık ve zavallı ses kaynağı göremedim henüz. destekleme ile maksimum kapasite aynı şeyler değil. takarsın çalışır ama düşük volümde çalışır. bu tarz veriler birşey ifade etmeye yetmiyor.

    amfiler kaynaktaki sinyali kopyalıyor, dolayısıyla kalitesiz ses üretimi bulunan bir amfi (örneğin xduoo xq-10) ses kalitesinde kayba yol açabilir. ancak aksi teknik olarak pek mümkün gözükmüyor. ama bu ses kalitesinden ne anladığına göre değişebilir. mesela amfi tiz veya bas sesleri yükseltmek için özel bir çip kullanıyorsa, esas kaynaktan alamadığın bir tiz veya bas seviyesi almanı sağlayabilir.

    bir amfi ses kaynağından çıkmış sinyali ille de daha kaliteli hale getirebildiğini iddia ediyorsa kameralarda carl zeiss vs. firmaların bir çeşit sharpen filtresi uygulayarak bir nevi yapay geliştirme yapmasına benzer şekilde olabilir ancak ucuz cihazlar arasında böyle bir iddiayla geleni henüz göremedim. pahalılar arasında cidden böyle birşey yapan var mıdır, açıkçası sanmıyorum. böyle şeyler zaten daha çok ses kaynağı (dac diye geçer bu durumlarda) ve amfi yapısını bir arada bulunduran (dac & amp denir) cihazlardan beklenir ki onlarda da gerçekten bir halta yarayanı henüz göremedim.

    aliexpress'ten bir tane SRS efektleri içerdiğini söyleyen cihaz almıştım ancak inanılmaz zayıf bir EQ dışında birşey yapamıyordu. kulaklık piyasası inançlarla yürüyen bir piyasa ve stabil zihinli insanlar tarafından yönetilmiyor. çeşitli kulaklıkların iyi beslenilince bülbül gibi şakıdığı yalan/yanılsamasıyla daha çok karşılaşacaksın. benzeri batıl inançlar sürüyledir. bu bahsettiğin lafları dile getirenlerin kafası başkadır, olay sadece volüm olsa bile onlar her şekilde kalite artışını içlerine ve dışlarına alabiliyorlar.

    bu tarz insanları dikkatli incelediğimde bunların birçoğunun "yüksek seste dinlenilmemeli, asla yüksek seste dinlemem, yüksek seste müzik mi dinlenir" gibi enteresan fikirlere sahip olduğunu ve bu kafaya sahip olmayı ayrıcalık olarak gördükleriyle karşılaştım. bir de bas karşıtları ve eq karşıtlığı yoluyla otomatikman tizsiz sayılanlar var ki hiç sorma... haliyle amfi de sinyal yüksekliğiyle ilgili bir cihaz olduğu için ve bu arkadaşların elit audiophile olabilmek için amfi denen cihazlara da el sürmeleri farz olduğu için amfiler otomatikman sinyal yükselten bir cihaz olmak dışında, herşeyi güzelleştiren cihazlar olmak zorunda kalıyorlar.

    lambalı amfilere henüz giremedim ama bunca tecrübeden sonra ilgimi çekmemelerinin tesadüf olmadığını söyleyebilirim. yukarda amfiler hakkında verdiğim bilgileri bir zihninden geçir, lamba kaç watt'a kaç lümen, ne desin bu işe haydar dümen ? geçen 11.11 döneminde 20-30 dolarlara kadar düşmelerine rağmen birçok lambalı amfiyi es geçtim. kısacası milletin lafına bakarak iş yapma derim. halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu.

    ha aynı kitlelere sorarsan kesinlikle tabii lambalı amfi sese bambaşka birşey katıyordur, tadından yenmiyordur falan filan. zaten kulaklığı alınca 150 saat burn-in'e bırakınca pişiyor. kabloları kesip üstüne soğan doğrarsan sahne genişliyor. işin aslı vaziyetu bir gün alır yok böyle birşey der veya var ve tam olarak şu işe yarıyor der o zaman konu anlaşılır. o güne kadar bilindik yoldan ayrılma derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.