Şimdi Ara

Kule Gergisi ve Garanti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Garanti kapsaminda olan aracina kule ve şasi gergileri yaptiran oldu mu acaba? Garantide sikinti cikarip cikarmadigini merak ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Güncel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracınızın fabrikasyon kule gergisi olan versiyonu varsa kule için sorun olacağını sanmıyorum. Ancak şasi gergisi hakkında yorum yapamıyorum. En sağlıklısı servise sormak olmadı distribütörle iletişim kurmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu tüketici olarak unutmayın. Araç bakımları yapıldığı sürece (yetkili servis de olmak zorunda değil) hiçbir şekilde garantiden çıkmaz.


    Sadece herhangi bir aksamına fabrika harici bir müdahale yapılırsa o kısımla bir sorun olduğunda servis ilgilenmez.


    Kule gergisine sorun çıkaracak servis, arabayı servis dışında yıkatmışsınız diye boyayı da garantiden çıkarır. Yani bahane bulmak isterlerse herşeyi bahane ederler.

  • Bir aracımın kullanım kitabında araçta yapılacak her türlü teknik değişiklik garanti dışı kalmasına sebep olur gibi bir şey okumuştum belki yanlış hatırlıyor olabilirim üzerinden yıllar geçti yine de iyi araştırmak lazım

  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt

    "arabayı servis dışında yıkatmışsınız diye boyayı da garantiden çıkarır."


    bu olabilir hocam bahane değil ki, ne idiğü belirsiz yerde ya da kimyasallarla yıkanır, kireçli su kullanılırsa araç servisi olsam bende kabul etmem :))

  • Birkac servise sordum. Genel olarak soylediklerine göre garantiye isin dustugunde garanti icin Opel'e gönderilen raporda aracta modifiye var diye yazilirsa iptal edebilirler dediler. Bu karar Opel Türkiye'deymis. Serviste raporu tutan kisi bundan bahsetmezse sorun olmaz ancak diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araba ne, Opel deyince merak ettim.

  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    Evet mesajda yazmamisim :) Astra K

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Setsa kullanıcısına yanıt

    Astra başlığında kule gergisiyle alakalı açtığım konuya göz atabilirsiniz. J kasaya benden önce kule gergisi takan sanırım yoktur.


    Yerinizde olsam niyetiniz varsa saniye düşünmeyin, servis garanti filan bu mesele için çok kafaya takılacak birşey değil.


    En fazla amortisör ve yürüyen aksamda bir sorun olursa kule gergisine suç atmaya çalışır. Astra K'da da sorun çıkarma ihtimali olan yerler oralar değil.

  • Servis/bayi garanti kararını kendisi vermez. Sizin arızanızı inceler genel merkezlerine raporlar onlardan gelecek yanıta göre garantiden işleminiz yapılır. Kule gergisi takmak aracın süspansiyon sistemine müdahale demektir yani ileride doğabilecek başka bir arızada araç üreticisi bahane olarak garanti dışı bırakabilir. Hiç bir servis/bayi kesinlikle garantin bozulur ya da bozulmaz demez

  • Bildiğim kadarıyla şöyle işliyor; araca yaptırdığınız kule gergisi süspansiyon sistemine müdahale ama motorda sorun çıktı, motor için garanti işler. Süspansiyon sisteminde ise işlemeyebilir.

  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Çoğu yer bu şekilde bilgi verdi ama karar tamamen merkezde ve yazılan raporda bahsedilmesine bagli dediler. Yani sanziman icin rapora kule gergisi yazmanin bir anlamı yok yazılırsa ve bir sekilde buna baglamak isterlerse ayarlarlar diyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar konu ile alakasız olacak ama aklıma takıldı, diyelim kule gergisi takıldıktan sonra kavşakta falan geldi biri sağ ön çamurluğun ordan vurdu , bu durunda aradaki demir bükülüyor mu yoksa sol tarafa da kalıcı hasar veriyor mu , kasko - sigorta şirketlerinin tavrı ne oluyor bilgisi olan var mı

  • Bukulmuyor. Bukulecek olanin gergi olarak da faydasi olmaz zaten hocam. Evet darbeyi diger tarafa iletecektir ama burda al gulum ver gulum durumu var. Darbe diger tarafa iletilir ama belki de o ordaki direnc sayesinde darbenin motor aksamina gelmesi engellenecek.
    Kasko icin yasayan biri varsa cevap verebilir ama bence sorun olmamalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.