Şimdi Ara

Kumtel Kmsac-12 A++ 12.000 Btu Inverter Klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kumtel Kmsac-12 A++ 12.000 Btu Inverter Klima



    Kumtel Kmsac-12 adlı klimayı 1-2 hafta önce BIM mağazasından 9.999 TL 'ye aldım. BIM sitesinde stokta yok ama mağazaları gezerseniz tek tük bazı mağazalarda bulabilirsiniz. Klima 12.000 BTU soğutma ve 13.000 BTU ısıtma kapasitesine sahip. R32 gaz kullanıyor. İnvertor motor. Klima aslında Kumtel tarafından ithal edilmiş Midea ürünüdür. Ama Midea'nın tam olarak hangi modeline denk geliyor, bilen varsa yazarsa memnun olurum. Klimayı aldığınızda iç ünite ayrı koli, dış ünite ayrı bir koli ve küçük bir kutuda ise motaj için 2 adt ayak, su hortumu, bakır gaz hortumu (3 mt), sinyal kablosu (2.5 mt) ve bant çıkıyor.


    Klima kumandasında saat ayarı bulamadım, istediğim bir özellik idi. Ama otomatik aç / kapat ayarı var. Henüz bu otomatik aç ve kapan fonksiyonunu denemedim. Klimada Eco modu yok (epey sitesinde verilen bilgi yanlış), Silent modu yok, uyku modu var, uyku modunda tamamen fan ve ısıyı klima ele geçiriyor :) Örneğin dün gece 27 derecede iken uyku moduna aldım gece pek çok defa kendini (dış üniteyi) kapadığını fark ettim. Bu esnada iç ünite çalışıyor ve ortam havasını üflemeye devam ediyordu. Sabah kalktığımda dereceyi kendisi 29'a çıkartmıştı.


    Anlık Güç Tüketimi:


    İlk açılışta: 1.600 watt seviyelerinde geziyor,

    Bir süre sonra 900 -1.000 watt seviyelerine iniyor,

    Ortam ısısı ayarladığınız rakamlara yaklaştığında: 610-625-690 watt seviyelerinde anlık tüketimi var.


    Sadece iç ünite fanı dönerken: 29-30 watt



    Bu değerler iyimi tam kestiremedim hayalimde daha da az yakan 400~ watt seviyelerinde gezen bir klima vardı. Lâkin klimanın çalışmasında bir hata görmedim, fiyatına göre performanslı olduğunu düşünüyorum. Bulunduğum odayı 20 m² kısa sürede soğutuyor, dış ünitesi çok ama çok sessiz. İç ünite sesi fanı en kısığa alsanız bile ses var, ölçüm cihazım olmadığı için kaç desibel bilmiyorum.


    Bulunduğum şehirde sıcaklık dışarıda 35 derece iken klimayı 25 dereceye ayarladığımda hemen hemen 40-50 dakikada oda ısısını 23-24 derecelere getiriyor. Cihaz hakkında sorusu olanlar buraya yazabilirler. Ayrıca uzun süre kullanımdaki enerji sarfiyatı konusunda bilgi vermeye çalışacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 21 Temmuz 2023; 18:7:59 >







  • Burada 10.185 TL fiyatla satılıyor ama her yerde servisin kuruluma gelmediği, telefona çıkmadığı yazıyor. Büyük soru işareti.
  • Hangi ildesiniz? Buradaki bim'lerde fujiplus var 12999 tl kumtel hiç göremedim.
  • Skayn kullanıcısına yanıt

    Burada dediğiniz yer neresi?Gerekirse tanıdık birine bile kurdurabilirim fiyat çok iyiymiş.Midea üretimi olması da çok iyi.

  • Kurulum hangi servis yapıyor?Vakum yapıyor mu servis?

  • Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    Adana

    Edit: Bu arada kuruluma geldiler sıfır sıkıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 25 Ağustos 2023; 15:9:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.