Şimdi Ara

Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
33.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi Toprak için ne yapmalıyım acaba? O kabarık durmuyor ama gövdesi biraz sivri gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları okuyan dostlarim ;

    Bu konuyu kuşları hasta olan kardeşlerimizi bilgilendirmek ve ilaçlar hakkında fikir sahibi olmayı amaçlayarak açtık ve devam ettirdik.

    Kuş almadan önce internetten hastalıklar hakkında genel bir bilgi edinin. Benim gibi aldıktan sonra, kuş hasta olup ve ölmesine 2 gün kala araştırmaya başlamayın. Şimdiye kadar vitamin ve bağırsak düzenleyici veriyordum petshopdaki adamın önerileri üstüne. Ama vitamin ile alakası yokmuş hastalığının. Araştırıp ona göre ilaçlar verin dostlarım. Son pişmanlık fayda etmiyor.

    Kuşu ne bir aç bıraktık, ne bir sevgisiz bıraktık nede soğuk bıraktık. Nedenini bilmediğim bir hastalığa yakalandı ve illet hastalık kuşu 4 günde öldürdü.

    Bazende vade denir ama bu bizim cahilliğimiz yüzünden oldu. Eğer vitamin ve bağırsak düzenleyici yerine ilk iki gün antibiyotik verseydik durumlar belkide böyle olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • üzücü bi durum hocam. Bende de var 4 tane muhabbet . Sabahları uyandırıp çıldırtsalarda severken ısırasım geliyor bazen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KüçükMacellan

    Hocam şimdi Toprak için ne yapmalıyım acaba? O kabarık durmuyor ama gövdesi biraz sivri gibi.

    Eğer hastaysa başında demekki hocam çünkü başta sivriliyor sonra ilerliyor. İlaçlı tedaviyi 1 hafta sürdürün o ssdeki şekil ve dozajda. 2 haftada bir de elma sirkesi tamamdır. Kuş halsizse hemen tedavi lazım bu hastalıkta. Malesef geç kalınınca bu gibi durumlar olabiliyor ve alıştığınız bir canlının ölümü gerçekten çok kötü. Aileden biri ölmüş gibi oluyor. O yüzden dediğiniz gibi evde hazır olarak bazı şeyleri tutmak ve genel bilgi sahibi olmak gerekiyor. Kuşlarda genelde bebekler için kullanılan ne ilaç varsa işe yarıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okuyamadım ama geçmiş olsun inşallah kuşunuz iyileşir. Bende 5 yıllık muhabbet kuşumu kaybettim üniversitedeydim memlekette ölmüş. Oturup ağladım yav. Bi veterinere kesinlikle götürün 2. Kuşumuz baktım pofuduk yapmış kendini hareketsiz duruyor. Hemen gittim bi veterinere suya antibiyotik mi ne kattık baktım içmiyor suyu sen misin içmeyen ısıran şırıngayla bastım ağzına 5 dakikaya canavar gibi oldu şimdi sağlam çok şükür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 24 Ocak 2018; 5:30:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlis anlayan tek kisi ben degilimdir herhalde
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.