Şimdi Ara

Kuzey Kore Modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuzey Kore'nin kapalı bir kutu olduğunu biliyoruz. Dünyanın en izole toplumu belki de. Adına komünist diktatörlük diyorlar. Ama adamlar uzaya uydu gönderebiliyorlar. nükleer ve uzun menzilli füzeleri var. Bu da teknoloji üretebildiklerini ya da en azından kullanabildiklerini gösteriyor. Okuma yazma oranı %100. Birçoğu 2 yabancı dil biliyor. Ve belgeselde gördüğüme göre de mutlular (dış dünyayı bilmediklerinden midir? )

    Bu kadar kapalı olmalarına rağmen bunu nasıl yapabiliyorlar? Kuzey kore modeli bir ütopya mıdır? Daha sürdürebilirliği var mıdır? İlerde dünyaya açılabilirmi? Bu oranın halkı için iyi mi kötü mü olur? Görüşleriniz lütfen...

    Bu belgeseli nasıl çekmişler anlamadım. Kuzey korede fotoğraf çekmek bile yasaktır bildiğim kadarı ile.

    http://www.youtube.com/watch?v=5xs--To414I







  • Rus desteğiyle kendine ait nükleer gücü var bu yüzden yaşıyor. Yoksa çoktan demokrasi getirmişti Amerika. Şahsi fikrim güney Kore ile birleşmeleri her iki halk içinde çok büyük bir kilometre taşı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji ürettikleri falan yok Rusya ve Çin'in şımarık oğlanı saçma sapan bir ülke halkına yazık sadece.

    Halkının ikinci yabancı dil bildiğini nerden çıkardın kuzey korede halk 6 gün çalışır 7. gün gönüllü olarak çalıştırılır

    Saçma sapan bir ülke başlarındaki dombiliye de ayrı gülüyorum saç stili falan şaka gibi.

    Belgeselleri kaçak çekiyorlar.
  • bir ara türkiyeden gazetecilerde gidip haber yapmışlardı kuzey köreyi . gastedeydi. o zamanlar internet yaygın değildi.
  • K.Kore de işçi sınıfının değil bürokrasinin diktatòrlùrgü vardır..
    Marksist devlet profiline uymaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • füze savunma sisteminin gelişme nedeni ülkenin savaş uçagı yapmaya yetecek teknolojinin olmamasından kaynaklanır.

    uzun menzili füzeler ise savasta tek basina hicbir ise yaramaz.

    halkın ayaklanmaması ise Kim Jong-Un'un istediği saç tıraşını olmayanların öldürülmesine emir verecek kadar insanlık dışı bir lider olmasıdır.

    nükleer santraller kurmak ise o kadar zor degildir.hemen hemen her ülke kurabilir.uzaya uydu göndermek de öyle.sonucta ulke olanca parasini bu kaynaklara aktariyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halkın ayaklanmamasindaki bir nedende ciddi ciddi beyinlerinin yıkanması.dış dünyanın açlıktan kirildigini anlatıyorlar çocuklara internette olmadığı için kimsenin gerçeklerden haberi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk Truman Show havasında yaşıyor olabilir. Peki orada yaşayan halk arasında bir mutluluk indeksi araştırması yapılsa acaba bizden daha mutlu mudurlar. Çünkü hayattan beklentileri daha az. Tek amaçları liderlerine sadakat. Dış dünyayı da bilmiyorlar. Matrix'te dendiği gibi cahillik mutluluk mudur?
  • Bir zamanlar doğu almanya da böyleydi.Televizyon falan yasak.Ama 80'li yıllarda David Hasselhof diye bi adam dünyayı kasıp kavurmaya başladı.Alman kökenli amerikalı adam , altında son model , bilgisayarlı , konuşabilen bi arabayla suçluların canına okuyodu.Popüler kültür televizyon kültürüyle şiddetli şekilde yayılmaya başladı.Doğu almanyada insanlar yasağa rağmem kara şimşek izlemeye başladı.Böylece yavaş yavaş kültür aşısı yapılmaya başlandı ve sonunda içe kapanıklık çöktü.Amerikalılar doğu almanyayı bi diziyle yıktılar.Tank top kullanmadan , sadece televizyon silahıyla kominizmi çökerttiler.Aynı şeyi müslüman dünyasına yapıyolar şu an.Hem de Türkiyeyi kullanarak.Türkiyeyi müslüman alemine örnek göstererek , kendi popüler küktürlerini , Türklere çektirdikleri dizilerle empoze ettirmeye uğraşıyolar.Ama müslüman alemine bu silah işliyo mu?O biraz zor.Kominizmi popüler kültürle çökertmiş olabilirler ama islam bu silahla yok edilemez.Er geç anlıyacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 5 Ocak 2015; 22:26:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben şahsen Batı'nın .Doğu Almanya'da olduğu gibi Kuzey Kore rejimini yıkmak konusunda samimi olduğunu sanmıyorum. Koskoca Almanya bile Doğu ile birleşmenin ekonomik yükünü üzerinden zor attı. İki Kore nin birleştiğini düşünsenize.
  • Oynanan oyun hep aynı.Doğu almanyaya karşı batı almanyayı destekleyip güçlendirdiler.Fabrikalar , sanayi , gelişmişlik , popüler kültür.Batı almanyayı besledikçe beslediler.Sonunda doğu almanya batı almanyaya özenip duvarlarını yıktı.Aynı şeyi güney koreye yapıyolar.Güney koreye fabrikalar kurup sanayisini geliştiriyolar.Kuzey Kore halkını özendirmeye çalışıyolar.

    Bu savaş silahsız savaş.Popüler kültürle , kapalı kültürlere karşı yapılan savaş.Aynı savaşın bir cephesi de ortadoğu.Burdaki beslenen ve sanayisi geliştirilen , örnek model ülke olarak seçilen ülke Türkiye.Bütün ortadoğu şu an Türkiyeyi aşırı modern ve avrupalı bir ülke olarak görüyo.Ki zaten gidişat o şekilde.Her yerde avm ler , fabrikalar.Ortadoğulu insan Türkiyeye geldiğinde kendini avrupada hissediyo.Türk kanallarını ve dizilerini izleyip popüler kültür aşılanmasına maruz bırakılıyo.İslam ülkelerinin kapalılığı çözülmeye çalışılıyo.Ama artık batılıların bu oyunu pek işlemiyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İki kore birleşse güney batar.Kuzeyi besleyene kadar kendi ekonomisi krize girer.
  • batı, kapalı toplumları da birer pazar haline getirmenin peşinde elbette. bu gerçeği şimdilik bir kenara koyarak olayı başka bir açıdan düşünelim. bu tür dışa kapalı toplulukları yönetenlerin akla hayale sığmayan yasakları uygulamaya sokmalarının sebebini hiç düşündünüz mü. çünkü insan doğası merak etmeye, keşfetmeye, yeniliklere kolaylıkla adapte olmaya meyillidir. bu tür toplumları yönetenlerin kabusu haline gelen en önemli konu budur. katı dini ya da ideolojik kurallarla yönetilen toplumlara örülen duvarların eninde sonunda yıkılmasının varoluşsal sebebi de budur. istediğiniz kadar propoganda edebiyatı yapın. insanın milyonlarca yıllık evriminin sonuçlarından kaçışı pek olası görünmüyor. evrimsel süreçte gerilerde kalmış zihin yapısına sahip bireylerin toplumlara hakim olmasının acıklı sonuçları bunlar.
  • Kuzey Kore modeli, Karl Marx'ın düşüncesindeki "sosyalist insan"ı yaratmaya doğru ilerleyen, değişimi kabul etmiş bir sistem değildir. Dolayısıyla sistem gittikçe kalıplaşıp, kendini korumaya çalışıyor. Zaten günümüzde bilimsel sosyalizmin pratikte sınanmış ideolojisi Marksizm-Leninizm değil, Kore'ye özgü sosyalizm denilen Juche uygulanmakta.

    Ancak en kötü sosyalizm bile, emperyalist kapitalizmden kat kat daha iyidir. İnsanlar hakkında binlerce saçma şey söyleniyor, sanki kendileri gidip görmüş gibi. Ancak son dönemde bir çok gezgin Kore'ye gidiyor ve oradaki tecrübelerini anlatıyor. Kore'de abartılı baskı düzeni yok. Ancak ilkel sosyalizmden feodalizme atlamış her toplum gibi korumacılık ve gelenekçilik bulunmakta. Bu biz "yarı-Avrupalılara" hoş gelmeyebilir, bazı noktalarda da hoş değil. Ama olanı olduğu gibi ortaya koymak gereklidir.

    Hayatında bir kez bile buralara uğramayanlar boş konuşan gevezelerden başka birşey değildir.




  • Komünist sistemde Songun tarzı insanları sınıflara ayıran ve geleceğini buna göre belirleyen bir yöntem yoktur ve olmamalıdır. Kuzey Kore modelinde en büyük hata bu. Çoğunluğu kapitalist bir dünyada hemen hiç müttefikin olmayacak ve elindeki sınırlı nitelikli insan gücünün bir kısmını bu yolla feda edeceksin. Bazı yönleri ile tüm dünyaya tek başına meydan okuyan onurlu bir millet, diğer yanı ile sırf ataları yüzünde insanlarının bir kısmını ötekileştiren baskıcı bir rejim olarak görüyorum.
    Yönetim şekli de bir başka hata. Babadan oğula geçen yönetim nedeni ile şu an başlarında 30 yaşında dünyadan habersiz bir velet var ki yolda görsem yanağından makas alırım.
  • Mutlu olduklarına inanmıyorum halkı kandırıyorlar resmi kanalda (kuzey kore amerikayı bombaladı vs.) kuzeyden güney koreye kaçmaya çalışıp başaran çok insan var mutlu olsalar bunu yapacaklarını duşunmuyorum.

    Ve ülkede bazı sistemler çok saçma örneğin puan sistemi vardı bitane ismini unuttum o puana göre mesleginizi seçıyorlar vs ornegin babanız hırsızsa sizde dırek eksi puanla başlıyorsunuz

    Tabi modern ulkelerdede bu puan durumu farklı değil babanız katilse sizde katil damgası yiyebiliyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecnique -- 8 Ocak 2015; 2:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Oynanan oyun hep aynı.Doğu almanyaya karşı batı almanyayı destekleyip güçlendirdiler.Fabrikalar , sanayi , gelişmişlik , popüler kültür.Batı almanyayı besledikçe beslediler.Sonunda doğu almanya batı almanyaya özenip duvarlarını yıktı.Aynı şeyi güney koreye yapıyolar.Güney koreye fabrikalar kurup sanayisini geliştiriyolar.Kuzey Kore halkını özendirmeye çalışıyolar.

    Bu savaş silahsız savaş.Popüler kültürle , kapalı kültürlere karşı yapılan savaş.Aynı savaşın bir cephesi de ortadoğu.Burdaki beslenen ve sanayisi geliştirilen , örnek model ülke olarak seçilen ülke Türkiye.Bütün ortadoğu şu an Türkiyeyi aşırı modern ve avrupalı bir ülke olarak görüyo.Ki zaten gidişat o şekilde.Her yerde avm ler , fabrikalar.Ortadoğulu insan Türkiyeye geldiğinde kendini avrupada hissediyo.Türk kanallarını ve dizilerini izleyip popüler kültür aşılanmasına maruz bırakılıyo.İslam ülkelerinin kapalılığı çözülmeye çalışılıyo.Ama artık batılıların bu oyunu pek işlemiyo.

    Azına sağlık dostum.
    Ayrıca bence ABD'nin kuklası olduğuna inanıyorum K.KORE'nin hep bi vurarız kırarız havası var ama ne vurabilir nede kırabilir örnek olarakta inandığım başka bi teoride İRAN'ında ABD kuklası olduğu. Oda vuruyor kırıyor ama islam alemi gözlerinin önünde bitiriliyor bi ses çıkartığı yok. ABD dünya üzerindeki tek lider hepside kukla ne yazıkki. Hepsini nasıl idare ettiriyor birbirine kırdırıyor kısmı ise hayli ilginç.




  • Kuzey Kore halkının mutlu olduğunu kim söyledi? Ayrıca güçlü bir orduları yok. Tüm ekipmanları sovyet hurdalarından oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir küba olsa, insanların belki mutlu olduklarına inanabilirim. ama k.kore de bu mümkün değil.
    Baskıcı, özgürlüklerden uzak, insanı robotlaştıran bu modelin daha ne kadar ayakta durabileceğini merak ediyorum.
    Buna ilk önce kendine sosyalist diyen insanların karşı çıkması gerek. çünkü sosyalizm bu değil.
    Sadece eşitlik yetmiyor, özgürlükte lazım insanca yaşamak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gothmog a Maia

    Bir küba olsa, insanların belki mutlu olduklarına inanabilirim. ama k.kore de bu mümkün değil.
    Baskıcı, özgürlüklerden uzak, insanı robotlaştıran bu modelin daha ne kadar ayakta durabileceğini merak ediyorum.
    Buna ilk önce kendine sosyalist diyen insanların karşı çıkması gerek. çünkü sosyalizm bu değil.
    Sadece eşitlik yetmiyor, özgürlükte lazım insanca yaşamak için.

    katılıyorum. şu an lider koltuğunda oturan tombiğin babası öldüğünde halkın ağlama görüntülerini izlerken acıma ve tiksinti karışımı bir şeyler hissetmiştim. ama daha çok acıklı bir durumdalar sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 9 Ocak 2015; 22:38:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.