Şimdi Ara

KYK Öğrenim Kredisi Kesilme Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
29.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2 yıllık bölüm okuyorum. Bu sene mezun olacağım ve yazın staj yapacağım. KYK Öğrenim Kredisi son ödeme tarihini araştırdım her yerde eylül ayı deniyor. Kendi tarihime bakabiliyormuşum baktım 30/06/2017 yazıyor. Şimdi neden 30 Haziran orasını anlamadım. Her ayın 7'sinde yatan kredinin bitiş tarihi neden ayın 30'u? Çoğu kişinin Eylül'de biterken benim neden Haziran'da bitiyor? Stajım var geçen sene stajı bazı durumlardan dolayı yapamadım bu yaz kendi cebimden mi yol parası vs. vereceğim? Adaletsizlik olduğunu düşünüyorum geçen sene yazın nasıl yatmaya devam ettiyse bu yazda en azından mezun olana kadar devam etmemeli mi? Bende haberlerde filan görüp o kadar borç harç yaptım bi baktım ki Kredi Bitiş Tarihi 30/06/2017... Aynı durumda kalan var mı ne yaptınız varsa bu durumda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.



  • Geçen sene eylül ayında bitmiş. Bunu ben de araştırdım kyk ile görüştüm alınan yeni bir kararla haziranda sonlandıracaklarmış.
  • Junq kullanıcısına yanıt
    Dönemi uzayabilir için de mi haziranda? Geçen sene mezun olmayanlar eylülde almış haksızlık değil mi bence o burs alanlar veya mezun olanlar içindir. Diğerleri hem 7 sinde hem 30 unda mi alaçak size tam ne dendi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeynep006 Z kullanıcısına yanıt
    Geçen sene eylüle kadar kredi yatmış dedim. O geçen sene öyleydi bu sene alınan kararla haziranda son burs da kredi de dediler. Hem e-devlette de son tarih görülüyor maalesef
  • Hem 7 si hem 30 unda yatacak o zaman? Geçen sene bir arkadaşın da 30u son görünüyorDu eylülde de aldı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeynep006 Z kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum bana kyk böyle söyledi haziranda son kez yatacak dediler
  • Mezun olmayanlar için de mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeynep006 Z kullanıcısına yanıt
    mezun olmayan derken dönem uzuyorsa sanırım kesiliyor sizin de ama emin olmak için bir arayın derim.4441961
  • Şunu anlamadım siz genel olarak mı sordunuz mezun oluyorum ne zaman kesilir diye

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeynep006 Z kullanıcısına yanıt
    "Bu sene mezun oluyorum. E-devlet'e baktığımda 30.06.2017 kredinin kesiliş tarihi görülüyor. Arkadaşlarım ise eylül ayına kadar kredinin yatacağını söylüyorlar." dedim.Oradaki kişi de bana "Geçen sene eylüle kadardı ama bu sene alınan kararla haziran ayında son kez yatacak" dedi.

    Siz okulu uzattınız sanırım. En iyisi sabah verdiğim numarayı arayıp detaylı bilgi alın.
  • Çok teşekkür ediyorum tamam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeynep006 Z kullanıcısına yanıt
    rica ederim öğrenince yazarsanız biz de bilgilenmiş oluruz
  • Ya bu devlete laf edince sonra vay böyle mi dedin şöyle mi dedin diyorlar ya şaka gibi.Ya hangi ülkede öğrenciler böyle bir duruma düşürülebilir allah aşkına ? Öğrencinin en değersiz görüldüğü ülkelerden biriyiz sanırım,suriyelilere o kadar burs yatarken adamlar zahmet edip kredi veriyor onu da haziran ayının başında haber verip,haziran itibari ile kesilecek diyorlar.Yazık valla yazık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngmoney -- 4 Haziran 2017; 20:2:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jr_swish

    Ya bu devlete laf edince sonra vay böyle mi dedin şöyle mi dedin diyorlar ya şaka gibi.Ya hangi ülkede öğrenciler böyle bir duruma düşürülebilir allah aşkına ? Öğrencinin en değersiz görüldüğü ülkelerden biriyiz sanırım,suriyelilere o kadar burs yatarken adamlar zahmet edip kredi veriyor onu da haziran ayının başında haber verip,haziran itibari ile kesilecek diyorlar.Yazık valla yazık.

    Aynen öyle hocam.Yaptıkları çok yanlış....

    Yazın 3 aylık kyk kredisini ne zaman vericeklermiş acaba....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 4 Haziran 2017; 21:19:42 >
  • hocam bende mi tuhaflık var 2014 te aldım son sınıfım okul uzadı yarım dönem.. benim kredi e devlette 2018 haziran da sonmuş herkesin 2017 neden böyle anlamadım
  • Konuştuklarınız biraz saçma. Şimdi benim de e-devlette 30 haziran 2017 son yazıyor. Son kredimi aldım dün muhtemelen. Ancak şöyle bir durum var, biz krediyi ilk almaya başladığımızda Ocak 2016ydı ve geçen sene ağustos'a kadar aldık. Tamam herşey güzel iyi ancak devlet normalde 2017 ocakta vermesi gerekirken kredi ve bursları öne çekti ve eylülde tekrar almaya başladık. Yani bu ne demek? Ağustos'da aldığımız kredi veya bursu her neyse artık eylülde almaya devam ettik. Zaten mantık olarak 3 ay önceden almaya başladığımız krediyi yazın da alacağımızı düşünmek düz mantıkla bile mantıksız değil midir?
  • Hazırlık okudum ve bu dönem 3. sınıfı bitirdim. Yani alttan dersim olsa da teorik olarak 4 yıldır okuyorum ve bu ay kredi son sanıyordum şimdi e devletten baktım kredi bitiş tarihi 30/06/2018 olarak gözüküyor. Nasıl mutlu oldum anlatamam.
  • Merhabalar.Ben de aynı şekilde bu yaz mezun oluyorum da sizin durum ne oldu aynı ay içerisinde hem 7si hem de 30unda mı aldınız krediyi? Yoksa sadece 1 kez alıyorsun haziranda ve bitiyor mu?
  • merhaba bu dönem ders kaydı yapmadım şimdiye kadar kredi aldım ama bu ay kredim yatmamış.acaba bu yaz döneminde krediyi alma şansım var mı? çünkü önümüzdeki dönem okula devam edicem sadece 1 dönem ders kaydı yapmadım acaba tamamen kesildi mi yoksa ders kaydı yapmadım diye mi kesildi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heyea

    Hazırlık okudum ve bu dönem 3. sınıfı bitirdim. Yani alttan dersim olsa da teorik olarak 4 yıldır okuyorum ve bu ay kredi son sanıyordum şimdi e devletten baktım kredi bitiş tarihi 30/06/2018 olarak gözüküyor. Nasıl mutlu oldum anlatamam.
    hocam bende almayı düşünüyorum da kaç para aldınız kaç para geri ödemenizi istiyorlar şuanda?

    merak ettim de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.