Şimdi Ara

L735-10G Kapalıyken batarya boşalıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce bu cihazı aldım, genel olarak memnunum. Ama bir süre önce şarjı %100 de iken kapatıyorum, (Uyku modu, hazırda beklet falan değil; tamamen kapalı, Power-Off yani) ertesi gün açtığımda şarjı %80-90 civarına düşmüş olarak buluyorum. 2 gün beklettiğimde %60'lara düşüyor. Hatta bayramda tam 4 gün beklettim (Evde başka bilgisayar kullandım) %36'ya kadar düşmüştü. Durumu müşteri hizmetlerine anlattım ve servise gönderdim. 1 hafta sonra cihazda sorun bulunamadığı, 2 gün kapalı kalan cihazın %90'a düştüğünün ve bu durumun normal olduğunu belirten bir cevapla bilgisayar geri geldi.
    Aynı sorun devam ediyor, sizce neden olabilir? Anakartta veya güç devresinde akım çeken bir arıza (kısa devre falan) olduğunu tahmin ediyorum.
    Servise bu durumu nasıl inandırabilirim. Erzurum'da görev yapıyorum, Toshiba Servis Merkezi İstanbul'da.. Gidip gösterme, gözlerine sokma gibi bir şansım yok malesef!

    *** BIOS güncellemesini yaptım, diğer bütün driverlar da güncel..
    Bu olaydan birkaç hafta önce (aldıktan kısa bir süre sonra farkettiğim) LCD ekranda 2 yerdeki leke, ışık kırılması gibi bir sorunla servise göndermiştim ve LCD ekran değişimi yapılmıştı.







  • batarya güç devresinde kaçak var maalesef güç devresi değiştirilmeli servis şart yani
  • Biostan usb'den şarj özelliğini kapatmalısın yeni cihazların hemen hemen hepsinde mevcut bu durum normal bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrCuN23

    Biostan usb'den şarj özelliğini kapatmalısın yeni cihazların hemen hemen hepsinde mevcut bu durum normal bir durum.

    USB şarjı kapalı dostum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    batarya güç devresinde kaçak var maalesef güç devresi değiştirilmeli servis şart yani

    Servise gitti geldi, problem yok dediler.. En büyük sıkıntım servise bu durumu ispat edemiyorum.. Adamlar 'Herşeye baktık sorun yok, bir gün kapalı kaldığında bataryanın %10 düşmesi normal bir durumdur' diyolar..
  • nebiçim servis kontrol etmiyorlar bana kalırsa yada anlamıyorlar batarya üzerindenyken şarj kaçağı vardır bitmaz okadar sağlam batarya yeni batarya 2-3 gün sonra hiç boşaltma %98 prize takılı dolmuyor uyarısı alırsın batarya durdukça boşalır tamam ama okadar değil bataryanın takıldığı şarj blağunda kaçak olabilir leptop çalışmazken okadar enerji harcamaz ya güç kartında var sorun olsa fiştede sıkıntı olur ozaman dediğim yerdedir kısaca anakart değişimi bile gerekebilir bu dediğim yerler anakarta tümleşiktir uğraşmazlar genelde değiştirirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.