Şimdi Ara

Lacie hdd çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba
    Geçen gün uzun süredir sorunsuz kullandığım lacie harici hdd'im 10 15 cm gibi bi yükseklikten düştü ve çalışmamaya başladı.
    Hddye elektrik geliyor düğmesine basınca çalışıyor , pcdede yeni donanım bulunduğunda çıkan ses çıkıyor fakat görünmüyor.
    Düşmeden sonra hdd'den taktak sesler gelmeye başladı, biraz araştırdım ve bu olaya hddnin kafa atması deniyormuş galiba.
    Sorum bunun tamiri mümkünmü , hdd benim için şu aşamada çok önemli değil fakat içinde 10 gb'a yakın fotoğrafım ve ne yazıkki başka yerde yedeği yok.
    Veri kurtarma pahalı olduğu için değmez fakat tamiri mümkünmü boyle bir hddnin eğer mümkünse istanbulda nerede yaptırabilirm.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler



  • up :)
  • herhangi bi fikri olan yokmu :S
  • Hardiskler eski gramafonlara benzerler dostum. Ancak biraz farklıdırlar. İçlerinde sürüntemeden zarar görmesin diye hava bulunmaz. Tıpkı amüller gibidirler. Yani içlerinin açılıp tamir edilmesi oldukça zahmetlidir. Diskin markasının Laice yada hacıoğllarısabitdiskleri olmasının bir önemi şu aşamada yoktur. Yanına yaklaşmak istemediğin pahalı veri kurtarma yöntemlerinden başka çaren yok. Kendi imkanlarınla bir labratuvar oluşturup bu labratuvarda diskimi onarırım diyorsan. O başka ;) bizimki bozulduğunda da sana gelelim. Sevgiler.
    =
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.