Şimdi Ara

Laptop a Su Döküldü, Açılmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
84.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BUGÜN LAPTOPUMA SU DÖKÜLDÜ.LAPTOP MARKASI DELL.SU DÖKÜLDÜĞÜ ANDA VİDEO İZLİYORDUM.EKRAN CIZIRTILI OLDU VE KAPANDI.SU KLAVYEYE DÖKÜLDÜ.LAPTOPU KALDIRIP SUYUNU AKITMASINI SAĞLADIM.FAKAT İLK 10 DAKİKA GİRMEYE ÇALIŞTIM GİREMEDİM.KURUTMA MAKİNESİ İLE GÜZELCE KURUTTUM.4-5 SAAT SONRA AÇTIM VE KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE AÇILDI.ANA KARTTA VEYA EKRAN KARTINDA SU KALDIYSA OKSİTLENME YAPABİLİR Mİ?KUSURSUZ BİR ŞELİLDE AÇILDI.HATTA DAHA İYİ ÇALIŞIYOR. NE YAPAYIM GARANTİ SÜRESİ HALA VAR SİZCE TAMİRE GÖNDEREYİM Mİ? CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: snow_angel06

    ARKADAŞLAR BUGÜN LAPTOPUMA SU DÖKÜLDÜ.LAPTOP MARKASI DELL.SU DÖKÜLDÜĞÜ ANDA VİDEO İZLİYORDUM.EKRAN CIZIRTILI OLDU VE KAPANDI.SU KLAVYEYE DÖKÜLDÜ.LAPTOPU KALDIRIP SUYUNU AKITMASINI SAĞLADIM.FAKAT İLK 10 DAKİKA GİRMEYE ÇALIŞTIM GİREMEDİM.KURUTMA MAKİNESİ İLE GÜZELCE KURUTTUM.4-5 SAAT SONRA AÇTIM VE KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE AÇILDI.ANA KARTTA VEYA EKRAN KARTINDA SU KALDIYSA OKSİTLENME YAPABİLİR Mİ?KUSURSUZ BİR ŞELİLDE AÇILDI.HATTA DAHA İYİ ÇALIŞIYOR. NE YAPAYIM GARANTİ SÜRESİ HALA VAR SİZCE TAMİRE GÖNDEREYİM Mİ? CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    Çalışıyorsa kullan gitsin, takmayın bu kadar kafaya..




  • bazen13 kullanıcısına yanıt
    Çok zor aldım bilgisayarı o yüzden ilerde sıkıntı yapmaması lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snow_angel06

    Çok zor aldım bilgisayarı o yüzden ilerde sıkıntı yapmaması lazım...

    Calisiyorsa sorun yok, sikinti yapmaz.. Zaten birseyler olsa olurdu hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse düzgün cevap vermemiş. İçindeki parçalar nerede ona göre olabilecek masrafı hesap edebilirsin. Ayrıca döktükten sonra ne diye açarsın pcyi Allah korusun belki sen bile çarpılabilirsin. Son şansını dene pcyi söküp kurutman lazım yapamazsan bir bilgisayarcıya yaptır. Eğer düzelmezse geçmiş olsun. Servise götürüp eğer inanırlarsa tabi garantiden değişebilir (sanmıyorum tabi) su dökülmüş derlersede inceletip değişmesi gerekenleri yaptırıcan. Muhtemelen anakart değişir eğer hdd optik okuyucuyada kısa devre yapınca zarar vericek akım gittiyse onlarda değişir. Yapabileceğin bu bidahada bişey dökülünce açmaya çalışmazsın. Elektronik devreye zarar veren su değil suyun çalışma anında her tarafa elektriği iletmesi ve kısa devre olur tabi. Eğer anında elektriği çekip içini açıp kurutsaydın muhtemelen sıkıntı çıkmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kısmen26

    Kimse düzgün cevap vermemiş. İçindeki parçalar nerede ona göre olabilecek masrafı hesap edebilirsin. Ayrıca döktükten sonra ne diye açarsın pcyi Allah korusun belki sen bile çarpılabilirsin. Son şansını dene pcyi söküp kurutman lazım yapamazsan bir bilgisayarcıya yaptır. Eğer düzelmezse geçmiş olsun. Servise götürüp eğer inanırlarsa tabi garantiden değişebilir (sanmıyorum tabi) su dökülmüş derlersede inceletip değişmesi gerekenleri yaptırıcan. Muhtemelen anakart değişir eğer hdd optik okuyucuyada kısa devre yapınca zarar vericek akım gittiyse onlarda değişir. Yapabileceğin bu bidahada bişey dökülünce açmaya çalışmazsın. Elektronik devreye zarar veren su değil suyun çalışma anında her tarafa elektriği iletmesi ve kısa devre olur tabi. Eğer anında elektriği çekip içini açıp kurutsaydın muhtemelen sıkıntı çıkmazdı.

    Adam laptop calisiyor diyor, su dokuldukten sonra ;)) ariza yok, baslik 2011 ;))

    Zaten su giren laptopu acip kullanmaya basladiktan sonra sikinti yoksa kullanmaya devam etmek disinda birsey kalmiyor, olacagi varsa olurdu.

    Emektar 5 senelik packardbell tj75 laptopumla ne sular, biralar gorduk..

    Evham Yapmaya gerek yok. Telefonuma dokulen biralari, sulari vs saymiyorum..

    Sorun yoksa kullan gitsin. Takmamak lazim, sakinan goze cop batar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bazen13 kullanıcısına yanıt
    Yav şu konuları ne hortlatıyolar okadarda yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen13 kullanıcısına yanıt
    Aynen geçen satın aldığımız yere sordum hiçbir şey olmaz iyi kuruttuysan dedi zaten çok az su dökülmüştü döküldüğü anda ters çevirip akıttım suyunu sonuçta bundan 5 yıl sonra kim bilir neler çıkacak o yüzden kafaya takmamak lazım.
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benim kinin üstüne döküldü çay yani klavye bölümüne bisi olurmu @HiGHWAYMOUSE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BugraAksaray -- 24 Kasım 2016; 0:37:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BugraAksaray kullanıcısına yanıt
    Klavyeden aşağı sızıp sızmadığınız kontrol edin klavyeyi söküp dikkatlice. Toucpad vs çevresinden gitmiş mi gibi. Geçmediyse sorun yok. Bu tip su sorunlarında Nejdat Delioğlu Youtube'da yanlış hatırlamıyorsam sentetik tiner ile yıkayıp iyice kurulama işlemi yapıyordu ancak garantisi yok elbette.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlucak ama :) Benim oğlan su dökmüş. Hemen kapatıp kurusun diye ters çevirmişler. 7 saat beklemiş. Bende kurumuştur diye bir başlatayım dedim ekran geldi gitti birdaha da bana mısın demedi. Pil takılıyken şarja takıyoruz şarj ışığı yanıyor. Ama pili çıkarınca bir tepkime yok. Pc tamircisi giriş entegreleri yanmıştır dedi şarj aldığı için. Bir arkadaşımda giriş kondansatörü yanmıştır dedi. Arıza nın orda olduğunu var sayarsak 150-200 tl arası bir şey tutar dendi fakat chipset filan gittiyse arıza büyük olur dediler. Verdim bakalım inşallah sadece girişi yanmıştır
  • Hocam laptop arıza verdi ışık yanıyor marka ekranı geliyor hemen kapanıyor. Servis klavyede sıvı ve yabancı cisim dedi. 2000 lira kadar bi masraf çıktı. Bunun için başka ne yapabilirim. Pc klavyesini iptal edip ayrı bi klavye kullanabilir miyim ya da yeni klavye almam mi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.