Şimdi Ara

Laptop boot etmiyor. Format başlatılamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Orjinalinde kutudan vistayla çıkmış olan Acer laptop un işletim sistemini geçen senelerde windows 7 yapmıştım. Sonrada windows 8 yükseltmesi satın alarak uzun bir süre windows 8 li olarak kullanıyordum. Şu an makinede windows 8.1 yüklü. Ancak açılışta "Windows otomatik onarıma hazırlanıyor" deyip makina restart ediyor kendini. Bir türlü açılmıyor.

    Windows 8.1 image ı indirip USB ye attım. Boot etmedi. DVD ye yazdım boot etti fakat format ekranı gelmedi. ikisi de (DVD ve USB flaş) masaüstü bilgisayarımı sorunsuz boot ediyor yani sıkıntılı değiller. ( image windows 8.1 in iso'su )

    Amacım Repair yapmaktı fakat o ekrana hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Kablo bulunca laptobun HDDsini Masaüstü pc ye bağlayıp bad sector var mı diye bakacağım.

    Esas sorum şudur ki :

    Eğer laptobun HDD si bozulduysa, yeni HDD taktığımda windows 8 i lisanslı kurabilir miyim? Bildiğim kadarıyla yükseltme satın aldığım için sadece satın aldığım PC ye kurulum yapabilirim. Şimdi HDD değişince PC değişmiş gibi olmayacak mı?

    NOT: Laptobun recovery si yok. Kurtarma DVD si falan da yok. Elimde sadece windows 8 key var. Yükseltme olarak satın aldığım. Bununla windows 8 temiz kurulum yapabilir miyim ?

    Biraz uzun oldu. Kusura bakmayın. Yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.