Şimdi Ara

Laptop disk %100 çalışması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba..

    Öncelikle laptopum "Lenovo İdeaPad u510" marka 4 yıllık bir laptop. Yaklaşık 1.5 hafta önce pubg mobile'i bilgisayardan oynamak için Tencent Ganming'in emülatörünü indirdim. Neyse indirme işlemi tamamlandıktan sonra da oyuna girdim daha başlangıç ekranından beri çok kasmaya başladı maça girdiğimde ise aşırı bir kasma oldu diyebilirim. Sonra oyunun grafiklerini düşürmeye çalışırken karşıma bir bildirim çıktı. bildirimi tam okuyamadım ama daha iyi oynayabilmek için sanal bellek kullanımı ile ilgili bir şeyden bahsediyordu. benim de artık boşluğuma mı geldi niyeyse tam anlamadan onay verdim ve 5 dakika geçmeden bilgisayarın fanı aşırı hızlı ve rahatsız edici bir sesle takılmaya başladı.

    Sonra hemen emülatörü ve oyunu sildim ve bilgisayar eski ayarlarına dönsün diye 2 gün öncesine bir geri yükleme yaptım. Sonra tekrar bilgisayarı açtığımda o aşırı rahatsız edici fan sesi yoktu ama 1-2 saatlik normal kullanımdan sonra tekrar oldu. Ben de çok kurcalamadan bilgisayarı kapattım ve bilgisayara çok fazla girmemeye çalıştım belki donanımsal olarak zarar veririm diye.

    Neyse sadede gelmek gerekirse dün gece bilgisayarı açtığımda açılıştan itibaren bu yoğun fan sesi gelmeye başladı. Ben de internette kısa bir araştırmayala sorunun bilgisayara girebilecek bir trojandan kaynaklı olduğu okudum ve Malwarebytes indirdim ve bilgisayarı tarattım. program 43 tane tehdit buldu ve hepsini karantina altına alıp sildim ve yeniden bilgisayarı başlattım fakat aynı durum devam ediyordu.

    Bu durum başına gelmiş arkadaşlar ya da bilgi sahibi olanlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

    Ayrıca şunu da belirteyim görev yöneticisinden bilgisayarın cpu ve ram değerleri genellikle %50 ve 60'ın üzerinde oluyor. disk ise %100 çalışıyor hep. aşağıya fotoğrafını ekliyorum. Sevgiler..

    Laptop disk %100 çalışması sorunu







  • Cpuyu kullanan uygulama hangisi ?
    Bu arada size benim her zaman rastladigim bir sorundan bahsedeyim daha önce yoktu diyorsunuz ama ben direk temiz formattan sonra bile %100 disk kullanımı görüyorum Windows 10 un hddlere alerjisi var win 10 demeyeyim de Windows defenderdan kaynaklandığı dusunuluyor. Win10 proda ise defenderi devredışı bırakarak disk kullanımı sorununu cozmustum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 11 Ocak 2019; 17:51:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cpu kullanımına baktığımda o kadar yukarılara çıkaracak kadar bir kullanım yok isterseniz ekran fotoğrafı alabilirim bilgisayar boştayken. bilgisayar yaklaşık 5-6 aydır açılmıyordu haliyle windows bazı güncellemeler yaptı bilgisayarı açtığım 1-2 hafta içinde. zaten o sıralar başladı o sorunda.

    windows defenderın tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. sizce tamamen kaldırmam mı gerek yoksa bir devre dışı bırakma fonksiyonu var mı?
  • Hocam diski ve cpuyu en çok kullanan programların ss'sini atar mısınız? Virüs girmiş gibi muhtemelen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.