Şimdi Ara

Laptopa fanta döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopa yaklaşık yarım su bardağı fanta döküldü.döküldükten 3-4 saniye sorna pc kendini kapaadı tabi ben hemen kaldırdım pcyi bataryayı cıkardım
    hemen içini açıp biraz sildim daha sonra kurutma makinası tuttum.daha sonra pirinc koydum.bi 20 dakkadan sonra temizleyip pcyi acmayı denedim sorunsuz şekilde açıldı hiçbişey olmaamış gibi devam ettim.oyun vs sıkıntı cıkarmadı sınınca falanda bi sorudna olmadı.
    fanta döküldüğünde arkadaşımdaydım detaylı bi temizlik yapmadım diye düşünüğ ertesi gün eve gelince komple söktüm laptopu bi bezle iyice temizledim ve 1 kavnoz pirince batırdım komple laptopu klimanın önüne 12 saat beklettim sonra temizledim baktım içerde bazı pirincelr yapışmış sismis onlarıda temizledim.şu an herşey sorunsuz düzgün çalışıyor.ısınma vs gibi problemi yok tek sorun klavyenin tuşları biraz yapışıyor gibi onun dışında hiç bişey yok ankartta oksitlenme belirtiside yok tüm parçalar düzgün görünüyor.bi kaç yerde 1 kac ay sorna bozulur falan demişler laptopu servise göndereyimmi bi bakım yapılması için yoksa bi sorun yok diyip devammı edeyim.







  • Hocam 3 yıl öncesinde bende yanlışlıkla bir bardak dolusu kolayı tam harddiskin olduğu yere doğru bildiğin boşalttım bilgisayarı falan kapadım o gün silmek dışında bir müdahale yapmadım.Ertesi gün klavye tuşlarını tek tek çıkarıp temizledim yapış yapış olmuştu ve şuan halen kullanıyorum sanki uçmuş gitmiş ama ben sanslıymısım seninde sansın yaver giderse kurtarırsın .
  • Madem içini açabilecek kadar bilgilisiniz .
    size tavsiyem elektronikçilerden izopropil alkol alıp dökülen yere küçük bir yağlı boya fırçası ile izopropil alkol ile hafifçe fırçalamanız , klavyeyi söküp notebooktan yine alkol ile fırçalamanız . hiç bir zararı yoktur alkolun devrelere . içeçeğin şekerli oluşu klavyenizde sorun yaratabilir .temizlemeniz faydalı .
  • tmm bi deniyiym usta
  • Fön makinesiyle fanta içeriye işlediyse bi anda kondanstörler şişebilir herşey olabilir fakat şanslıysan bişey olmayadabilir bence klavyeyi düzgünce temizleyip elden çıkart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 yıllık elektroniçiyim sıvı teması ile kondansatör şiştiğini ilk kez duyuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.