Şimdi Ara

Laptoptaki oyunlarda kasma sorunu.. (10dk da 1-2 dk kasıp düzeliyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • laptopumda uzun zamandır bir sorun var ve çözemedim. oyunlarda ara ara kasmaya başladı. 2-3 dk kasıyor sonra geri düzeliyor. bi 10-15 dk da bir tekrarlanıyor bu. ilk önce yeni yüklediğim bir oyunda karşılastıgım bu sorunun daha önceden sorunsuz oynayıp bitirdigim oyunlarda oldugunu farkettim. yani tahminimce pc nin gücü ile ilgili degil. ekran kartı sürücüsünü daha bugun güncelledim. fazla ısınmaktandır diye altına fan aldım. vista kasıyordur diye xp yukledim. ama bi türlü halledemedim. yardımcı olursanız sevinirim.


    pc özellikleri;

    İntel core2duo p8600 2.40ghz
    4 gb ram
    xp professional sp3
    directx 9.0c
    nvidia geforce 9600m gs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpbdr -- 4 Mart 2011; 18:49:32 >



  • Bu soruna en çok antivirüs programları neden oluyor. Daha sonra internet probleri (interneti 1'den fazla pc kullanınca meydana gelir.) ve oyunun oynatıldığı serverdaki problemler neden olur.

    1- Panda Cloud Antivirus + Zonealarm Free Firewall (her zaman internet açıksa)
    ya da
    Eset Nod32 Smart Security

    2- İnterneti birden fazla pc kullanmadığında oyun oynamayı dene.
  • avira kullanıyorum virüs programı olarak o bu soruna neden olur mu? internet sürekli açık değil ve oynadıgım oyun da internet üzerinden değil. pes oynarken bile yapıyor. ayrıca windows 7 yukledim artık xp degil sistem
  • Sorunun donanım yetersizliğinden kaynaklanıyor gibi.

    Antivirüs olarak Panda Cloud Ant. seçeneğini yükle.

    Ayrıca win7'nin bazı servis ve özelliklerini kapat. Aero gibi. (sistem kısmından "en iyi performans" seçeneğini seç)

    Defraggler gibi bir programla hdd'yi birleştir.

    Registry temizliği yap. Ccleaner ve Glary Utility işini görür.

    Başlangışta çalışan gereksiz programları kapat.
  • donanım yetersizlignden oldugunu sanmıyorum. çunku daha önceden sonuna kadar sorunsuz oynayıp bitirdigim oyunlarda da yapıyor aynı şeyleri. çözüm önerilerini denedikten sonra tekrar yazarım buraya. saol
  • aynı sorun bende de var. ve kasılma sadece görüntüde mevcut yani arkada çalan radyo çalmaya devam ediyor. sorun ne olabilir sizce yardım ederseniz sevinirim
  • Eskiden kasmayan oyunlar şuan kasıyorsa sisteminizde temizlik yapın. ( tozlanmalardan ötürü olabilir işlemcinin macununu yenileyin.) arka planda çalışan programlarıda yukarıdaki arkadaşların dediği gibi yaparsanız pek bir sorununuz kalmaz. ( tabi ısı dereceniz ne alemde bilmiyoruz. )
  • hocam ekran kartım gtx 260 pc stabil durumdayken CPU 65 derece GPU dioda 85 dereceyi gösteriyor. Kasma başladıgında ise CPU 77 GPU dioda 100 dereceyi gösteriyor. Kasma geçince eski ısısına dönüyor tekrar. ekran kartında sorun varmı sizce normal değerler nedir bilmiyorum tam olarak. makina asus G71 gx
  • kesinlikle ısı kaynaklı sorun. kastığında bir miktar soğuyup normale dönüyor. temizletmelisin
  • teşekkür ederim önerinize fakat daha 3-4 ay oldu temizleteli, aynı sorun vardı servise götürdüm bi sorunu yok fan bakımı yapıldı dediler sonra baktım sorun düzelmişti ama şimdi gene aynı sorunla karşılasıyorum. normalmidir sizce bu kadar kısa sürede kirlenmesi, aynı odada başka bilgisayarda var oda çok tozlu değil yani. bi öneriniz var mıdır?
  • Aynı sorun bende de vardı. Oyun oynarken 10 dk'da bir oyun kasmaya başlıyor. 1 dakika kastıktan sonra düzeliyor. 10 dakika sonra tekrar başlıyor.

    Laptopun içini açıp temizlik yaptım ve hiç bir sorun kalmadı. Kesinlikle sorun tozlanma. 3-4 ay uzun bir süre. Yine tozlanmıştır büyük ihtimalle.
  • Garantisi varsa direk ısınma sorunu nedeniyle garantiye yollayın altına Fan aldım demişsiniz ama onlar belli bir dereceye kadar işe yarıyor.
  • aynı sorunu bende yaşıyorum format atmayı düşünüyorum çünkü oyun oynanmıyo bir bakıyosun70 80 fps bi bakıyom 4 5 fps ye kadar düşüyor format attıktan sonra eğer düzelirse bildiririm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.