Şimdi Ara

Laptopuma 'upgrade' için yardıma ihtiyacım var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamınaleyküm,


    Elimde yıllardır aktif olarak kullanmış olduğum Dell markasına ait İNSİPRON 15, 4gb ram ve 500 gb HDD eski model bir bilgisayarım var. Bütçemi oluşturamadığım için almayı düşündüğüm (Apple MacBook Air M1 işlemcili 16GB ram ve 256gb ssd) laptopu alamıyorum. Oyun çok sık oynayan biri değilimdir, oynadığım zaman da sistemi zorlamayacak; Valorant, CS-GO, LOL gibi oyunları oynamaktayım. Daha çok iş ve dersler için kullanmaktayım. Halıhazırda elimde bulunan bilgisayara upgrade etme fikri geldi aklıma ve bunun için de 7000 tl (MAX) bütçem var.


    1-Sizce Adobe premier pro ve photoshop, ariyetten de yazılım için kullanacğım bu laptopta yapabileceğim en doğru modifikasyonlar neler olabilir?

    2-Sizce bu kadar para verip çok etki edebilecek bir performans alabilir miyim?

    3-Bu paraya değer mi yoksa gelecek seneye paramı kenara koyup direkt Macbook mu almalıyım? (fakat bu yaz boş geçirmek istemiyorum.)


    Kafamdakiler:


    1. RAM yükseltme (8gb)
    2. SSD satın almak ( harici mi yoksa dahili mi karar veremedim:( ) ( harici alırsam macbook aldığımda da fazla para ödemeden onda da kullanmak istiyorum depolama amaçlı)
    3. Temizlik yapmak ( tabikîde olmazsa olmaz)


    Bu konuda bilgi sahibi olan herkesin cevaplarını merakla bekliyorum. Şimdiden bu kadar zaman ayırıp okuyan herkese çok teşekkürler.

    Saygılarımla..









  • Zaten çok seçenek yok.
    Ram 8 gündelik işler için yeterli olacaktır. Benim laptopta 4gb var çoğu işimi görüyor.

    Ssd kesinlikle olması lazım diye düşünüyorum çünkü bilgisayar direk çağ atlıyor. Harici almayın , şu anki fiyatları bilmiyorum ama şöyle yapın , bütçenize uygun ssd alın ona Windows kurun , laptoptan çıkacak hdd'yi de eğer varsa bilgisayardaki CD kısmına takın aparat ile.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Dostum öneclikle mesajıma cevap verdiğin için çok teşekkürler,


    ram konusunda aynı fikirde olamıza sevindim açıkçası. harici almayı isteme sebebim zamanı geldiğinde macbookta da depolama arttırma olarak kullanmayı düşünüyordum. hazır almışken ona da bu laptopta da kullanırım diye almayı düşünmüştüm. bu açıdan baktığımızda da mı almak mantıklı mı değil mi sence?


    8gb ram adobe premier pro ve photoshop uygulamalrında orta düzeyde bir performans sunar mı sence?


    Cevabını merakla bekliyorum :)

  • OnlyTweek O kullanıcısına yanıt
    Harici yerine dahili almak şu anki mevcut bilgisayara fayda sağlar. Harici ssd Bilgisayara fayda sağlamaz ki , siz dahili ssd alın , baktınız ilerde farklı bir bilgisayar vs aldınız , o zaman ssd kutusu alırsınız , mevcut ssd harici ssd olmuş olur.

    Harddisk dediğimiz şey aslında demir cd gibi düşünülebilir. Maalesef eski teknoloji , evet depolama olarak uzun yıllar sorunsuz çalışır ama riskli bir yöntem. HDD yere düşse direk çöp oluyor. Ama ssd öyle değil , bilgiler çiplerde depolanıyor.

    Ram upgrade ne kadar fark eder inanın bilmiyorum ama bilgisayarın nefes alacağı kesin,

    Ama ssd'yi mutlaka alın ve takın. İlla da taşınabilir bişeyler de lazım derseniz , mevcut hdd'yi kutuya koyun taşınabilir harddisk olmus olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok yüksek ihtimal cihazınızda nvme portu yoktur. o yuzden sata ssd alacaksınız. diğer üyelerin iletilerinde belirttikleri gibi dahili takacaksınız. harici alırsanız bir isinize yaramaz. gelecekte yeni bir pc aldıgınızda da ssd'yi sata-usb kutuya koyup harıcı kullanırsınız. ram almanıza gerek yok ölü yatırım yapmayın. taktıgınız ssd'de sanal ram olusturursunuz (pagefile), fiziksel ram'iniz yetmediğinde yardımcı olur.

  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    ssd konusu sasyende iyice kafama yattı hocam detay vere vere anlatmışssın çok saolasın. <3

  • hssapiens H kullanıcısına yanıt

    dostum cevap vermeye uğraştığın için bile çok teşekkürler dediğim gibi ssd konusunda çok doğru söylüğyorsunuz fakat ram alma konusunda bi emin olamaıdm lol yüklediğimde vs çok kasıyor laptop acaba yükselttiğimde bi farklılık olur mu?

    ,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.