Şimdi Ara

Lastik Ömrü Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. yazlık lastiklerim ömrünü doldurmuştu attım.

    şu an araçta nokian wr d4 lastiklerim var. toplasanız 3000-4000 km ancak yapmışımdır. kışları 4-5 ay kadar üzerindeydi. onun dışında depodaydı. ama yaş olarak 7 yıllık lastik. bu 7 yılın 5 senesi depoda, 2 senesi araç üstünde geçti diyebilirim kısaca. ama dediğim gibi km olarak 3-4 bin anca yol yaptım bu lastiklerle. inanın sıfır gibi duruyor.

    bir de hankook 4s2 aldım fiyatlar çok artar korkusuyla, depoya kaldırıcam, bi süre(bu yaz da dahil) bahsettiğim kışlık nokian'ları kullanıp sonra bunları takıyım diyorum. sizce hankook'ların depoda 1-2 sene kalması bir sorun yaratır mı, lastiğin yapısı bozulur mu acaba ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 17 Haziran 2023; 16:47:43 >



  • Wr-D4'ü yazın kullanırsan parça parça atar o lastik, zaten sicili kötüdür bu konuda..


    Az km kullandığın için sağlam kalmış şimdiye kadar.


    Yeni aldığın 4s2'leri tak, tertemiz kullan işte aracını.. kışa doğru da nokian'ları ilana koyarsın, her türlü satılır para eder düzgün lastik. ben 6 yıllık 225/45r17 Sava eksimoları 2800e satmıştım geçen kasım.

  • hocam nedir bu yazın kış lastiği kullanma merakı, sanırım duramayıp birine çarpmak istiyorsunuz... aldığınız lastiği taktırın diğerini de ilana koyarsınız satılırsa satılır bu kadar basit kafaya fazla takmayın.

  • Lastiğim eskiyecek diye bu kadar mal canlısı olmayın. Yaz ayında kışlık lastikle gezmek, buz üstünde yazlık lastik kullanmakla eşdeğerdir.


    Kış lastikleri, sıcaklığın 6 derece altına düştüğü zaman yaz lastiğinden daha iyi konumda olur. Yazın bu lastiği kullanmak büyük bir hata olur. Yağmurda kızaklar, sıcaktan çabuk deforme olur, fren mesafeniz oldukça uzar vs.


    Siz yazlık kışlık lastik ayrı olmasın diyorsanız 4 mevsim lastik tercih edebilirsiniz. Tavsiye olarak ailede aktif kullanılan Michelin CrossClimate önerebilirim. 4-5 yıllık tecrübemiz var bu lastiklerle ve gayet memnunuz.

  • @fractal design hocam haftada 10 km kısa mesafe git-gel yapıyorum yavaş hızda. o yüzden kış lastiğinin çok fazla sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama risk de var tabi. hankook 4s2 aldım şu an kargoda. crossclimate 2 almak istedim ama arada lastik başına 500 e yakın bir fark vardı.


    @SuperVeloceJota hocam satabilir miyim cidden ya , birkaç lastikçiye sordum 7 yıllık lastiği alamam, alsam da satamam dediler. şu an sahibindene koydum ilana ancak 10 gündür pek soran eden yok. tabi yazdayız :)


    @StG 44 haklısınız hocam 3 kuruş tasarruf etmek adına risk almamak lazım.

  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt

    Lastikçiler yaşı geçmişse ikinci el lastik falan koyacak yer uğraşmak istemezler.. bedavaya alıp 1500-2000e okutmak dertleri.


    İlana şimdi koyman hata olmuş. kışın koyacaktın, eğer lastiğin çatlağı, yanak hasarı bir problemi yoksa her türlü satılır.


    Wr-d4'ı yazın hiç bir şekilde kullanma.. sıcakta pul pul atar kenarları.

  • D4 çok iyi bir kış lastiğidir. Kışın 3 ay kullanırsınız. Şu an yazlıklarınızı takın. Aralık-mart arası da Nokian D4'leri. Az kullanıldığı için birkaç kış daha işinizi görecektir.
    Şu anki kış lastiğim 2014 üretimi Toyo Gsi 5. Karda,buzda hala çok iyi.
  • şehir içinde 1-2 sene kullan sonra değiştir. artık zamanı gelmiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.