Şimdi Ara

Lastikcilerin fazla hava basması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dijital ölçer edinin, kendiniz yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ataberk2468

    En iyisini yapmışsınız aynı ürün bende de var fakat bu ölçer lastiğin havasını indirmiyor, sadece hava basıyor. Dikkat edin.

    Hem dijital basın ölçer ayrıca bide pompasını aldım michelinin denedim gayet güzel oldu. Önce şişirdim sonra basınç ölçerle fazlalığını hafif bastırarak aldım en azından kafam rahat artık

  • Aracınızın marka modelini paylaşır mısınız.

  • Çoğunun zerre kadar ne teknik ne malzeme bilgisi yoktur net...

    Şimdiye kadar bir lastikcide veya rotbalanscıda (sanayide iş yaptırdığınız ustalar dahil) torkmetre kullananı gördünüz mü mesela? Sorsanız o ne derler?

    Araç sınıfları için ezberledikleri yalan yanlış bir basınç değerleri vardır onu basarlar. Ellerindeki manometreler de muhtemelen kalibresiz olup doğru değeri ölçmez.

  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam meslek lastik söküp takmak makşne gibi düşünün pek düşünme ihtiyacı hissetmemiş çoğu zaten
  • Az önce bi lastikçiye gidip kontrol ettirdim, tabii ki yanlış basıyordu havayı. dedim önler 2.3 arkalar 2.7 bar olacak, kapıda öyle yazıyor. cevabı şu: "abi o değerler arabanın üretildiği yere göre ayarlanıyor, türkiye'de binekler için önlere şu arkalara şu basılır" dedi.Lastikcilerin fazla hava basması. arabanın üretildiği ülkeye göre ağırlık dağılımı, süspansiyonları vs. değişiyor anlaşılanLastikcilerin fazla hava basması. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 15 Mart 2021; 13:42:21 >
  • mami24 M kullanıcısına yanıt

    hava basıncını düzgün ölçen benzinlik pompası bulmak zor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikçinin iyisi tüm lastiklerde 32yi tutturuyor. Lastikten değiştirdikten bir gün sonra ve bir hafta sonra sabah araba (lastikler) ısınmadan en yakın benzinlikte kontrol ediyorum ben, ısındıkça basıncı artıyor, doğru ayar yapılamıyor. Bir de ani hava soğumalarında (eylul, ekim civarı) kontrol etmek gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Lastikçilerin hepsi aynı, en kurumsalı bile. Ne basınç değerinin önemini biliyorlar ne de tork anahtarından haberleri var. Akaryakıt istasyonları desen doğru basmıyor havayı; en son kullandığımda araba zıplamaya başlamıştı meğer 40 basmışım lastiklere. Freni, konforu, lastiğin ömrünü, kısacası herşeyi etkiliyor bu mevzu. Bende dayanamadım xiaomi kompresör aldım sonunda. Aslında bunlar çok güvendiğim elektronik cihazlar değil ama sırf xiaomiye güvendiğim için almıştım, iyi ki de almışım Maşallah taş gibi cihaz yapmışlar. Tek dezavantajı; lastik tamamen inmişse basması biraz zaman alıyor ama emin olun kesinlikle basıyor.

    Lastikcilerin fazla hava basması.


    Ek olarak lastik tamir kiti bulunduruyorum aracımda, ters bir yerde lastik patlarsa kesinlikle hayat kurtaracak bir ürün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 15 Mart 2021; 12:57:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • escanor_ kullanıcısına yanıt

    Evet ben de akşama doğru bir adet satın alacağım bu xiaomi'den. basınç değerlerini doğru gösteriyor değil mi? yavaş şişirmesi vs. sorun değil 1-2 ayda bir eksik havayı tamamlama maksadıyla kullanacağım.

  • En iyi olduğu konu ölçüm zaten hocam, yavaş bastığından mıdır bilemem ama basınç değerlerini birebir sağlıyor. 1 kere karşılaştırdım şu ana kadar bir daha da gerek duymadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • escanor_ kullanıcısına yanıt

    tamamdır teşekkür ederim, hemen sipariş geçeyim bir adet. 2-3 hava basacağız benzinlik de rezil ediyor lastikçiler de. iş başa düştü.

  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Bende 1-2 psi fazla gösteriyor
  • Bu modellerde böyle çünkü.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

    hadi ya :( eminsiniz değil mi sağlam bir cihazla kontrol ettiğinizden?


    edit: şimdi bir kaç yorum okudum, michelin basınç ölçeri olan bir arkadaş xiaomi ile hava basıp test etmiş değerler aynı çıkmış. sanırım siz cihazı bağlamadan önce psi ayarı yapıp bağlayıp sonra ortadaki tuşa bastınız. doğru olan kullanım cihazı araca bağladıktan sonra basıncı istediğiniz değere getirip sonra ortadaki tuşa basmakmış galiba. öbür türlü yapıyorsanız hafızasında ön yüklü olan değeri basabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 15 Mart 2021; 14:35:50 >
  • Her gittiğimde öne şu kadar arkaya şu kadar basalım diyorum. Yok abi ön arka fark etmez bunlara 33 basıyoruz hep diyor. Arabanın kitapçığında yazan değerler bunlar diyorum. Yohh abi ne kitaptığı yav bunlara böyle basılır diyor hala Lastikcilerin fazla hava basması. 

  • Lastikci değil Bayi bile havaları indirmeden teslim ediyor. Geçenlerde bir tanıdığım i 20 aldı bayiden. Bindim Bi bakayım nasıl diye. Acayip Bi lastik sesi var ve inanılmaz sert, dedim bu normal değil. Bi kontrol ettik havaları hepsi 55 60. Bayi bile bundan bi haberken sanayideki lastikcinin yapması normal.
  • Yetkili serviste Clio 4 un lastiklerine 35 psi basmislar.

    Stepneye de 45 basmis herif.

    Yetkili servis boyle yaparsa sokak arasi lastikciyi siz düşünün.

    Burdan bi arkadasin tavsiyesiyle basinc olcerli hava pompasi aldim artik kafam rahat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaşın dediği şu olabilir; mesela pompayı 32ye ayarladık diyelim, pompa 32nin sonuna kadar basmaya devam ediyor 33 olur olmaz duruyor. Bende ilk başta acaba bir sorun mu var dedim ama diğer kullanıcılarda da dönüş böyle olmuş. Sanırım sistemi böyle bu cihazın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.