Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.301
Cevap
53
Favori
322.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 15. 5 yıldan fazla süredir gözlük kullanıyorum. Tedabi olmayı çok istiyorum. Acaba yaş sınırlaması var mıdır? Bilgsi olan lütfen yanıtlasın.
  • keratokonus hastası var mı burda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ketum

    Yaşım 15. 5 yıldan fazla süredir gözlük kullanıyorum. Tedabi olmayı çok istiyorum. Acaba yaş sınırlaması var mıdır? Bilgsi olan lütfen yanıtlasın.

    gözlein gelişimini tamamlaması lazım bana doktor 20 yaş ideal demişti en erken
  • arkadaşlar sakın dünya gözde ameliyat olmayın.ben kocaelinde oldum ve sonderece pişmanım.sorun üstüne sorun
    tetkiklerde ve ameliyat öncesinde gözümde hiçbir sorun yoktu ama şimdi üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen sorun çok yazmakla 1 günümü alır.iyi düşünün ve dünya gözden uzak durun.adamlar ilgilenmiyorlar bile.şimdi antalyada kontrole gittim iplemediler bile aynı devlet hastanesi gibi kontrol oldu şikayetlerimi belittim cevap bile vermediler.gözde kanlanma yanma ve kuruluk var dedim adamlar herşey süper deyip gözyaşı damlası verip sepetlediler.sol ile sağ farklı görüyor ki benim daha önce gözlüğüm dercesi yüksek bile değildi.bana mail atabilirsiniz açıkca sorunlarımı ve neyapmanız gerektiğini söylim.geçmiş olsun.
  • Bir akrabam 1 yıl önce ameliyat oldu ve benim gözlükle gördüğümden çok daha net görüyor daha uzaktaki yazıları okuyabiliyor. Bir şikayetin varmı dediğimde eskiden bilgisayar başında 5 saat kalırdım şimdi 2 saatten sonra batma yapıyor diyor. Gözlükten kurtulmanın değeri kendi kanaatimce paha biçilemez, bende kısmetse bu yaza kartal gibi gözlerle girmeyi hedefliyorum. Yaşasın numarasız güneş gözlükleri
  • 2001 Yılında Türkiye Gazetesi Hastanesinde lasik ameliyatı oldum(4.5 Miyop, 1.5 astigmat) On yıldır çok memnunum. Tavsiye ederim...
  • Çizdirenler çok memnun fakat doktorlar pek tavsiye etmiyor nası iş bu?Yaptıranlar memnun yapanlar memnun değil.Riske girmek istemiyolar heralde.Bi çelişki var ortada.
  • Bende ameliyat olabilirim, 25 Nisan için randevu aldım. Yaklaşık 15-16 senedir gözlük kullanıyorum, ilkokuldan beri, numaralarım yüksek sayılır, İki gözün,astigmantla birlikte toplamı 14-15 civarı imiş, ki askeriyede 14 çürük için sınırmış, ama aldılar bende yaptım valla

    Doktora gittik kornea 560 nm kalınlığında güvenilir seviyeye yakın dedi, 500nm 'yi yapmıyoruz dedi. Ne sorun çıkar dedim, ameliyat sonrası görme bozukluğu kuruluk vs olur, ileride sorun olmaz, lakin göz numaran en kötü 2'ye çıkabilir dedi. Normalde ölene kadar ameliyattan sonra gözünün sabit kalması gerekir, ama bazen değişiyor dedi. 2'ye çıksa dahi, normal hayatını gözlüksüz sürdürebilir, dışarı çıkabilir, yüzebilirsin, ama ince ve detay isteyen işleri yapamaz ve göremezsin, o zamanda gözlük takarsın, en kötü böyle olabilir dedi.

    Bende biraz baktım, yorumları okudum panikledim, tırstım, korktum acıkcası, üstüne birde ameliyat videolarını izleyince tam oldu....

    Mersin'de özel bir göz hastanesiyle görüştüm. Fiyat: 900TL. Ameliyat türü; Lasik. Makine; WAVELIGHT Allegretto...

    5 sene önce ameliyat olan arkadaşların herhangi bir sorunu var mı acaba?


    Bu doktorların niye göz ameliyatı olmadığı anlamadım acıkcası... Herhalde doktorların gözüne birşey olursa kariyerleri biter gibi düşünüyorlar, ama bize uyguluyorlar, bizimki hayat değil sanırım :D Yada terzi kendi söküğünü dikemez gibisinden mi acaba...




  • Merhaba,

    Nerede oldun ameliyatı, ne kadara mal oldu sana, şu an memnun musun? Önceden gözlerin kaç numaraydı, ben de olmayı düşünüyorum da.
    quote:

    Orijinalden alıntı: unstoppable

    ameliyat oldum.şimdi baya iyi görüyorum 3 gün oldu.hafif bi bulanıklık ve çok az bi kuruma mevcut gözümde.memnunum sonuçlardan.pztsi oldum ameliyat.


    ameliyat esnasında kornea flapi kaldırılırken gozunuze baskı uygulanıyor ve bu sizi kasıyor çok feci.ben hafif panikledim.ama ameliyat sendromu olan arkadaşklar birazcık ızdırap çekecek.gerçekten hiç hoş değil.zaten hoşlanmam gozume burnuma bısey sokulmasından.sonra lazer zerkediliyor gozunuze bu kısmen daha ızdırapsız.biraz yanık kokusu gelıyor.ameliyattan sonra 30 dk yada 45 dk bı acıma oldu birazcık sulandı sonra kalmadı bısey.sol gözüme kan oturuk vaziyette 10 gune gecer dıyolar. 3 gündür azalır gibi oldu.geceleri sokak lambalarını araba farlarını birazcık hareli görüyorum.geçecekmiş 5 10 güne.3 günde baya bi azaldılar.sorusu olanın cevapların sorusunu..




  • Yararlı bir konu.
  • Bende 23 yaşındayım ilk okul 2 den beri gözlük kullanıyorum. İki gözümde yaklaşık 5.6 derecede miyop.Bugünlerde hastaneye gidip bi muane olmayı düşünüyorum acaba gözüm müsaitmi diye.Ayrıca bu konu 2008 da açılmış 3 senedir aktif sayılır.2008 daki teknoloji ile şimdiki 2011 deki teknoloji bir değildir sanırım.Şuanın teknolojisi nedir acaba en son teknoloji nedir ve adı nedir bilen arkadaşlarımız varsa bilgilendirirse sevinirim ona göre ameliyat olacağım hastaneyi seçeceğimde.

    Ayrıca Bursa da oturuyorum Bursada yada İstanbulda önereceğiniz hastane varmı?Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bookworm

    bende oldum , geceleri ışık dağılması sorunum var şimdilik, iyileşmesini umuyorum

    hocam ameliyat olduğunuz da gözler kaç numara idi. birde hangi teknikle oldunuz. ve seneler geçmiş son durum nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etroken

    Arkadaşlar 06 Kasım Cuma günü İstanbul Cerrahi'de Sinan Göker'e PRK yöntemi ile lazer ameliyatı oldum. Bu yöntemle ameliyat olmak isteyenlere yaşadıklarımı anlatmak ve bu yöntemle ameliyat olan var ise şu an ne durumdalar öğrenmek istiyorum.

    Sağ gözüm: 1.00 miyop ve 1.25 astigmat
    Sol gözüm: 1.25 miyop ve 1.50 astigmat

    Üst mesajlarda da yazıldığı gibi PRK yönteminin tercih edilmesinin nedeni retinamın ince olması. muayene sırasında Sinan Göker bu yöntemin diğer yöntemlerden biraz daha geç iyileşeceğini ve daha fazla ağrılı sancılı bir yöntem olduğunu söyledi. Fakat Pazartesi günü işine dönebilirsin demişti. Bugün günlerden Salı ve ben hala işe gidemedim. Ayrıca şunu da belirteyim Sinan Göker sadece bir kere operasyon öncesi sizi görüyor diğer doktorlar tarafından oluşturulan raporu inceliyor ve operasyon yönteminize karar veriyor. Son olarak da operasyon sırasında görüyorsunuz. Sonrasındaki kontroller başka doktorlar tarafından yapılıyor.

    Operasyon sırasında hiç bir ağrı hissetmedim, sonrasında ise bahsettikleri kadar dayanılmayacak bir ağrım sancım olmadı. Fakat kuvvetli bir batma vardı. İlk gün ve sonraki gün gözlerimi açık tutmakta oldukça zorlandım. Gözlerim sürekli yaşardı ve şişti. Bu şişliğin nedeni operasyon sırasında koruma amaçlı takılan numarasız lenslerdenmiş. Pazartesi günü lens çıkartıldıktan sonra şişlik inmeye başladı ve batmalar da azaldı. Bugün hiç bir batma şikayetim yok fakat hala net göremiyorum. Doktor tarafından söylenene ve internetten araştırdığıma göre tam anlamıyla net görmeye başlamam 3-4 haftayı bulacakmış.

    Açıkcası biraz kaygılarım var. Tam olarak net görebilecek miyim? Net görmeye başlasam bile daha sonrasında yeniden gözlerim bozulacak mı? ( Ki PRK yönteminde böyle bir risk varmış, operasyon sonrasında öğrendim - Sinan Göker tekrarlamayacağını söylemişti- ) tekrar operasyon olmam gerekecek mi? ( Aynı sıkıntıları ve acıları bir daha çekmem) operasyon öncesi imzalanan sözleşmede ikinci bir operasyon olmayı kabul ediyorum maddesi var.

    Karamsar düşünmek istemiyorum, umarım herşey çok güzel olacak.

    Sorusu olan arkadaşlar var ise cevaplamaya çalışırım. İlerleyen haftalarda ne durumda olduğumu yazacağım.

    Mesajın başında da dediğim gibi bu yöntemle ameliyat olan arkadaşlardan da şu an ne durumdalar bilgi bekliyorum.

    Teşekkürler.



    üstat o zamandan bu zamana ne değişti sen ameliyat olalı baya bi zaman geçti. son durum nedir.
    bende olursam prk ile ameliyat olacağım o yüzden soruyorum.




  • bugün eşim olacak kısmetse dünya gözde. iki gözde 4 miyop var. 5 dklık bi operasyon dediler.
  • 1.25 miyop icin degmez heralde ameliyat biraz daha yukselirse o zaman olayim ben
  • Bulunsun
  • usta herkes tamam güzel oluyor tarzında yorum yazıyor ama bence bilgisayar başında çok kalan birisinin ameliyat olması riskli gibi geliyor.
    mesela ben çalışıyorum günde 10 saat istemesemde bilgisayara bakmak zorundayım ve ameliyat olursam sürekli gözlerim ağrıyacak sulanacak ve ameliyatın yanetkileri oluşmaya başlayacak diye düşünüyorum.
    ameliyat olan tecrübeli arkadaşlar bu konu hakkındada biraz yazarlarsa sevinirim
  • PRK yöntemi ile 1 hafta önce ameliyat oldum. Ameliyat ve sonrasında gözlenecek durumla ilgili tıbbı bilgi ve kişisel tecrübeye sahipim. Eximer Lazer ameliyatı olmayı düşünenler varsa merak ettiğiniz konuda yardımcı olabilirim. Ben ameliyat öncesinde yeterince bilgilendirilmedim ve bu yüzden beklemediğim sorunlarla karşılaştım. Bu yüzden her kim olursa seve seve yardımcı olmaya hazırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mostar87

    PRK yöntemi ile 1 hafta önce ameliyat oldum. Ameliyat ve sonrasında gözlenecek durumla ilgili tıbbı bilgi ve kişisel tecrübeye sahipim. Eximer Lazer ameliyatı olmayı düşünenler varsa merak ettiğiniz konuda yardımcı olabilirim. Ben ameliyat öncesinde yeterince bilgilendirilmedim ve bu yüzden beklemediğim sorunlarla karşılaştım. Bu yüzden her kim olursa seve seve yardımcı olmaya hazırım

    Kızımın 7 civarı göz bozukluğunu Sinan beye opere ettirmeyi düşünüyorum.Tavsiyene ve kanaatine ihtiyacım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasrenidya

    quote:

    Orijinalden alıntı: mostar87

    PRK yöntemi ile 1 hafta önce ameliyat oldum. Ameliyat ve sonrasında gözlenecek durumla ilgili tıbbı bilgi ve kişisel tecrübeye sahipim. Eximer Lazer ameliyatı olmayı düşünenler varsa merak ettiğiniz konuda yardımcı olabilirim. Ben ameliyat öncesinde yeterince bilgilendirilmedim ve bu yüzden beklemediğim sorunlarla karşılaştım. Bu yüzden her kim olursa seve seve yardımcı olmaya hazırım

    Kızımın 7 civarı göz bozukluğunu Sinan beye opere ettirmeyi düşünüyorum.Tavsiyene ve kanaatine ihtiyacım var.

    Yüksek dereceli lazer ameliyatlarında Lasek yöntemini uyguluyorlar. İlk günden itibaren net bir şekilde görme sağlanıyor. Kızınızın yaşı, göz kusurları, gözün lazere duyarlılığı, retina kalınlığı vs. bir çok tetkikten sonra ameliyata uygun olup olmadığına kanaat getiriliyor. Sadece verdiğiniz derece bilgisi ile yorum yapmak imkansız. Yalnız şunu söyleyebilirim ki ben 2 derece miyop ile kendimi oldukça rahatsız hissediyor ve ameliyat olma gereği duyuyor isem kızınız 7 derece ile gerçekten çok sıkıntı çekiyordur. Sinan Bey ile görüşüp kararınızı vermeniz en doğrusu olacaktır.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.