Şimdi Ara

Lcd monitör görüntü gidip gelme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
15.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI GTX 1070 ekran kartımı çok çok eski bir 1440x900 çözünürlüklü bir monitörle kullanıyorum. İdarelik olarak. Monitörü 75 hz yaptıgımda cok sık değilde ara sıra günlük kullanımda veya oyunda ekran kararıp 1-2 saniye sonra geri geliyor. Oyun oynarken oyunun sesi geliyor ve oyun devam etmiş oluyor. Hatta bunun için videoya cektim. Ekranın karardığı kısımları açtıgımda videoda ekran kararmıyordu. Sanırım monitörden alakalı bir durum sadece 75 hz yaptıgım zaman oluyor. Ve ekrana siyah bir görüntü gelince ekran kararıp tekrar acılıyor. Örnek vermek gerekirse msı z170 gaming m5 anakartımın sitesine girip destek bölümüne girince ekran gidip geliyor. İnşallah ekran kartı sorunu değildir. Aıda 64 ile stress testide yaptım ekran gidil gelmedi. Ve ayrıca ekran gidip gelirken monitörün çözünürlük ve hz bilgisi cıkıyor ekrana. Ekran gidip geldiğinde monitör 74.8 hz iken ekran gidip gelince 75.3 hz oluyor. Her ekran gidip gelmede bu değerler değişiyor. Monitör 8-9 yıllık çok eski oldugundan olabilir mi acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim de lcd monitörüm 5 6 seneden sonra dediginiz gibi gidip gelmeye başlamıştı sonra tamamen gitti.ledlerinin omru dolmuş dediler tamir için götürdüğümde.imkaniniz varsa pc yi başka bi monitörle veya lcd tv de bi deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lcd tv de deneyeceğim yakında. Bu mesajınız beni rahatlattı. Aman ekran kartı hatası olmasında.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörün güç kartından kaynaklanıyor muhtemelen. Monitörün marka modeli ne ? @RisingSun123
  • Sıemens'in LW19 1440x900 çözünürlüklü bir monitörü sanırım yanlış yazmadıysam. 8 yıldır kullandıgım bir mönitör. Ayrıca bu gidip gelme olurken monitör aşırı sıcak oluyor, aşırı sıcakken bu gidip gelmeye rastlıyorum. Bilgisayarı ilk actıgımda bu gidip gelme sorunu yok. Ve ayrıca hdmı to vga dönüştürücü kullanıyorum. Buda bir sorun olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RisingSun123

    Sıemens'in LW19 1440x900 çözünürlüklü bir monitörü sanırım yanlış yazmadıysam. 8 yıldır kullandıgım bir mönitör. Ayrıca bu gidip gelme olurken monitör aşırı sıcak oluyor, aşırı sıcakken bu gidip gelmeye rastlıyorum. Bilgisayarı ilk actıgımda bu gidip gelme sorunu yok. Ve ayrıca hdmı to vga dönüştürücü kullanıyorum. Buda bir sorun olabilir mi?

    Monitör ısındığında olduğuna göre dönüştürücü ile alakası yok. Görüntü gittiğinde ekranda azda ola birşey görünüyor mu ? Bu akşam odanın ışığını kapatın ve ekran gittiğinde monitöre bakın.
  • Görüntü gittiğinde tam şöyle oluyor. Görüntü gidiyor, Ekran kararıyor 2-3 saniye geçiyor geri geliyor ve Monitörün çözünürlük bilgisi, Hz bilgisi ekrana çıkıyor ve gidiyor. Sanki çözünürlük değiştiriyormuşum gibi oluyor. Ayrıca monitörün power ışığıda yanık oluyor. Ekranda herhangi bir şey gözükmüyor. Monitörü 75 Hz yaparken 75.3 hz Olduğu bilgisi çıkıyor ekrana. Görüntü gidip gelirken Bu hz değeri 75.3 Hz den 74.8 Hz oluyor. Her gidip gelmede bu Hz değeriinden biri oluyor ya 75.3 ya da 74.8. Ben çöznürülük değiştirirkende, ekran gidip geldiğinde de monitörden cıızzz diye bir ses çıkıkıyor ayrıca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 15 Eylül 2016; 17:22:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RisingSun123

    Görüntü gittiğinde tam şöyle oluyor. Görüntü gidiyor, Ekran kararıyor 2-3 saniye geçiyor geri geliyor ve Monitörün çözünürlük bilgisi, Hz bilgisi ekrana çıkıyor ve gidiyor. Sanki çözünürlük değiştiriyormuşum gibi oluyor. Ayrıca monitörün power ışığıda yanık oluyor. Ekranda herhangi bir şey gözükmüyor. Monitörü 75 Hz yaparken 75.3 hz Olduğu bilgisi çıkıyor ekrana. Görüntü gidip gelirken Bu hz değeri 75.3 Hz den 74.8 Hz oluyor. Her gidip gelmede bu Hz değeriinden biri oluyor ya 75.3 ya da 74.8. Ben çöznürülük değiştirirkende, ekran gidip geldiğinde de monitörden cıızzz diye bir ses çıkıkıyor ayrıca.


    Monitörün sinyal ve power kartı sorunlu. Yeni momitör almak (1080P) en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler ilginiz için hocam. Valla çok ilginç bir durum bu güne kadar böylesini görmedim. Normal günlük kullanımda 1-2 kez oluyor ama MSIZ170 gamıng m5 anakartımın sitesinden destek bölümüne girdiğimde ekran kararıp açılıyor. O siteyi kapatmadıgım sürece devam ediyor. Az önce yine oldu o sitede bekledim görüntü gidip geldi gidip geldi sonra siyah ekranda kaldı bir süre sonra no signal yazdı. Monitördende cızzz sesleri değişik bir şekilde çıkmaya başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RisingSun123

    Teşekkürler ilginiz için hocam. Valla çok ilginç bir durum bu güne kadar böylesini görmedim. Normal günlük kullanımda 1-2 kez oluyor ama MSIZ170 gamıng m5 anakartımın sitesinden destek bölümüne girdiğimde ekran kararıp açılıyor. O siteyi kapatmadıgım sürece devam ediyor. Az önce yine oldu o sitede bekledim görüntü gidip geldi gidip geldi sonra siyah ekranda kaldı bir süre sonra no signal yazdı. Monitördende cızzz sesleri değişik bir şekilde çıkmaya başladı.

    Demek ki sinyal kartının o renge alerjisi var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir şey olabilir mi? Ekran kartı arızası olmasında ne olursa olsun. Zaten monitörü değiştireceğim. Tek derdim ekran kartının sorunumu yoksa değilmi onu öğrenmek.
  • aynı şeyi 32" tv ile de denemiştim bende beyaz renk sayfalarda yapıyordu.
    monitor oto olarak 59 hz ayarlanıyor ve 50 hz ye çekersem sorun çözülüyordu.
    yani sorun refresh .
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    Bu herhangi bir ekran kartı arızası değil değil mi?
  • hayır sorunun o monitorun 75 hz sorun çıkarması.
    standart lcd monitorler genelde 60hz oluyor.
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    İlla 60 Hz de kullanmak gerek sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illa değil monitor specslerinde ne yazıyorsa onu kullanabilirsin.
    sitesinde o monitor için refresh değerleri verilmiştir fazlasına zorladığın zaman desteklemez haliyle.
  • beyaz ekranda(başka durumlarda da gidiyor( gitme problemi bende de var ben de dönüştürücü ile kullanıyorum monitoru ama eskiden olmazdı dönüştürücü zamanla monitore zarar verdi ya da dönüştürücü bozuldu sanırım.

    chrome kullanırken dark reader'i kapatırsam ekran gidip gelmeye başlıyor :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.