Şimdi Ara

LCD TV'de harici diskten tam ekran olarak fotoğraf ve video gösterimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba taşınabilir harici diske yüklediğim fotoğraf ve videoları, LCD Tv'de izlemek istediğimde genel olarak fotoğraf ve videoların tam ekran izlenemediğini gördüm.
    Lcd tv de ekrana sığdır ayarını yaptım ise de yine de fotoğraf ve video lcd tv de tam ekran olarak izlenmiyor.
    Her ne kadar fotoğraflar zoom yapılarak tam ekran haline getirebiliyorsa da bu zahmetli oluyor; her yeni fotoğrafta zoom yapmayı gerektiyor.
    Oysa ki bilgisayarda aynı fotoğrafları slayt gösterimini başlat komutu verdiğimizde tam ekran olarak izleyebiliyoruz. Dizüstü bilgisayarı kablo ile LCD tv ye bağladığımızda da fotoğraf ve videoları tam ekran olarak izleyebiliyoruz; ancak benim yapmak istediğim:

    taşınabilir harici diski doğrudan lcd tv ye bağlayıp fotoğraf ve videoları tam ekran olarak izleyebilmek.

    Bunu nasil yapabiliriz?

    Taşınabilir diske fotoğraf ve video programı mı gerekiyor?



  • fotoğraflarının çözünürlüğü ile lcd tv nin çözünürlüğü aynı olmaldır. yani eğer full hd lcd tvn varsa 1920x1080 foto ve videoları tam ekran gösterir
  • Televizyonlar bilgisayar gibi bu tarz gösterim işlerinde başarılı olmayabiliyor . Resim ve film oynatıcı yazılımları yetersiz kalabiliyor. Bu konuda televizyonun suyuna gitmekten ve onun istediği çözünürlükteki film ve resimleri oynatmaktan başka çareniz yok. 16:9 formatında hatta 1920x1080 çözünürlüğünde resim ve video bulmanız lazım ki kenarlarda boşluk kalmasın.

    Eğer resimleri tam ekran izlemek istiyorsanız aşağıdaki şekilde Irfanview adlı ücretsiz programla yeniden 1920x1080 hale getirebilirsiniz. Bu düzenleme işini asıl resimlerinizle değil onların yedekleri-kopyaları ile yapın.

    Kolay gelsin

    Kurulum gerektirmeyen hali :http://irfanview.tuwien.ac.at/iview428.zip





  • Cevaplarınız için teşekkürler.

    Taşınabilir diskte yer alan çektiğim bir kısım fotoğrafların Lcd tv'de tam ekran olarak izlenebildiğini görünce bunun nasıl olduğunu araştırdım.
    6 MP digital fotoğraf makinesi kullanıyorum; çektiğim fotoğrafların çözünürlüğü kaliteli olsun diye 2816x2112 ölçüsünde ( yaklaşık 6 MP) fotoğraf çekiyorum. İşte bu fotoğraflar lcd tv de tam ekran olarak görüntülenemiyor; ancak;
    Fotoğraf makinesinden çözünürlüğü 2816x1584 ölçüsünde ( yaklaşık 4,5 MP) ayarlayıp çektiğim fotoğraflar lcd tv de tam ekran izlenebiliyor.
    Sonuç;
    Fotoğrafların çözünürlüğü ile lcd tv nin çözünürlüğü yakın olmalıdır.
  • Videoların ise çekim yaptığım makinenin 480p çekim yapmasından tam ekran gösterilemediğini anladım.
  • Irfanviev ile fotolarınızı editlemenizi önermem. çünkü resmin orjinalliği bozulur. resmi genişlettiğinizde olduğunuzdan çok şişman görünürsünüz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karacano

    Irfanviev ile fotolarınızı editlemenizi önermem. çünkü resmin orjinalliği bozulur. resmi genişlettiğinizde olduğunuzdan çok şişman görünürsünüz

    Eğer yukardaki anaimasyona göre resimleri dönüştürüp tvde izlediyseniz programın suçu yok , suç ben de. Arkadaşımızın çektiği fotoğraflar ekranı tam olarak kaplasın diye " Preserve Aspect Ratio" yazan yerdeki çentiği kaldırdım. Bu sebeple resmi şişman olarak yani orantısı bozuk şekilde dönüştürüyor.

    Eğer tvde fotoğrafları tam ekran görmek isteniyorsa :

    1. Fotoğraflar 16:9 formatında , 1920x1080 çözünürlükte çekilmeli ( arkadaşımız bu şekilde fotoğraf çekmemiş)
    2. Tvnin resim göstericisinde " Ekranı Kapla" seçeneği varsa o seçilmeli ( arkadaşımızın tvsinde bu özellik yok)
    3. Herhangi bir resim işleme programı ile 1920x1080 çözünürlükte resme dünüştürmek veya resmin işleme programı ile fotoğrafın altına veya yanlarına siyah çerçeve eklemek lazım. Başka çaresi yok.

    Fotoğraf makinalarının da kendi ayarlarında resmi yeniden boyutlandırma var ama onun da resim işleme programından mantık ve sonuç olarak farkı yok.




  • Sn. Ender123'ün dediği gibi fotoğraf makinesinden ayar yaparak fotoğrafın altında ve üstünde siyah reşit oluşturup ondan sonra fotoğraf çekersek, bu fotoğraflar tam ekran olarak tv den izlenebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.