Şimdi Ara

LED AYDINLATMA (ŞERİT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar öncelikle elektrikle alakam olmadığını söylemek isterim ki bundan dolayı çocukca sorularımı lütfen mazur görün. Benim şöyle bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var. Gece koridorumuz zifiri karanlık oluyor ve evde ki ihtiyar ana babamız lavabo mutfağa giderken sıkıntı yaşanıyor çünkü anahtar biraz uzakta. bende kendimce dedim ki led şerit döşesek süpürgeliklere ki koridora çıktıklarında ışıklar sayesinde bi yere çarpmadan düşmeden anahtara yetişsinler. yalnız bunun için sensörlü bişey takmak istiyorum yani gündüzde karanlık olabiliyor ve zırt pırt yanmasını istemiyorum. Şöyle bir sistem var mıdır hazır satın alabileceğimiz ? çalışma aralığını kendimiz ayarlayacağız ve o saatler arasında çalışacak sadece, yani 23:00 da aktif olacak sabah 5:00 de otomatik kapanacak. fakat bu saatler arasında da sürekli yanmıyacak hareket sensörü vasıtasıyla yanacak. var mıdır böyle bir sistem ? veya yaptırabilir miyiz ? ve kaç paraya mal olur ? bir de kaliteli led şerit olsun istiyorum ki yanma erime vs tehlike yaratmasın? Şimdiden teşekkürler,saygılar.







  • Kardesim cok iyi dusunmussun oncelikle. Zaman araligi ayarlamaya calismak yerine kullanacagin sensorun basina basit bir anahtar takip istemedigin saatlerde devre disi birakabilirsin yatmadan once acar uyaninca kapatirsin isgi acip kapamasida aktif oldugu saatlerde haraket sensorune kalir.
  • kardes tam istediğin şeyi bir senedir kullanıyorum gece lambasının yanına sensör yerlestirdim etrafına şerit led dosedim gece lambasını devre dışı bıraktım şimdi akşamları anahtari açıyorum koridora çıkınca kendisi yanıyor yaklaşık 3 dk. misafir gelince yada tam ışık gerekirse anahtari kapatıp normal lambayi açıyorum. hem daha ekonomik hemde geceleri çok kullanışlı.
    yapmak istersen yardimci olmaya çalışırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S_varol

    Kardesim cok iyi dusunmussun oncelikle. Zaman araligi ayarlamaya calismak yerine kullanacagin sensorun basina basit bir anahtar takip istemedigin saatlerde devre disi birakabilirsin yatmadan once acar uyaninca kapatirsin isgi acip kapamasida aktif oldugu saatlerde haraket sensorune kalir.

    akıl akıldan üstün hiç aklıma gelmemişti ,fakat evde olmadığım zamanlarda bizim ihtiyarların o düğmeyi açıp kapamayı unutmaması lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _erdal_

    kardes tam istediğin şeyi bir senedir kullanıyorum gece lambasının yanına sensör yerlestirdim etrafına şerit led dosedim gece lambasını devre dışı bıraktım şimdi akşamları anahtari açıyorum koridora çıkınca kendisi yanıyor yaklaşık 3 dk. misafir gelince yada tam ışık gerekirse anahtari kapatıp normal lambayi açıyorum. hem daha ekonomik hemde geceleri çok kullanışlı.
    yapmak istersen yardimci olmaya çalışırım.

    kardeşim sana zahmet verdirecem kusura bakma ufak bi anlatırsan ne malzeme alıp ne yapıcaz dediğim gibi elektrik işinden tek anladığım bozulan prizi anahtarı değiştirmek duy takmak gibi basit işler.yani devre bağlantısı diyot sensör leyimlemek gibi meziyetlerim yok :)böyle hazır bişey bulabilir miyim yoksa nasıl yaparız hangi yolu izliycez ufacık anlatırsan sevinirim. Ha dediğim şekilde saat ayarlı bir sistemde yapılabilirse bilgi sahibiyseniz o konuda da fikrinizi almak isterim. teşekkürler




  • morgece M kullanıcısına yanıt
    takmak istediğiniz yerde gece lambası var mı varsa ona göre anlatayım yoksa işiniz biraz daha zor olacak. Ama gözünüzde büyütmeyin çok zor değil yapılması.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • morgece M kullanıcısına yanıt
    sensörün bağlantı renkleri önemli yoksa sensör çalısmaz ayrıca şerit ledi bağlarken doğru bağlamanız gerek.

    resmim pek iyi değildir resim için kusura bakma : ))



     LED AYDINLATMA (ŞERİT)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _erdal_ -- 17 Temmuz 2014; 15:32:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.