Şimdi Ara

Lenova Legion S7 (Slim 7) Tanıtım Ve Sorun Çözüm Başlığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
5
Favori
11.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. Yarın bir deneyeyim. Uzun uğraşlar sonucunda hdmi ile tv'ye bağlayabildim. Ama bios ekranında tv'ye görüntü gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamacti Jun kullanıcısına yanıt

    hocam doğrusunu anlatıyorum ya işte, neyini anlamadın? lenovo'nun açıklamasıyla benim anlattığım sorunun bir alakası da yok. daha düşük seviyeden şarj edilirse %60'ı geçmesin orada kalsın, %55 civarına da düşerse tekrar %60'a kadar şarj edip kessin onu anlatıyor. evet o eşiği senin ayarlamana izin vermiyor fakat %60 üstündeyken tasarruf kipini açmanı da engellemiyor, diğer cihazlarda bunun nasıl çalıştığını yani nasıl olması gerektiğini de anlatıyorum. bu cihazda olmuyor, sorun bu, ve bu durum pili koruyacağına pile zarar veriyor.


    bana kanıt verin ki sunayım adamlara, onun derdindeyim, bir türlü anlatamadım heralde.

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    atarlı ergen kardeşim sana sorununla başarılar diliyorum

  • Tamacti Jun kullanıcısına yanıt

    daha okuduğunu anlayamayan, always on usb gibi basit bir olayı bile çözemeyip gelip buraya soran kişinin dediğine bak.  ergen olsam ne olacak, yardım ederken ergen misin diye sormuyordun ama?  işte anca böyle boş yaparsın. 15 yaşında junior olsam ne olacak 80 yaşımda senior olsam ne yazdıklarım doğru olduktan sonra. sen bana o aklınla yanlış anlamışsın falan diye yazarken lafı ağzına tıkmak lazımdı o zaman haddini bilirdin işte. hadi yürü şimdi.


    blok.


    bir de sorununla diyor, ulan bu cihazı kullanan herkeste var bu sorun bu cihazı kullanmıyorsan burada işin ne, yok kullanıyorsan da iki dk test edene kadar saçma sapan mesajlar atmak nedir yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 18 Nisan 2022; 18:49:24 >
  • Arkadaşlar birbirinizi germeye gerek yok Ufak tefek sorun bunlar. Asusda da Hp de'de bu tarz sorunlar oluyor hatta cihaz prize takılı iken bile bataryadan yiyen cihazlar var. Bu bir sorunmu dersek evet ama büyük bir sorun değil. yurtdışı forumlarda bu tarz bir soruna rastlamadım yada dile getiren olmamış Bende cihazı aldıktan 3 gün sonra karşılaştım sen konuyu acınca yazma gereği duydum. Bence bir problem yok zaten %60 da kullanıyorum sürekli prizde. Tabi lenova desteğe bu sorundan bahsedilebilir.

  • Yazılanları okudum ben de bir sorun göremedim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarumoloji T kullanıcısına yanıt

    yeni aracınızın hız sabitleyicisi sadece belli bir hızda çalışsa, atıyorum 60 km/h olsun bu, diğer hiçbir hızda çalışmasa, üstelik hız sabitleyicisine sahip başka hiçbir otomobilde bunun böyle olmadığını, istediğiniz hıza sabitlenebildiğini bilseniz, sizinle aynı model araca sahip kişilere yaşadığınız sorunu anlatıp onlarda da aynı sorunun olup olmadığını sorduğunuzda "ben bu anlattığında bir sorun göremedim, normaldir" diye bir cevap aldığınızı düşünün, tepkiniz ne olurdu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 19 Nisan 2022; 11:45:5 >
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Sorununuzu çözmede başarılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de fiyat yine düşer mi bilmiyorum ama bestbuy da şu an 1100 dolar, 1500 dolardan düştü. 16-17 bin civarına geliyor, imkanı olan değerlendirsin. 2 marttaki yarım günlük fiyat düşüşü bir daha gelmez diye düşünüyorum, o yüzden bestbuy dan aldım.
    bestbuydaki 1080p bu arada. 15.6 da fullhd yi yeterli bulduğum için, refresh rate ve batarya konusunda daha performanslı olacağı için 2k veya 4k olmaması da avantajlı oldu benim için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • escape_ E kullanıcısına yanıt

    Vergiyi hesaplamıyorsunuz heralde ?

  • Filazof16 F kullanıcısına yanıt
    imkanı olan dedim arkadaşım. 500 dolara yakın indirim çok iyi, belki imkanı olan görür kaçırmaz. Ben aldım, bugün teslim edildi.
    vergi 30 dolar, Philadelphia ya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • escape_ E kullanıcısına yanıt

    Abd'de yaşayan arkadaşlara hitaben dediniz sanırım. Türkiye için şu an 24 bine bulunuyor 1TB Ssd ve 2k ekranı ile daha makul duruyor çünkü.

  • Filazof16 F kullanıcısına yanıt
    hayır, imkanı olan için dedim, yaşaması şart değil. azcık düşününce ihtimalleri bulabilirsiniz.
    kişisel bir tercih fakat 2k ekran, özellikle slim laptop için çoğunlukla bir avantaj değil, 7 8 bin fark verilecek bir avantaj hiç değil. ayrıca 24 e bulduğunuz yerin laptop yerine armut gönderme ihtimali de epey yüksek.
    16000 < 24000



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_ -- 21 Nisan 2022; 13:52:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • escape_ E kullanıcısına yanıt

    satıcı hepsiburada. Ayrıca Türkiyede 1100 dolar üzerine %20 -30 gümrük vergisi ödüyosun. 21 22 ye gelen cihazın birde 1 yıl garantisi oluyor.Türkiyeden alırsan 3 yıl. Birde o sitenin Türkiye'ye Kargosu yok diye biliyorum.

  • Filazof16 F kullanıcısına yanıt
    Hocam, hayallerini yıkmak istemem ama hepsiburada 2 marttaki çılgın ve belki de hatalı indirim den sonra 28 29 aralığında sattı hep bu ürünü.

    imkanı olan derken ne anlaşılabileceğini açıklamak zorunda kalacağımı düşünmemiştim hiç. orada oturan veya gidip gelen tanıdığı olanlar, aracı firmaları kullanabilecek olanlar için iyi fırsat olabilir. imkanı olan değerlendirir. Bu indirim öncesi orada tanıdığınız bile olsa almak mantıklı değildi, çünkü fiyat yüksekti. Size yaramıyorsa, başkalarına da yaramaz diye 28 bin liraya buradan almak daha iyi diyerek sidik yarıştırmaya gerek yok.
    Herneyse, bu yaklaşımla size hayatta başarılar diliyor ve bu hiç başlamaması gereken iletişimi kendi açımdan kapatıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • escape_ E kullanıcısına yanıt

    Ben zaten ürüne Sahibim. 2 Gün once hepsiburadadaki bir satıcı 24 bine düşürdü. İmkanı olan diyince türkiyede ilk para geliyor akıllara malesef.

    Muhabbet Müebbet diyip konuyu kapatıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filazof16 -- 21 Nisan 2022; 17:14:44 >
  • tarumoloji T kullanıcısına yanıt

     

  • Filazof16 F kullanıcısına yanıt

    ya hocam beni bir sen anladın sen de yanlış anladın, ne demek büyük bir sorun değil? prize takılı iken bataryadan yiyen cihaz, oyun gibi yüksek güç gerektiren bir uygulama açıkken saatte %1-2 yerse yer, boştayken zaten pilden hiç yemez. adaptörü eksik geliyordur pilden kapatır, yeterliyse zaten oyunda da pilden yemez. ben diyorum ki, adaptörü hiç kullanmıyor, tamamen pilden yiyor, boşta bile bıraksan pilden yiyor. oyun açsan, %85 seviyedeki pili 40 dakikada bitirebilecek bir hızdan bahsediyorum. hiç normal değil, büyük de bir sorun, apaçık ortada. ha bir de diğer hiçbir lenovo cihazda olmuyor bu. ben sanki "bu normal mi" demişim gibi cevaplar geliyor ucu bu sorun değil demeye kadar gidiyor. yapıyorsanız test yapın sonucunu atın demişim.


    neyse ben alacağım bilgiyi başka yerden de aldım, ama cidden bu cihazdaki sorundan daha garip garip cevaplar geliyor. bunların bir de "sorun çözüm" diye açılan cihazın kullanıcı konusunda gelmesi daha kötü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 21 Nisan 2022; 19:35:49 >




  • 1300 dolara legion 5 pro usa'den sipariş edeceğim. Laptoplarda gümrüğün yanına ötv alınıyor mu şu an

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu pil tasarruf kipinde yaşanan durum burada da konuşulmuş mu diye bakayım dedim, kavgası bile çıkmış. Arkadaşlar kavgaya gerek yok. Gereksiz yere kimse can sıkmasın. :)


    Sanırım pil tasarruf kipi açıldığında %100 olan pilin %60 seviyesine inmesi normal zannediliyor ama değil. Pillerin çalışma mantığı gereği boş olması pilin ömrünü hızla tüketir. O yüzden pil her zaman biraz dolu olmalıdır. Ancak pilin ömrünü yiyen bir diğer şey ise pilin kullanılması/boşaltılmasıdır. Yani notebooku normal şekilde kullanırken de pil harcadığımız için pil ömrünün yavaş yavaş doldurmaktadır. Pil %100 dolduğunda ise yavaş yavaş enerji kaybı yaşanır ve birkaç gün sonra 99, 98, 97 şeklinde düşmeye başlar. 94-93 gibi bir yerde pil tekrar şarj eder kendini. İşte bu da bir çeşit kullanımdır ve pilin ömrünü azaltan bir durum olarak değerlendirilir ama ben bunun olumsuz bir etkisini hiç görmedim. Yine de önlem olarak firmalar pilin yarısına kadar dolu olmasını sağlıklı görmekteler. İşte notebooklardaki pil tasarrufu modu da genelde pili %60-55 seviyesine şarj edecek şekilde ayarlanır. Ancak halihazırda pil %60'ın üzerindeyse de bu seviye korunmaya çalışılır. Yani %83 dolu ise pil ve siz pil tasarruf kipini açtıysanız, orada durması gerekir. Pilin boşaltılması doğrudan pilin ömrünü kısaltan bir unsurdur.


    O yüzden pili %100 şarj edip tasarruf kipini açtığınızda, %100 kalması gerekir. %60'a inene kadar boşaltılıyorsa orada bir sorun vardır.


    Lenovo böyle bir karar almış, öyle ayarlamış diye düşünmeyin. Eşimde 14" Ideapad 5 var şuan, onda pil tasarruf kipinde şarj durumunu korunuyor, öyle 60'a falan düşürme yok. Benzer şekilde ben de 6 ay önce Ideapad 5 Pro vardı, onda da şarj durumu korunuyordu. Boş pili şarj ederken pil tasarrufu açıksa %60'ta bırakıyordu, o kadar. O da birkaç gün sonra %55'e falan düşüyordu. Gerçi onda sanırım başka durumlar da vardı.


    Netice olarak pilin boşaltılması ve bunun tasarruf ayarı adı altında yapılması bir sorundur. Lenovo'nun diğer modellerinde görmediğim bir şeydir. Bios'la veya uygulama üzerinden düzeltilebilir. Öyle çok büyük bir şey değildir yani.


    Kalp kırmaya ise hiç gerek yoktur. :)


    Edit: Bir konuda kavga var, Slim 7'ye laf atmışlar. :P Oraya adam çağıracaktım buradan. :) Buradaki atışmayı görünce bir dünya yazdım yine. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 26 Nisan 2022; 14:52:10 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.