Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.523
Cevap
61
Favori
238.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kml_77 K kullanıcısına yanıt

    bir cozum buldunuz mu? ssd hangi marka aldiniz aldiysaniz

  • colsuwin C kullanıcısına yanıt

    9.5 luk aldim hocam ama ne isse henuz gelmedi ssd samsung Evo 860 aldim.

  • kml_77 K kullanıcısına yanıt

    geldi mi ssd niz? yaptiniz mi kurulumu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: colsuwin

    geldi mi ssd niz? yaptiniz mi kurulumu?

    kurulumu henüz yapamadım hocam şaka gibi ssd küçük bir Türkiye turu yaparak geldi ancak dwd kutusunun nerede olduğuna dair fikrim yok sipariş vereli bir ay olacak sanırım trendyoldan verilen onlarca hesap arasında hangi hesaptan aldığımı bulamadım bulmaya da üşendim artık ;) bugün trendyol mesajı geldi kargoya verildi o olabilir diye birkaç gün daha bekleyeceğim bakalım.

  • Arkadaşlar merhaba,

    2014 yılından beri i5 6 gb ram olan z510 kullanmaktayım.

    win10 güncellemesi sonrası dahili mikrofon çalışmıyor.

    gerekli tüm driver vb. işlemleri yaptım. Jag girişine mikrofonlu kulaklık taksamda mikrofon çalışmıyor.

    Pc tamirden geldiğinde kamera soketini takmamışlardı ben açıp taktım ancak mikrofon için bir soket yok ekran arkasında.

    Mikrofonla ilgili bilgisi olan varsa beni bu sıkıntıdan kurtarabilirse sevinirim.

    Bluetooth ile bağlanarak mikrofonu kullanabiliyorum ancak.

  • 2013 yılında aldım z510 i7 olan cihazımı ve üstüne 8gb ram ekleyip 16gb ram yaptım zaman içinde, daha sonra Toshiba SSD taktım ve 2 yıl kadar onu kullanınca geçen letgoda bir arkadaşta sıfır samsung evo 860 500gb denk gelince ona geçtim. aşağı yukarı 8. yılındayım bilgiayarın. Hala çoğu bilgisayarı cebinden çıkarır.

  • Merhaba. Bende i5 olan modeli var. Hiç ram artırımı yapan oldu mu? 8 gb ram mevcut bir 8 daha taksak performansa etkisi olur mu acaba?

  • Merhaba arkadaşlar, ben bayağı eski bir kullanıcısıyım z510'nun. 2014 yılında almıştım, öyle aldığım birkaç sene oyun oynadım, Onun dışında hep okul ve iş için kullandım. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım açıkçası. Son zamanlarda batarya sorunu yaşıyorum. Zaten yaklaşık 2 senedir kablosuz maksimum 1.5 saat falan gidiyordu. Artık kabloyu çıkardığım anda laptop kapanıyor. Şarj ışığı sürekli turuncu yanııp sönüyor. Sanırım bataryayı değiştirme vaktim gelmiş. Çünkü arada sırada pc açılırken tarama ve kurtarma yapıyor, kablo yanlışlıkla prizden çıktığında veya elektrik kesildiğinde oluyor bu sıkıntı. Lenovoyu aradım. Kendileri 5 yılın üzerindeki cihazlara teknik destek sağlamadıklarını iletti ve bunun ülkenin almış olduğu bir kanun olduğunu da söyledi üstelik. Hiç inandırıcı gelmedi. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Bataryayı değiştirmek istiyorum. Parasında değilim, güvenebileceğim bir serviste de yaptırabilirim. Önerisi olan varsa çok sevinirim. İstanbul Beylikdüzü tarafında yaşıyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.





  • Up
  • young_rock Y kullanıcısına yanıt

    Ağustos ayında bunu almıştım şu ana kadar sıkıntı yok.



    https://urun.n11.com/batarya-pil/lenovo-ideapad-z510-59-413192-notebook-batarya-pil-pars-power-P311885156


    Firma İstanbul'dan gönderim yapıyordu iletişime geçip mağazanın yerini öğrenebilirsiniz.

  • young_rock Y kullanıcısına yanıt

    Aynı sorun bende de mevcut. Bir çözüm bulabildiniz mi?

  • Merhaba arkadaşlar, z510 cihazlarımıza m2 ssd takmamızın bir yolu var mıdır acaba,yoksa sadece sata ssd leri mi kullanabiliriz?
  • z510 i5 model bilgisayarıma artık Windows 10'daki kötü gidişatına son vermek üzere RAM ve SSD takviyeleri yaptım. İlk etapta 6 GB Ram'i 12'ye yükselttim. Sonrasında ise 120'lik SSD taktım. Bilgisayar artık Windows 10 için fazlasıyla yeterli hale geldi ama maalesef artık çağın oyunları için işlevsiz durumda. GT740M 64 Bit ekran kartıyla GTA V'i online oynamak bile işkence. Fifa 20 için idare eder bir performansı var. Sanırım yeni bir PC alana kadar oyunlara veda etmek zorundayım. Ancak şunu söyleyebilirim ki iş güç için SSD ve RAM takviyeleriyle günümüzün bilgisayarlarını cebinden çıkarır. Bu arada temizlik konusundaki uyarıya ben de dikkat çekmek istiyorum. Ram takviyesi yapmak üzere bilgisayarın kasasını ilk defa açmıştım. Çok ciddi bir toz birikmiş, kasayı yatırınca laptop ekranına resmen bir poşet toz döküldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 28 Ağustos 2021; 2:28:37 >
  • Bu arada bataryayla ilgili de bir iki kelam etmek istiyorum. Batarya kronik sorunlu. İlk defa 3 sene evvel malum batarya sorunuyla karşılaştım. Lenovo'nun sitesinde mevcut Battery Firmware Uptade ile sorunu çözmüştüm. Geçen yıl sorun yine nüksetti. İşin tuhafı aynı uptade'i yüklemeye çalıştığımda yüklenmiyordu. Neyse ki zaman içerisinde pil biraz kendine geldi. Deli gibi bir şey yaptı kendini. Şimdi adaptörü söktüğümde 1 buçuk saat falan gidiyor şarj. Sizce pili değiştirmeye gerek var mı? Pil performansının işlemciyi etkilemesi mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

    Bu arada bataryayla ilgili de bir iki kelam etmek istiyorum. Batarya kronik sorunlu. İlk defa 3 sene evvel malum batarya sorunuyla karşılaştım. Lenovo'nun sitesinde mevcut Battery Firmware Uptade ile sorunu çözmüştüm. Geçen yıl sorun yine nüksetti. İşin tuhafı aynı uptade'i yüklemeye çalıştığımda yüklenmiyordu. Neyse ki zaman içerisinde pil biraz kendine geldi. Deli gibi bir şey yaptı kendini. Şimdi adaptörü söktüğümde 1 buçuk saat falan gidiyor şarj. Sizce pili değiştirmeye gerek var mı? Pil performansının işlemciyi etkilemesi mümkün mü?

    Aynı uygulamayı ben de zamanında yükledim o zaman işe yaramıştı birkaç sene götürdü ama sonrasında batarya bende büyük sorun yarattı. İşlemci sürekli 0.79'a sabit kalıyordu batarya değişimi sonrası düzeldi bu sorun.


    Ram + SSD ne kadara mal oldu?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghost0791

    Aynı uygulamayı ben de zamanında yükledim o zaman işe yaramıştı birkaç sene götürdü ama sonrasında batarya bende büyük sorun yarattı. İşlemci sürekli 0.79'a sabit kalıyordu batarya değişimi sonrası düzeldi bu sorun.


    Ram + SSD ne kadara mal oldu?



    Alıntıları Göster

    Bende 0.79'a sabitlenme olayı yok. Düzgün çalışıyor. Pil biraz daha idare eder sanırım.

    SSD 200 TL, RAM 310 TL.

  • Bios kendi kendisine şifre koymuş maalesef şifreyi sıfırlamam gerek ancak z510'da bios pili anakarttan cikartılmıyormuş. Başına gelen var mı?
  • Arkadaşlar merhaba 2015' de i5 z510 aldım hala stock kullanıyorum benim sorunum ilk açılıştaki yavaşlık onu atlattıktan sonrası gayet güzel bugün https://www.youtube.com/watch?v=siwPJHJTPl0&feature=youtu.be buradaki PowerShell işlemleri hariç geri kalanını yaptım. Ayrıca https://www.youtube.com/shorts/-RSE3iNid5Q?feature=share buradaki işlemleri de yaptım. Herkes çok olumlu yorum yapmasına rağmen bende bir değişim olmadı. System configirutaion üzerindeki Windows hizmetleri hariç diğer hizmetleri de kapattım çözüm için ne yapmam gerekli





  • bekir3454 B kullanıcısına yanıt

    ssd alıp takmaktan başka çareniz yok ben öyle yaptım

  • fenerli34 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim siz hangi ssd'yi aldınız.
  • 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.