Şimdi Ara

Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
8
Favori
7.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3dfx Logosu döne döne gelirdi, her seferinde heyecanlanırdım, sene 1998. Ah be abi...  

  • Viva forever matrox g 400 .. swat 3 u bile zor aciyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freakk F kullanıcısına yanıt

    Öyleydi valla.

    PCnet dergisi alıyordum. Hediyeleri bayağı iyiydi.

    10 saat kontörlü internet paketi, ve en az 2 (bazen 3) cd dolusu program, oyun demosu, vb. (56k bağlantı ile o oyun demolarından birini indirmeye kalksak, orijinal oyunun fiyatından fazla fatura gelir)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 95 ya da 96. Nfs çıkmış, demosunda 3dx yazıyor. Biz de sanıyoruz ki 3d ekran kartı alırsak oyun o 3dx yazan cinematicdeki gibi olacak. Neyse para biriktiriyoruz, alıyoruz 3d ekran kartı, heyecan tavan, takıyoruz, aciyoruz oyunu, değişen birsey yok. Diyoruz ki yanlış taktık, bida herseyin uzerinden geçiyoruz, doğru taktigimiza eminiz, açıyoruz, görüntü yine aynı... gidiyoruz ekran kartini aldığımız adama. Abi diyoruz böyle böyle, sen bize ne sattın , bizi mi kopardın. Sonra adam anlatıyor 3dx yazan şey oyunun demosu, bu kart ile mevcur görüntü daha akıcı olur. Tamam Diyoruz, hayal kırıklığı ile oynamaya devam ediyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O zamanlar quake 2 yi eski şekliyle oynamıştım sonra keseye uygun voodoo 2 banshee alabildim görülen fark muazzamdı. Şimdi ki oyuncular baksa la bunun neyine heyecanlandınız derdi eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 29 Temmuz 2022; 11:6:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence de ne güzel günlerdi.Cok özlüyorum 98 li yılları ben de
    Bence süper bir konu oldu bu.
    Çok hislendim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3D gerçekten çok kapsamlı bir sanal dünya, aslında akla sadece modelleme dediğimiz olguyu getirse de, beraberinde taşıdığı çok fazla grafik tekniği var. İlgili yazının başlarında da söylediği gibi, 3D teknolojiler oyunlara direkt olarak gelmeden önce zaten CGI alanında uzun süreler kullanılmış, bilinen teknolojiler oluyor. Sanırım en yakın örneği RTX olabilir, sonundaki X'i atarsak uzun yıllar özellikle 3D sahneler içeren filmlerde RayTrace kullanılmıştı. Şu anda da kullanılan ve ilerde oyunlara yansıyacak olan farklı teknolojiler mutlaka var.


    Dip not: Alan Wake 2 piyasaya çıkar çıkmaz, geliştirme süresinde bir parçası olduğum çalışmalarımı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.  

  • Ahh Level dergisi. Gelşmemiş bir ilçede büyüdüğüm için sağda solda araştırıp bulup babama yalvar yakar aldırırdım. Yanında verdiği Demo cd leri için aldırıyordum. Sonra baştan sonra ilgim olsun olmasın tüm sayfalarını okurdum, o ay ki posterleri güzelse duvara yapıştırırdım. Daha sonra Oyungezer vb cıktı. Ne güzel günlerdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vay be o dönemde lisede part time calisip 3d FX 3500 olan PC toplamistim,nf2 bin grafikleri günümüzdeki ile yarisiyordu resmen.Tam bir devrimdi ama nvidia adamları bitirmisti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senenin 98 olması yetti konuyu açarken . 95 doğumluyum babam eve ilk bilgisayarı aldığında sene 98 di. Hatırlıyorum üzerinde takım elbise ve kucaklanmış beyaz bir kasa. Merdivenlerden gelişini izlerken "babaaaa bilgisayar mıı aldınnnn" demiştim ve annemle ikimiz şaşırmıştık baya. Heyecanla geldik kurduk.

    İlk oynadığım oyunlar 3 boyutlu geçişe denk gelmişti. NFS 3 Hot Pursuit, Blood II: The Chosen, Tomb Raider, hatta iddaa ediyorum Forumda oynayanın çok az olduğu GTA 2 yi bile o 4-5 yaşındaki halimle oynamıştım

    Pc olarak çok şanslı bi şekilde ve çok erken yaşta tanışıp büyüdüğümü düşünüyorum. Babam sağ olsun beni çok küçük yaşlarda tanıştırdı pc ile. Sene 98 ve o günleri çok net hatırlıyorum. 98 yılına ait tadı damağımda kalan tek oyun nfs 3: hot pursuit oldu. Daha sonrasında 99 senesinde gelen nfs 4 high stakesi ise korsan bilgisayarcıdan aldığımızda eve gelip yüklemek için oturduğumuz kebapçıda çok yaramazlık yapmıştım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    sallama ziya sen cakı ile aslanda kesersin.

  • 1999 yılında 147.000 TL'ye (o zamanlar daha sıfır atılmamıştı) aldığımız Voodoo 3 2000 ilk 3d kartımızdı.Software'den 3d hızlandırıcıya geçmek muhteşem bir deneyimdi.Anlatılmaz yaşanır denir ya o derece.Viper Racing,Nidtown Madness,Re-volt,Half Life gibi oyunlarda kartı test ettik.O tarihlerde okul harçlıklarımızla ekran kartı alabiliyorduk,ne güzel.Morcivert kutusunun rengi biraz solsa da evimin balkonunda durur  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcanbey -- 29 Temmuz 2022; 0:23:47 >
  • billy brown kullanıcısına yanıt

    Zamanında darkhardwarede bir iki incelemen yayınlanmıştı. Levent Bey çok titizdi, cümleleri düzenlemem için 4 kere yazıyı bana geri yollamıştı. Türkiye'de oyuncu ekipmanı inceleyen ilk editörlerden biri benimdir sanırım :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3dFX konuşup S3 Konuşmamak ayıp olur. S3 Trio 64 VIA tarafında da harika işler oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • billy brown kullanıcısına yanıt
    Sitede editor olarak calisanlar neredeyse bedavaya calisiyor kardes. Adam gibi is yapacak adam o paralara durmaz. DH de her seye ragmen trafikten memnun ki makine cevirisi editorlugune ses cikarmiyor.
    Uc kurusluk fener bu kadar yanar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara merakli cocugun marketlerdeki dergilerden cd calmak zorunda kaldii dunyayi seveyim. Cocuklar hicbir sekilde yokluk yasamamali.
    Gece gece mahvettin birader beni.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Midtown madness software rendereriyla sanki daha iyi gorunuyordu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoloji editörleri içinde en çok ciddiye aldığım ve fikirlerine her daim saygı duyduğum ve sevdiğim insandır LP.

    Hey gidi günler. Maziye gittim..


    Darkhardware zamanlarından beridir takip ederim.

  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    3 yaşını hatırlman ve pc oynaman...

  • gurcanbey kullanıcısına yanıt

    iyi salladın ha 3dfx bir kasayı 1200 dolardan aşağı alamazdın. asgari ücretin 70 dolar olduğu zamanda, harçlığınla ekran kartı alalbiliyosan, TR ' gelir oalrak yüzde 0.5 lik dilimde falansınızdır.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.