Şimdi Ara

LG A510 TAE3DT aldim, ilk izlenimler sizin için.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet sevgili donanımhaberciler, tam bir tesadüf eseri, hiç hesapta yokken -tanrısal bir tesadüf ile- bu bilgisayarı almış bulunmaktayım. öncelikle nasıl oldugunu anlatayım. cok sevdigim bir abimle 1 haftadır bilgisayar almayı konusuyorduk. bana acilen lazımdı, abim ise en az 1 yıldır plan yapıyordu. benim numlock u yani rakamları ayrı olan bir bilgisayar almam gerekiyordu, bu yüzden mecburen 15,6 ve üstünde ekran buyuklugu olan modellere yoneliyordum.

    boyut bu kadar buyuyunce de kendime bazı kriterler koydum, ekran ne olursa olsun HD olmalıydı. bu benim temel kriterimdi, HD ekranın BLU-RAY ile birleşmesi gerekiyordu. BLU-RAY yazıcı şart değildi ama olursa iyi olurdu, olmazsa üzülmezdim. HDMI cikis olmazsa olmadı, ESATA ünitesinin olmasını cok istiyordum.USB 3.0 olursa iyi olurdu ama ESATA varsa 2.0 a da razı olurdum. SD kart yuvasını istiyordum. genel standartlarım boyle idi. ram olarak en az 4GB ram istiyordum, islemci en az I5 olmalıydı, isletim sistemi olarak home premium istiyordum, ayrıca bazı kucuk standartlarım daha vardı. pil suresini takmıyordum, sonucta APPLE dısında WIN tabanlı tum sistemlerde pil suresi 1,5-3,5 saat arasında geziniyordu ve ben 2,5-3 saat arası süreye razıydım. hard diskin 7200 rpm olmasını cok istiyordum ama fiyatı uyarsa bu hızdan da vazgecebilirdim.

    araştırmalarım sırasında uygun bir marka bulamasamda SONY VAIO serilerinde istedigime yakın modeller buldum. uçuk fiyatlı Z serisi zaten FULL HD, 1080P yi terk etmişti, yeni serisi 1600x900 ve o paraya 2 ve hatta 3 laptop alınırdı. EBX40 gibi bir modeli gordum 2000tl fiyati ile uygundu ama malesef ekranı cok ama cok parlaktı, icime sinmedi. F serisinden F13Z8 modeli iyi gibiydi, hemen hersey yerli yerindeydi ama bu cihazda 3200tllik fiyatı ile kendinden sogutmustu.

    işte bu ikilemlerde iken sevdigim ağabeyim gecenin bir yarısı bir link verdi. normalde o yorgunlukla tıklamayabilirdim ama tıkladım ve LG A510 un ozellikleri hosuma gitti, en buyuk supriz 3D destekli paneli idi, icimden "OHA" dedim ve 1850tllik fiyatına inanamadım, cunku gecen gun konustugum SONY bayisi 4500tllik fiyatlardan bahsediyordu. biranda icim isindi ve almaya karar verdim, işin komik tarafı bu cuma gecesi oldu, biz cumartesi sabah almaya gidecegiz ve ben oglene kadar mesgulum, isteyim. dostum ile telefonlaştım ve dedim ben oglene kadar gelemeyecegim, gec kalırsam sen git ve ayırt, ben pesinden gelirim.

    cumartesi oldu ve ben ancak ogle saatinde isi terkedip evime donebildim. o sirada VATAN bilgisayar a giden ağabeyim 5 tane kalan bilgisayarlardan 2 tanesini ayırtmıs. ben kosarak gittim VATAN a ve sonunda geceleyin almaya karar verdigim bilgisayarı gozumle gordum. ilk intibası cok olumlu oldu, tok bir goruntusu vardı, tok ve asildi. renk siyah ama dandik bir kasa degil, piyano-black e benzeyen bir kasasi var. en cok hassas oldugum konuya baktım, ekran. EKRAN TAM BEKLEDİGİM GİBİ cikti, LG nin ilk 3D paneli oldugundan, glossy screen olmasına rağmen cok parlak degildi, yuzumun yansımasını gormedim ve o anda cihaz tamamen icime sindi ferahladım, SONY nin PREMIUM NON-GLOSSY SCREENlerinden bile guzel bir ekran gormustum. alıyorum dedim. VATAN dan 2 adet alıp cıktık.

    evime geldim ve cihazı test etmeye basladım, evet su anda bu uzun mesaji bu laptoptan yazıyorum, klavyesi guzel, cok isinmiyor, HP nin kavrulan bilgisayarları gibi degil, ayrıca ekran parlamıyor,parlaklık cok iyi ayarlanmıs. 3D ozelligini henuz test etmedim ama bir supriz yasadım, TOUCHPAD dugmelerinin ortasında, parmak izi okuyucu var ve acayip etkili calisiyor, inanılmaz bisiy, sok gecirdim, bu kadar kucuk ama etkili bir okuyucu kondurulmus. kısaca cok basarili buldum cihazı, sizlerle paylasmak istedim. malesef 1850TL fiyatla satıldıgı VATANda tükenmis, 3D model, FULLHD kaliteli ekranla bir bilgisayar dusunen arkadaslara siddetle tavsiye ediyorum, nerdeyse tamamen olumlu bir bilgisayar. 7200rpm disk olmaması, USBlerinin 2.0 olması, raminin 8gb yerine 4gb olması dişında bir sorunu yok ki 1850tl ye tum bu negatif ozellikler kabul edilebilir.

    fotografları yakın zamanda ekleyecegim, sorusu olan yazabilir.







  • Ben de cuma günü Vatan'a, Casper'ın CORE I7 640M -2.80GHZ-8GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-2048MB GT420M-CAM-W7PRE olan modelini almaya gittim ama bu LG ürünü ile karşılaştım. 3D olması beni cezbetti ve kararsız kaldım iki ürün arasında. Casper'ın Ram ve Ekran kartı çok iyi, ki bunlar benim işime en çok yarayan parçalar. Ona rağmen 3D olmasından ötürü LG'yi almaya karar verdim ve cumartesi gittiğimde ürün kalmamıştı. Ben de sipariş verdim salı günü elimde olur tahminimce, ama hala bu durum beni düşündürüyor. Normal ekranların da, program ve gözlükle 3D olarak kullanabildiğini okudum biraz önce. Bu benim moralimi bozdu biraz.
    Hiç yüksek donanım gerektiren oyun oynadınız mı? Assassin's Creed 2, GTA 4, CoD gibi. Verimi nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seco18tr -- 27 Şubat 2011; 13:36:23 >
  • Nejatım pil bulmamız lazım buna, pil ömrü çok kısa...

    Cpu nun olduğu yer dışında kasa çok fazla ısınmıyor, ekran güzel, touchpad in apple lardaki gibi multtouch olması hoşuma gitti, istersen parmak hareketleriyle simge boyutlarını istediğin gibi ayarlayabiliyorsun..

    Klavye tuşlarının küçük olmaması benim gibi sosis parmaklı biri için oldukça iyi..

    Henüz oyun vs oynamadım o yüzden ekran kartı performansı hakkında fikrim yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seco18tr

    Ben de cuma günü Vatan'a, Casper'ın CORE I7 640M -2.80GHZ-8GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-2048MB GT420M-CAM-W7PRE olan modelini almaya gittim ama bu LG ürünü ile karşılaştım. 3D olması beni cezbetti ve kararsız kaldım iki ürün arasında. Casper'ın Ram ve Ekran kartı çok iyi, ki bunlar benim işime en çok yarayan parçalar. Ona rağmen 3D olmasından ötürü LG'yi almaya karar verdim ve cumartesi gittiğimde ürün kalmamıştı. Ben de sipariş verdim salı günü elimde olur tahminimce, ama hala bu durum beni düşündürüyor. Normal ekranların da, program ve gözlükle 3D olarak kullanabildiğini okudum biraz önce. Bu benim moralimi bozdu biraz.
    Hiç yüksek donanım gerektiren oyun oynadınız mı? Assassin's Creed 2, GTA 4, CoD gibi. Verimi nasıl?


    hocam ben RAM i dert etmedim, sonucta kendim destekliyorsa 8GB a cikarticagim. ekran kartı da ben laptopların oyun bilgisayarı olarak kullanılmamasına inandıgımdan pek onemsemedim, paylasımsız olması ve 1 gb olması benim icin yeterli, oyun testi yapmadım ama alan diger arkadasım yapabilir, ona sorarım. ekran kartı testleri icin siteler var.

    bizim ilk takıldıgımız eksiklik hard diskin 7200rpm olmaması ama bunu ilerde 1trblık bir diskle degistirerek asacagiz, rami de update ettim mi tamam olur. su sira param yetmiyor bunları yapmaya 6 ay sonra yapabilirim.

    degistiremeyecegimiz USB 2.0 bu gercekten uzucu bir olay ama belki esata yolunu kullanarak bu yolu asabiliriz, belki sizin bir oneriniz olur, ESATA dan hızlı transfer yapip sonra USB 3.0 dan aktarım yapilabilir.

    cihazın en olumsuz yani malesef pil suresi, 1,5 saat gibi bisiy cikti ama bu icore 7 ile ilgiliymis 45 watt tüketimi var, artık zaten buyuk elektiriksiz calistiramayız dedigimizden bunu kabul ettik. yine de pil bakıyoruz, buyuk hucreli. birde suna dikkat edin, kasa cok zarif guzel ama narin, carpılmaya, vurmaya gelmiyor, hemen TARGUS un A7 cantasını aldım -bu da tavsiye- onunla yetinmeyip, sadece laptopu saran yumusak kılıflardan da aldım, cantanın icine boyle giriyor.

    hocam benim en onemli kriterim ekran kalitesi, hani dedigin dogru olabilir, yani yazılımla 3d yapma ama bu 3d panelin avantajı su, 3D teknolojisi yeni, belki tam pişmedi ama 3D oldugundan 2D tüm normal panellerden kaliteli. SONY nin 2850 TL lik glossy screen panellerinden kaliteli, inan bana gozumle gordum, LG yapmıs gercekten, yani benim mantıgım buydu bir bakima, 3D oldugundan zaten adam kaliteli panel kullanmak zorunda, bir kalitenin ustunde olmak zorunda, nitekim oyle

    HAA, ÖNEMLİ BİR NOT. cihazın sesi ilk basta kısık gibi geldi, hemen UPDATEleri yaptım, tum updateleri yapın, ses surucusu de update oluyor, sonra acma kapama tusunun yanında SRS tusu var, bu SOURROUND SES verdiriyor, 2 ayarı var, biri de HD. en iyi ayarda ses gercekten tatmin edici.

    kısaca bu fiyata alınacak en iyi bilgisayarı alıyorsunuz, LG YAPMIŞ ARKADAŞLAR.




  • şimdi sormak istediğim bir şey var bu üründe hdmi cıkısı mevcutmu
  • birader 3d yi deneme imkanın oldumu? Yüksek donanımlı oyunlarda ve filmlerde 3d nin performansı nasıl? Tavsiye edermisin?
  • ben cevap veriyim. GTA IV, CoD blackops, nba 2k11, just cause 2, guitar hero oyunlarını yükledim. 1920x1080 çözünürlükte bile hiçbiri kasmıyor. Sadece CoD blackops u 3D olarak denedim ve inanılmaz birşey. Öyle bir boyut kazandırmışlar ve o kadar net bir parlaklık var ki sanki oyunun içindesiniz. Filme gelince hala film izlemedim çünkü piyasada 3D film sayısı az. indirdiğim bir kaç tanesini denedim. sinemadaki gibi görüntü. artısı ya da eksisi yok. Fakat şöyle bi sorun var ben gözlük bulamadım. Kız arkadaşımla film izlemek için ona da bir gözlük alacaktım ama vatan computer, teknosa, bimeks hatta LG bayisinde bile gözlük yoktu
  • Bu arada evet HDMI çıkısı mevcut. fakat sadece 3 adet usb girişi var. hatta bir tanesi e-sata/usb. yani e-sata takarsan geriye kullanabileceğin 2 adet usb girişi kalıyor. bu yüzden usb çoklayıcısı almak şart
  • ürünün detaylı bir incelemesini yapabilirmisin almayı en cok düşündüğüm laptoplardan birisi şuan için bolbol resim ve cpuz 3dmark işlemlerinin yapılmıs olarak bizimle paylasabılırmısın birde bu laptoptaki görüntü evde bulunan lcd tvye bagladıgımızda 3d filmlerde aynı görüntüyü elde edermiyiz yoksa görüntü ve performans kaybı olurmu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turan2691

    ürünün detaylı bir incelemesini yapabilirmisin almayı en cok düşündüğüm laptoplardan birisi şuan için bolbol resim ve cpuz 3dmark işlemlerinin yapılmıs olarak bizimle paylasabılırmısın birde bu laptoptaki görüntü evde bulunan lcd tvye bagladıgımızda 3d filmlerde aynı görüntüyü elde edermiyiz yoksa görüntü ve performans kaybı olurmu


    hocam selam kusura bakma detaylı incelme yapamadık cunku dedigin konulardan epey uzagım, cihazdan fazlası ile memnunum, tek sorunu birazcik fazla isinmasi ama yeni laptopların hepsi boyle birde pil suresi 1 saat 15 dakika filan gidiyor zorladıgında yani dakikaların sayılı, kasarsan belki bir futbol macı gider bunu disinda ciddi bir sorun yasamadım. tv ye baglamadım ama bir ara hdmi den baglamayı da dusunuyorum bakalım nasıl sonuc alacagim. 3D teknolojisi farklı diyorlar, gorucez.




  • aynı pc yi 2 aydır kullanıyorum.3d özellikleri en iyi bluray filmlerde bile yüksek performans ve müthiş bir izlenim keyfi veriyor.hatta ilk denediğim film netten indirdigim 49 gb lık avatar 3d bluray filmi.3d oyunlarda ise fps kaybı yasanıyor ve pc gercekten cok ısınıyor.onun haricinde ilk kez lg marka bi notebook kullanmama ragmen beni etkileyen bir mobil cihaz oldugunu belirtmemde fayda var.ayrıca ekran küçükde olsa 3d film izlemenin zevki polarize gözlüklere süper oluyor.

    not:bluray filmler için TotalMedia Theatre 5 riplenmiş mkv half sbs formatlarında ki filmler içinde Stereoscopic Player öneriyorum.netten film indirecek olan ve 3d özellikli laptop u olan arkadaslar da half sbs filmler indirip 3d keyfine varabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pastrychef -- 11 Nisan 2011; 22:51:42 >
  • arkadaslar PC'sini satmak isteyen varsa makul bır fıyata alabılırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nejat_80


    quote:

    Orijinalden alıntı: turan2691

    ürünün detaylı bir incelemesini yapabilirmisin almayı en cok düşündüğüm laptoplardan birisi şuan için bolbol resim ve cpuz 3dmark işlemlerinin yapılmıs olarak bizimle paylasabılırmısın birde bu laptoptaki görüntü evde bulunan lcd tvye bagladıgımızda 3d filmlerde aynı görüntüyü elde edermiyiz yoksa görüntü ve performans kaybı olurmu


    hocam selam kusura bakma detaylı incelme yapamadık cunku dedigin konulardan epey uzagım, cihazdan fazlası ile memnunum, tek sorunu birazcik fazla isinmasi ama yeni laptopların hepsi boyle birde pil suresi 1 saat 15 dakika filan gidiyor zorladıgında yani dakikaların sayılı, kasarsan belki bir futbol macı gider bunu disinda ciddi bir sorun yasamadım. tv ye baglamadım ama bir ara hdmi den baglamayı da dusunuyorum bakalım nasıl sonuc alacagim. 3D teknolojisi farklı diyorlar, gorucez.


    arkadaslar pc'sini satmak isteyen varsa makul bır fıyata alabılırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaankeyn


    quote:

    Orijinalden alıntı: nejat_80


    quote:

    Orijinalden alıntı: turan2691

    ürünün detaylı bir incelemesini yapabilirmisin almayı en cok düşündüğüm laptoplardan birisi şuan için bolbol resim ve cpuz 3dmark işlemlerinin yapılmıs olarak bizimle paylasabılırmısın birde bu laptoptaki görüntü evde bulunan lcd tvye bagladıgımızda 3d filmlerde aynı görüntüyü elde edermiyiz yoksa görüntü ve performans kaybı olurmu


    hocam selam kusura bakma detaylı incelme yapamadık cunku dedigin konulardan epey uzagım, cihazdan fazlası ile memnunum, tek sorunu birazcik fazla isinmasi ama yeni laptopların hepsi boyle birde pil suresi 1 saat 15 dakika filan gidiyor zorladıgında yani dakikaların sayılı, kasarsan belki bir futbol macı gider bunu disinda ciddi bir sorun yasamadım. tv ye baglamadım ama bir ara hdmi den baglamayı da dusunuyorum bakalım nasıl sonuc alacagim. 3D teknolojisi farklı diyorlar, gorucez.


    arkadaslar pc'sini satmak isteyen varsa makul bır fıyata alabılırım


    air a gececegim galiba, cihaz çok iyi ama bana ince ve tasinabilirliği yüksek bir cihaz lazım. bayramdan sonra belli olacak, o zaman konusabiliriz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.