Şimdi Ara

[[[---LG E500 KULÜBÜ---]]] (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.651
Cevap
9
Favori
169.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

    Kanun Numarası : 4077
    Kabul Tarihi : 23/2/1995
    Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 8/3/1995 Sayı : 22221
    Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 34

    İKİNCİ KISIM
    Tüketicinin Korunması ve aydınlatılması

    Ayıplı Mal
    Bölümünü okuyun. (Hatta kanunun tamamını okuyunuz)

    KISACA;
    1-) Ayıplı malın arızalı olması iadeye engel değildir (menteşe kırıkları engel teşkil etmeyeceği gibi o da bir ayıptır, kullanım hatası değildir, tüm kullanıcılar aynı sorundan şikayetçiler)
    2-) Ayıplı malın kusuru hile ile gizlenmişse, zaman aşımı süresi yoktur, 10 yıl içerisinde mahkemelere başvurabilirsiniz, (8600 yazıp, 8400'lük ekran kartı takmak hile ile gizlemedir)
    3-) Ayıplı maldan üretici, ithalatçı firma ve satıcı müştereken sorumludurlar, satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz, (satın aldığınız yer kapansa bile ithalatçı firma ve üretici ile birlikte sorumludurlar),
    4-) Tüketici bedel iadesini içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme hakkına sahipsiniz.


    İADE İÇİN YAPILMASI GEREKENLER;
    1-) Bulunduğunuz yerde bulunan Tüketici Mahkemelerine, Tüketici mahkemeleri yoksa yerine bakan mahkemelere satın aldığınız malın ayıplı mal olduğunu, beklediğiniz faydayı sağlamadığını teferruatlı bir şekilde açıklayan bir dilekçe ile müracaat edin,
    2-) Dilekçenize Faturanızı, everest programı ile ekran kartınızın özelliklerini gösteren (özellikle veri yolunun 64 bit olduğunu gösteren kısmı) ekran alıntısını, NVdia'nın sitesinden 8600 ekran kartının özelliklerini (özellikle veri yolunun 128 bit olduğunu gösteren kısmı) gösteren ekran alıntısını ve linkini varsa bilgisayarınızın kutusundaki özellikleri yazan kısmın fotoğrafını, (kutusu yoksa faturasında ekran kartının modeli yazılı olacaktır) donanimhaber'de yazılan şikayetlerin linklerini, diger sikayetvar gibi sitelerdeki konuyla ilgili şikayetlerin linklerini, hatta ekran alıntılarını ekleyin, böylece ekran kartındaki tutarsızlığı yani elinizdeki bilgisayarın ayıplı mal olduğunu delillendirmiş olacaksınız.
    3-) Mahkeme masrafları yaklaşık 250-300 TL civarında olacaktır ve mahkeme yaklaşık 5-6 ay kadar sürecektir, müracaatınızdan sonra bilgisayarınız mahkeme tarafından bilirkişiye incelettirilecektir, bilirkişi incelemesi ilinizde veya mahkeme uygun görürse Ankara Tüketici mahkemesine gönderilerek Ankara Tüketici mahkemesince yaptırılacaktır, bilirkişi incelemesinde bilgisayarın ayıplı olduğu, ekran kartındaki tutarsızlık kati şekilde tespit edilecektir.
    4-) Mahkeme bilirkişi raporuna göre ayıplı malın bedel iadesine karar verecek ve kararı satıcı, ithalatçı gerekirse üretici firmanın Türkiye temsilciliğine tebliğ yapcaktır. Sonrasında firmalar mahkeme kararına uymak zorunda kalarak ücretinizi mahkeme masrafı ve avukat ücreti ile birlikte size ödeyecektir. Ödemezlerse icra kanalıyla alma yolu açılacaktır. (Mahkeme masraflarını, avukat masraflarını ve hatta ödediğiniz paranın faizini de talep edebilirsiniz, Ancak bence faiz talep etmeye gerek yok, iyi niyet göstergesi olarak ürün bedeli ve mahkeme masraflarını talep etmeniz yeterli olacaktır, ayrıca avukat tutmaya da gerek yok çünkü yapılacak işlemler gayet basit)
    5-) Ayıplı malınızın bedelini geri almak istiyorsanız yapacaklarınız bunlardır, başka bir yolu yok arkadaşlar. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun bizleri bu tür olumsuzluklardan korumak için çıkartılmış bir kanundur, bu kanunun nimetlerinden yararlanalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erby -- 26 Ocak 2010; 21:17:15 >




  • erby arkadasım mükemmel bir çalısma yapmışsın.
    bende yollar açılınca baslayacam işlemlere.
    kutusuna koydum. bursada oldugum icin sultan bilgisayara
    yönlendirdiler. başlıyorum yakında iade işine.
    verdiğin bilgiler ilaç gibi geldi.
    eline koluna beynine sağlık.
  • 2007 ekimde aldığım E 500 1 aydır SOS veriyor
    pil dolu olsa da sürekli değiştirin uyarısı veriyor
    Dikkat ettim on / of düğmesinin yani adaptör jackının girdiği kısımda aşırı ısınma var
    Arkasını açıp fişi taktım izledim sarı bakır parça acayip ısınıyor
    Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum ama
    LG E500 de ilk defa bu kadar ciddi bir sıkıntı yaşadım
    gunde 4 - 6 saat falan açık kalıyor

    Şu anda tek sıkıntım aşırı ısınma
    Fan dönüyor
    Fikri olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheva24

    arkadaşlar aranızda win7de webcam çalıştıran varmı.bi arkadaşım vistadan win7 ye yükseltti daha sonra kamera için pc ile gelen smartcam cd sini yükledi ve kamerayı çalıştıramadı acaba win7 için webcam driverı çıkmışmıdır?yardımlarınız için şimdiden tşkkler



    vista da da aynı sorun var arkadaşım.vista driverları win7 de de geçerli.kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheva24

    arkadaşlar aranızda win7de webcam çalıştıran varmı.bi arkadaşım vistadan win7 ye yükseltti daha sonra kamera için pc ile gelen smartcam cd sini yükledi ve kamerayı çalıştıramadı acaba win7 için webcam driverı çıkmışmıdır?yardımlarınız için şimdiden tşkkler



    Bende yükselttim windows 7 ye ama aygıt yöneticisinde aygıt başlatılamıyor yazıyor. Çokta güzeldi windows 7 :/ Bu problemi çözebilmiş arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • Bende webcam calışıyor galiba guncelleştrimelerden kendisi otomatik yuklemişti.
    Ben sürücü falan yüklememiştim
    Ben de de kart okuyucu çalışmıyor
  • ben vistayı geri yükledim bu yüzden çok uğraştım donanımı kaldırıp geri yükledim ama olmadı malesef :/
  • size tavsiye
    On / off ve DC jackın takıldığı bölümde altta kalan fanın kapağını söküp fanlara yüksek basınçla hava tutun
    Notebok fan sesi yok oluyor ayrıca hiç ısınmıyor
    Uygulayın görün işe götürüp komprsr ile hava tuttum, ben yaptımm...
  • e500 dvd yazıcı fiyatını biliyor musunuz yani sadece donanım fiyatını? ve nereden sipariş edebiliyoruz?
  • 3 ay önce kadar win 7kurdum ancak kamera çalışmadığından dolayı vistaya geri döndün 15 gün önce ekranın sağ tarafında boydan boya çizgi oluştu diye servise yolladım 9 günde yapıp gönderdiler bende bu hızı beklemiyordum! menteşeler gevşemişti onları sıkmışlar gelelim kamera olayına ilginçtir aydı dvdden tekrar win 7 kurdum busafer kamera çalıştı ancak güncelleme yaptı kamera yine çalışmaz oldu sistem geri yükleme yaptım ve şu anda kameram çalışıyor.
    windows sürücüleri yüzünden vistada hem kablosuz alıcı hemde kameram çalışmaz olmuştu win7 de de kamera çalışmaz oldu birazda windows sürücülerinden kaynaklanıyor. bu arada benim bios BIOS Sürümü A163GSL1 V1.0Y yeni ios sürümü varmı varsa nasıl yüklicez bilen arkadaşların yardımını bekliyorum. model e500 kaptyt
  • Arkadaşlar LG E500 up44t bilgisayarımın LCD ekranı çatladı. fiyatı nekadar civarında.

    Uygun fiyata nerede değiştirebilirim.

    istanbuldayım.
  • Ben e500 den çıkma sorunsuz lcd panelimi satıyorum. Almayı düşünürsen;

    http://www.sahibinden.com/lg_philips_lp154wx4_c3_lcd_panel_inverter-42WQQaXQQ21826693WQQpXQQdisplayitem
  • arkadaslar ben 28.01.2008 tarihinde aldıgım LG-E500 model notebookumu 14.12.2009 tarihinde aldıgım firmaya geri gönderdim ekran kartındakı sorun yüzünden. normalde 8600go ların calısma degerleri arasında 128 bit olması gerektigini NvidiaGforce sitesinde bildirmis.gel karar git karar aynı anda tüketici haklarına başvurdum. bana 1 ay sonunda pc yi geri gönderdiler tamir ettik diye bende kargo elemanı başında kontrol ettim (formaliteden tamir edilmeyecegini biliyorum) vededim tamir olmamıs kabul etmiyorum dedim.
    bana daha sonra ısrarla kargoyu kabul ettirmeye calıstılar bende kabul etmedim aynı zamanda Tüketici haklarında haklı bulundum vede geri iadesini firmaya bildirdiler.ama firma iadeden kacıyor sonra istanbula göndermisler pc yi. istanbul Bu nedenden dolayı degişim yapmadık diye belge istedik veremem diyor.ama degistiremeyiz diyor.bende tüketici hakları mahkeme heyetinin kararını mahkemeye bildirdim.bakalım ne olacak görecegiz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dijital75

    Ben e500 den çıkma sorunsuz lcd panelimi satıyorum. Almayı düşünürsen;

    http://www.sahibinden.com/lg_philips_lp154wx4_c3_lcd_panel_inverter-42WQQaXQQ21826693WQQpXQQdisplayitem


    Aldım. teklifin için teşekkürler.
  • kedma gelişmleri bildir dostum
    bende benim makinayı verdim,3 gun kaldı 1 ay olmasına,
    ses seda yok.
    gelişmeleri yazarım.
  • menteşe çatlağı,fan sesi, kalitesiz plastik aksam.... nerden aldım bu aleti almaz olaydım...lg mi yanından bile geçmem geçtirmem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertac-73

    menteşe çatlağı,fan sesi, kalitesiz plastik aksam.... nerden aldım bu aleti almaz olaydım...lg mi yanından bile geçmem geçtirmem..



    aynı olay bendede var.yukarıda da belirttim.haklısın arkadaşım.bu kadarda olmaz!!

    bu ara win 7 yükledim,sorunsuz çalışıyor.eğer win7 yi internetten indirip kuran arkadaşlar varsa güncelleme yapmamalarını öneririm.bir problem olursa yardımcı olmaya çalışırım.




  • win 7 yi bende yükledim vistadan iyi olduğu kesin ama kurduktan sonra 1 kez tekrar kurmak zorunda kaldım günceleme yapmıştım belkide ondan olmuştur..

    menteşe çatlağı çok fazla oldu benim kasayı değiştirmek farz oldu bu işi yaptıran oldumu acaba maliyeti nedir bilen varmı?
  • Arkadaşlar Önelikler Merhaba.

    Bir tanıdığım LG e500 notebook kullanıyor ve lcdsini değiştirmemiz gerekiyor ancak notebook yanımda olmadığı için açıp bakamıyorum bilen birisi varsa e500 lerdeki lcd kaç pinli acaba yada tam marka modeli nedir 8600gt ekran kartlı olanlardan tam kodunu bilmiyorum şu anda.
  • Heralde hayatımda bana en çok pişmanlık yaşatan ürün oldu bu laptop. Dandik wireless , çileden çıkaran webcam sorunu ve tabiki menteşe sorunu ile gelen çatlaklar. Hatta bende iki menteşede komple kırıldı. Masanın üstünde kullanıyorum aleti. Monitöre bağladım idare ediyoruz. Ama dizüstüydü bu kardeşim. Alsam dizimin üstüne iktidarsız iktidarsız o lcd paneli havada durmayacak. Sinmiş aşağı boynu bükük duruyo. Bu kadar sorunun üstüne ekran kartındaki oyunlara rağmen ayıplı mallarını almayan LG firmasına söyleyecek sözüm yok zaten. Ama bundan sonra ben çevremdeki insanlar bir daha LG ürünü almıyacaklar. Biliyorum koymayacak onlara ama olsun.
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.