Şimdi Ara

LG HT1200TA PC ye Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar LG marka HT1200TA model sinema ses sistemini bilgisayara bağladım fakat 5+1 olarak ses alamıyorum. (Sağ-Sol önlerden ses alabiliyorum) PC ses çıkışını beyaz ve kırmızı tose fişe çevirip yaptım. Sorun ne olabilir. Optik analog cevirici alsam işe yarar mı? Ses sisteminde optik çıkış var fakat pc anakartımda yok.



    LG HT1200TA PC ye Bağlamak


    LG HT1200TA PC ye Bağlamak







  • optik bağlantı işlenmemiş digital sesi aktarmanıza yarar. Bu işlenmemiş sesi alan lg cihazınız bunu çözerek ilgili hoparlörlere iletir.

    Analog bağlantıda ise çözme işini bilgisayarınız yapar ve işlenmiş sesi alan lg cihazınız buna hiç ellemeden direk hoparlörlere iletilir.

    5.1 ses alabilmeniz için. LG Cihazınızda 5.1 yapacagınız anolog giriş gözükmemekte. Yani şöyle düşünün dışarıdan hazır çözülmüş sesi kabul etmiyor. Bana digital olarak aktar ben çözüp ilgili hoparlörlere dagıtırım diyor.

    bilgisayarınızda optik bağlantı yok ise işinizi görecek ufak bir harici yada dahili ses kartı almanız yada hdmı den bunu ayırmanız gerek. Bu cihaz hdmi de bulunan sesi ve görüntüyü ayırır. Bunlar bir örnektir. Daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.


    (tabi burada maksatınız 5.1 doby digital veya dts ses almaksa. Eğerki 2 kanal müziklerde veya 2 kanal filmlerde tüm hoparlörlerden ses alamadığınızdan şikayetciyseniz bu bağlantı ile ilgili değil. Cihaz ayarlarınızda tüm sesi hoparlörlere dağıtacak özellik yok ise bu zaten olmaz)



    5.1 USB ses kartı - SPDIF dijital ses özellikli dizüstü bilgisayar için harici ses kartı - PC için ses kartı https://www.amazon.com.tr/dp/B08963CY1D?ref_=cm_sw_r_apin_dp_TMZJHBR7K7W5V8EC1N6Q&language=tr-TR


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevabınız için teşekkürler. Optik çıkışlı bir ses kartı alarak ses sistemini kullanmaya karar verdim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.