Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
17
Favori
42.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglarr1905

    Nasıl bir kampanya ? Fiyatlar nasıl?
    Hocam özelden yazarsanız yardımcı olurum fiyat konusunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spritetale

    Cavap için teşekkür ederim.AVR kullanmayacağım ama sade bir soundbar alabilirim taksit bitince. Usb ile 4K dts formatta videodan ses alamayız sanırım; yoksa tabi ses gelse de pek anlamı yok tvden. Philips o yüzden aklımı çelmişti. İşin uzmanı değilim ve detaylara gömülmüyorum. Sadece verdiğim paraya değsin, arıza / kronik sorunla uğraştırmasın ve kaliteli olsun. (Panasonic 9 yılda hiç üzmedi).
    Özetle B9 alıp aranıza katılacak gibiyim :) Siz rahatsız edici bir sorun yaşadınız mı hiç? LG üzmez umarım? Saygılar
    Hoparlor veya soundbar icin dts'yi dusunmeye gerek yok hepsinden ayni sesi alirsiniz. Dts, Hd Master Audio ile veya True HD Atmos veya DTS:X ile film izleyeceklerin/oyun oynayacaklarin onemsemesi gereken bir cozucu. Mesela tvde Netflixten Dolby Atmos tavan hoparlor sisteminle film izlemek istiyorsun, ama tvde Dts destegi yoksa Atmos modu aktif olarak izleyemezsin. Ya da pc direkt tvye bagli ve earc ile oradan avrye geciyorsun, m2ts full atmos destekli bluray acip izleyeceksin ama tvde dts destegi yok, dusuk seviye muhtemelen ac3 formatinda izleyebilirsin bu sayede en fazla. Ama Hoparlorle izlediginde bunlarin onemi kalmiyor yani dts'nin farkini gormuyorsunuz. Hoparlorden dinlerken dts aktif olmayacak muhtemelen stereo kanaldan sanal atmos etkisi olabilir maksimum. Bunun disinda alabileceginiz en iyi tv oled b9 veya c9. Panasonic veya tcl oled'ler de cok guzel ama bizim gibi 3. Dunya bataklik ulkelerinde alternatif olarak bulunmuyorlar. Zaten hepsinin oled panellerini de lg yapiyor yani temelde ayni tvler. Sukur ki lg var ulkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Haziran 2020; 14:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar LG b9 mu yoksa sonyag8 mi dicem görüntü kalitesi olarak kıyaslayan varmı b9 daha uygun ama lg sikintili sonye göre ama bn sadce arasındaki görüntü farkini baz alarak soluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de halen araştırıyorum. Buradaki arkadaşlar da destek oldu. B9'a karar kılmıştım. Haftasonu mediamarkt'da baktım, TV mükemmel olsa da alınca görüntü ayarı ile bayağı uğraşmak gerekecek, yine de fiyat/performans olarak bence 1 numara. Görevli bana Samsung 70R tavsiye etti ama donanımına göre çok pahalı cihaz, B9 her yönden daha iyi. Özetle şu an için LG nin CX serisini beklemeye karar vermiştim ki; fiyatı C9'dan 200-300$ daha fazlaymış. BX serisi de yine benzer fakla gelecek. Sanırım genel olarak kutudan çıkış kalibrasyonları B9'dan çok daha iyi. Birkaç yazılımsal görüntü özelliği eklemişler, işlemciler de aynı ailenin bir üst jenerasyonu.Pek fark yok. BX ve CX çıkmaya yakın olduğundan (CX yurtdışı satışı başlamış) B9'da biraz daha fiyat bile inebilir belki. Sony AG8 Android bir cihaz. Acoustic Surface Audio ile paneli titreştirerek ses veriyor, kutu çıkışı görüntü muhtemelen daha iyidir. Yalnız Hdmi 2.1 yok, işlemcisi çok iyi değil, Android 9 güncelleme almıyor, kumanda kötü. Fiyatı da nereden baksan 4000 Lira fazla. Bu cihazlar 5-10 yıllığına alınıyor, dolayısıyla bence donanım iyi olmalı. Aynı fiyat olsa düşünülebilir ama şahsen ben bu farkı vermem. Sony'nin ismine para veriyoruz, kaliteli olsa da fiyat yüksek ama donanım 2-3 yıl geriden geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spritetale -- 15 Haziran 2020; 18:17:46 >




  • 2 arkadaşım 65 inç tv aldı bunlardan birisi 65b7 (2 buçuk senedir kullanıyor nokta yanma ve hata yok isteyene resim atabilirim) 65b7 alan arkadaşımı mağazada samsunga çevirmek için çok uğraştılar başaramadılar :) Oled tv yi koydu kafaya diğer arkadaşım ise 65q7 aldı yanında harici kutu vardı oda ısrarla lg alma dedi gel gelelimki hikayenin sonuna samsung alan arkadaşımın tv si 2 defa kutudan arıza verdi çok ısınmadan belirli süre sonrada ışık süzmesi dedikleri olay geldi başına tabii bizde dalgamızı geçtik inadına yenildin diye ve şuan oda oled kullanıcısı oled aldı yaklaşık 3 hafta önce şuan için memnun :)

    Gelelim asıl konuya bazı arkadaşlar burada insanların aldığı ürünlerin yaşadığı problemlerinde ciddi tepki veriyor veya almak istediği ürünü aldırmamak gerekirse olmayan birşeyi oldu gibi söyleyip yani yalan söyleyip yanlış yorumlar yapıyor.

    Doğrumu değil forumun amacı bu değil burada samsunguda sevmeyen var lg yi ve diğer markalarıda sevmeyen var.

    Evet oled tv de bu olay var tüm oled ekranlarda olan sorun telefonlar dahil ama kullanımına dikkat edilirse sorın yaşanmaz dediler dikkat etti sorun yok arkadaşım gibi titiz olmak lazım 😃

    Bence oled alınır led tv de sıkıntılarla uğraşmaktansa oledde sıkıntıyla uğraş en azından çözümü olan birşeyle efsane görüntüyle istediğin filmme dal gitsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 19 Temmuz 2020; 1:29:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UcanHollandali kullanıcısına yanıt
    B9 modelini kullanıyorum bahsettiğiniz sorunu yaşamıyorum.
  • Bende sony55xf9005 var ama ben oledi çok merak ediyorum vede en uygunu şu anda Lgb9 9000 TL sonyde 4 bintl daha pahalı ama lg daha yakın ne biliyim yaa ne yapayım sonyxf devammi edeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanpro kullanıcısına yanıt
    Sony televizyonunuzda herhangi bir sorun yoksa geçmeyin derim. Tamam şimdi OLED kalitesi filan ama zaten elinizdeki televizyon da çok kaliteli. Biz evde hiç televizyon yok diye böyle aldık, şahsen sizin elinizdeki Sony modeli olsaydı geçiş yapmazdık. Maddi durumunuz çok iyiyse bilemem tabi :D
  • 1 tane ölü pixel var sadce ama siyah ve renkleri oledin daha iyi geldi bana yoksa 4k şu iyi ama hdr beni tatmin etmedi
    Oled sadce kafama takılan logo yapışması ver ölü pixel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UcanHollandali

    ..
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 19 Temmuz 2020; 1:30:11 >
  • netflixten 4k izlerken nadir de olsa bazen ekran bi an cok parliyor (anlik isik patlamasi gibi) sizin de oyle mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d3jaa D kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom sağ olsun daha hiç 4K yayın izleyemedik netflixten :D
  • B9'lar da mı sorunlu, Oled TV almayı düşünüyordum C9 konularını görünce çekince oluştu. Şu vakitte kalan stoklar da değişim ürünleri olabilir diye çekincem var. Hepsiburada'dan vs. alsam denemeye değer mi acaba?

    Dünya para verip TV almayı düşünüyorum, yok ölü piksel yok banding bir sürü problem dert sahibi olmaya değmeyecek galiba. Yıllar önce de bulutlanma problemleri konuşuyorduk pek değişen bir şey olmamış sanırım. Amerika'daki LG servisi olsa korkmayacağım da işte ülkemiz malum.
  • darkesta kullanıcısına yanıt
    Ben şuana kadar herhangi bir Problem ile karşılaşmadım ama nasıl olur bilemiyorum. Ayrıca ölü piksel gibi mevzular tüm televizyonlarda olabilir diye biliyorum. Yani A marka veya B marka almışsınız fark etmiyor.
  • C9 forumu Lg pişmanlıktır sloganı ile ilerliyor.
    B9 formunda ise hiç şikayet yok.
    Sadece işlemci farkı var deniliyordu.
    Enterasan bir durum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C9 içinde Türkiye'de üretilen belli bir partide sanırım sorunlar oluşmuş keza yabancı forumlarda , youtube video altı yorumlarda vs ölü pikselin kronik olduğunu bununla alakalı şikayetleri görmedim. Dünya genelinde ise ben B9 için ekran yanması veya ölü piksel yorumları göremedim. Yok mudur ? tabii ki vardır sonuçta milyon adet üretilen ürünler bunlar...
  • Ben yakın bir zamanda 65 c9 aldım bir tek ölü pixeli bile yok ve tv muhteşem özelliklere sahip AirPods proyu bile bağlayabiliyorum. Vatan serisi gerçekten bir çok arkadaşa çok sıkıntı verdi hepsiburada da 19200 dü en son 65c9 kesinlikle gelecek cx ler bu özelliklere sahip değil. Ben günde bir iki saat Netflix ya da USB den dts sorunu olmadan izleywbilecwim bir tv arıyordum süper kullanışlı o açıdan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Su sorunlu sorunsuz algisini gecelim. B9 da C9 da sorunlu degil. Turkiyeye gonderilen bir partide muhtemelen C9larda olu pixel sorunu cikti ve Lg bununla ilgilenmeli zaten garanti kapsaminda.

    Bunun disinda bu tvler sorunsuz ve simdiye kadar yapilmis en iyi TV'ler

    Sony Lg arasinda kalanlar icin de: derdiniz sadece goruntu kalitesi ise istediginizi alin. Ayni kaliteli goruntuyu alacaksiniz zaten. Siyahlariniz da ayni olacak nit parlakliginiz da goruntu kaliteniz de. Sony de oled paneli Lgden aliyor. Ama sony hdmi 2.1 destekli degil. Lg b9 c9 destekliyor. Ama derseniz ki sorun degil markasi sony olunca daha memnun olacaksaniz sony alin. Bildigim kadariyla Sony lgden daha pahali. Ben de o yuzden lg tercih ettim. Tabii ki paneli ureten de Lg olunca bu da bir tercih sebebi oldu benim icin. Bir de magic remote cok begendigim cok kullanisli bir kumanda. Ayrica servis olarak da lgden cok memnun kaldim. Ama sony de bu konularda ozenli ve kaliteli bir marka.

    Yalniz oyuncular icin input lag konusunda lg sony'den cok daha iyi. Ayrica artik daha cok oyunun destekleyecegi HGIG HDR destegi ilk (ve sanirim hala tek) olarak Lg de bulunuyor. Bu update ile sonucta ayni panele sahip Sonylere de gelir belki ama bilinmez. Tabii sonyde hdmi 2.1 olmadigi icin (2020 modellerde artik koymayi akil etmislerdir diye dusunuyorum ama) vrr destegi de olamiyor. Lg vrr allm gibi ozelliklere sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Temmuz 2020; 10:5:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben youtubede video izledim LG cx ile Sony 950h idi yanlış hatırlamıyorsam ilginç bir detay dikkatimi çekti Karlı bir sahnede Sony beyaz gisterirken LG cx hafif Sarı gösteriyordu ama belliydi tuhaf geldi bana acaba renginimj artırdılar LG nin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.