Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
5.859
Cevap
246
Favori
310.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya bu kanal listesi neden silinir durduk yere? Uydu sinyali %100 diyo ama kanal aramada kanal bulamıyor. Uydu kanalları neden silindi?
  • onur01 kullanıcısına yanıt

    Yine aynı durum söz konusu. Ekrana bakan sizsiniz. Benim ayarlarım size sıcak yada koyu gelebilir, sizin ki bana soğuk. Bir kere ayarlayayım hep onda kullanayım diye düşünmeyin. Her ayarı tek tek ayarlayıp içeriğe göre ona geçeceksiniz.

  • markowic kullanıcısına yanıt

    Ben de G1 kullanıyorum. Öyle ciddi manada renk değişikliği olmuyor açıkçası. Çok açılı bakarsanız biraz değişebiliyor. Sizin fotolardaki açılara göre ben bir renk değişikliği göremedim. Bir de pink tint denilen bişey var. Açılı bakarsanız özellikle beyazlarda hafif pembeleşme olabiliyor. Bunu daha önce bilmiyorsanız şimdi ona da dikkat edersiniz muhtemelen. :)

  • karavol K kullanıcısına yanıt

    Ben PS5 Dual Sense ile denemiştim Geforce Now ile LG TV de. Ama açıkçası öyle çok verim alamadım. TV 4k Geforce now 1080p olunca görüntü iyi olmuyor. Ayrıca oyunlar çok akıcı değil. Ps5 den sonra geforce now ile deneyince baya bir fark hissediyorsunuz. Anlık devamlı takılmalar oluyor. 200mb internet ile denedim.


    Tabi sizin TV G4 olduğu için webos daha güncel ve işletim sistemi daha hızlı olabilir. Benim TV G1 olduğundan daha eski bir sistem.


    Laptop ile denediğimde daha keyif almıştım. Fakat onda da çok akıcı değil anlık takılmalar çok oluyor. PS5 varsa geforce now hiç uğraşmayın derim. Sırf "Ori" diye bir oyun için geforce now denemiştim. PS5 de olsaydı almazdım açıkçası.

  • selam dostlar

    lg c2 kullanıyorum ve hdr 4k filmlerde karanlık problemi yaşıyorum. standart mod güzel ancak karanlık, sinema modu bana çok sarı geliyor. standart modda dinamik ton haritalama açıldığında sorun büyük oranda çözülüyor aslında ama bu defa da bazı sahneler aşırı parlak oluyor. Her film için ayrı ayrı ayar mı yapacağız yok mu bunun güzel bir ayarı şöyle bir kez yapalım her filmi rahat rahat izleyelim? 1080p filmlerde hiç böyle sorunlar yok. HDR işi gerçekten zor...

  • Lyzard kullanıcısına yanıt

    Selam, c1 kullanıyorum, genelde tv donanımı iyi ama yazılım için medya playeri eksik. Altyazı sorunları vs.

    4k,hdr hdr10+ dv vs ile truehd,mkv vs filmler ile dolby atmos ses vs ler için tek başına tv yeterli olmadığından; genelde ekonomisi uygun olsa da olmasa da film ve dizi ve müzik vs. hobilere yoğun ilgi duyan arkadaşlar medya player ve ses sistemleri ile bir ekipman oluşturup o güzel tv lerin hakkını vermek isterler ve verirler.


    zappiti ve zidoo gibi medya playerler, nvidia shield tv android box ürünler ve tamamlayıcı avr ya da soundbarlar ile bahsettiğiniz durumlar çözüme kavuşur. şuan ben zidoo z9xpro kullanıyorum ve son derece memnunum.

    Bu tür ürünler elinizde sanırım yok yalnızca tv üzerinden izliyor iseniz önerim forumdonanımda zidoo z9x bölümlerini ya da zidoo z9x-zidoo z9xpro modellerini incelemeniz.

  • Lyzard kullanıcısına yanıt

    ben manuel ayar yaptım ve onu kullanıyorum, c2 'de de vardır ama c3'te sihirbaz var resim resim soruyor hangisi hoşuna gidiyor seçiyorsun ve sonunda senin zevkine göre ayar yapıyor. işe yarayabilir.

  • Son güncellemeler sonrasında "Ana sayfa ayarlarında" promosyon, dizi/film öneri ve tanıtımları kapatma eklenmiş. Ekran koruyucu promosyonu diye bir özellik de açık olarak eklenmiş. Bunları kapatınca Ana sayfa oldukça sade bir görünüm kazandı.


    C1 kullanıcısıyım.

  • karavol K kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun mükemmel bir Tv almışınız..


    Teslim aldığınızda fotolarını bekliyoruz :)

  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Nereden yapıyorsunuz bu ayarı ? Belki C2'de de vardır

  • BILGILI B kullanıcısına yanıt

    Hocam elimde nvidia shield tv var benim, ancak en eski nesil olduğundan hiç kullanma gereği duymadım. Sizce TV nin kendisinden daha iyi performans mı sağlar? Yani görüntü kalitesi mi değişecek daha mı aydınlık olacak HDR filmler? Tam olarak benim sorunuma nasıl bir çözüm olacağını anlayamadım açıkçası

  • Lyzard kullanıcısına yanıt

    nvidia 2015 kullanmadım, 2017 ve 2019 pro kullandım. bahsettiğim tv donanımı iyi ama medya player kısmı zayıf, elinizde ki kaliteli hdr dv kayıpsız filmler olsa da lg medya playeri görüntüyü nasıl işliyorsa öyle alınır. Ayarlar genelde kişilere göre değişir. Örneğin ben parlak dinamik vs izlemiyorum; birinci sayfa ayarları ile normal ayarlar var ama hdr hdr10+ dv, truehd,bluray, dolby atmos, dd, dtsx vs. görüntü ve ses için asıl işi medya player olan zidoo z9xpro kullanıyorum. Siz tv ayarları haricinde farklılık istiyorsanız yukarıda yazdığım türden arşivleriniz var ise hedef zidoo olabilir. Araştırmanızı öneririm.

  • Yaşadıklarınızı, sorun olarak ifade ettiklerinizi bizzat sizinle beraber izleme yapamadığımızdan yazdıklarınızdan yorumlayabiliriz. Yazdıklarınızda anahtar cümle olarak gördüğüm "1080p filmlerde böyle sorunlar yok" ifadeniz... 1080p filmler SDR olur (çok çok nadir HDR olan vardır). HDR içeriklerde amaç izleyiciye karanlık ve aydınlık sahnelerin hakkını vererek izletebilmektir. Yani karanlık olması isteniyorsa karanlığın, aydınlık olması isteniyor ise aydınlığın hakkı verilmeye çalışılır. HDR içerikler HDR özelliği olmayan bir panelde rahatsız edici şekilde karanlık çekilmiş gibi oynar. HDR panellerde HDR özelliğin devreye girdiğini belirtir bir uyarı ile gözle hissedilir şekilde parlaklığı artırarak oynamaya başlar. Öncelikle içerik oynatılmaya başlandığında bu HDR uyarısının tetiklendiğini varsayıyoruz, doğrudur değil mi?
    LG'nin C2 serisi hem çok eski değil hem de panelleri ile beğenilmiş bir seridir. @BILGILI üstadın aksine ben medya oynatıcısından kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Ortalama bir filmde kapalı alan, nispeten karanlık sahneler açık alan, nispeten aydınlık sahnelerden tahmin edileceği üzere fazla olur (özellikle bu bir korku filmi ise daha da fazla olur). HDR'da da bu karanlığın hakkı verilmek istendiği için izleme ortamının karanlık, en azından loş olması gerekir. Sinema salonlarını gözünüzde canlandırın. Ayrıca OLED paneller LED paneller gibi arkadan aydınlatmalı olmadığından, her piksel ışığını kendi ürettiğinden maximum parlaklık adına LED panellerin arkasında kalırlar.

    Ben B9 kullanıyorum, TV'nin bulunduğu salonumda üç pencere var oldukça aydınlıktır ama güneşliklerim sürekli kapalıdır. Işığa karşı gözlerim zaten hassas olduğu için bahanem de var. Buna rağmen 4K Dolby Vision/Atmos özellikleri barındıran filmi keyifle izlemek için hep akşamı beklerim. Özellikle uzayda geçen filmleri akşam/gece salonun lambalarını kapatıp izleme bir başka oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MavericKFive

    Ben PS5 Dual Sense ile denemiştim Geforce Now ile LG TV de. Ama açıkçası öyle çok verim alamadım. TV 4k Geforce now 1080p olunca görüntü iyi olmuyor. Ayrıca oyunlar çok akıcı değil. Ps5 den sonra geforce now ile deneyince baya bir fark hissediyorsunuz. Anlık devamlı takılmalar oluyor. 200mb internet ile denedim.


    Tabi sizin TV G4 olduğu için webos daha güncel ve işletim sistemi daha hızlı olabilir. Benim TV G1 olduğundan daha eski bir sistem.


    Laptop ile denediğimde daha keyif almıştım. Fakat onda da çok akıcı değil anlık takılmalar çok oluyor. PS5 varsa geforce now hiç uğraşmayın derim. Sırf "Ori" diye bir oyun için geforce now denemiştim. PS5 de olsaydı almazdım açıkçası.

    Çok teşekkür ederim bilgiler için. Aslında çok fazla oyun oynayan biri olmadığım için konsol almayı düşünmüyordum. Ekstra bir donanım, kablo kargaşası vesaire gibi geliyordu. Ama biraz GeForce Now kullandıktan sonra oyun oynamaya hasret olduğumu hissetmeye başladım ve benim de canım biraz daha kalite ve performans çekti. :) Konu şuan "PS5 PRO çıktığında alırım belki" şeklinde dönüşmeye başladı belirttiğiniz şekilde. :)


    Bu arada başka arkadaşlar için belki faydası olur diyerek tecrübemi de yazmış olayım; başta çok fazla bilgim olmadığı için GeForce Now yaklaşık olarak PS5 kadar performans verecek sanıyordum (internet hızımın 1.000 mbps olmasına güvenerek) ama yurtdışındaki server sistemlerinin bizde olmadığını, 4K RTX4060 kartlar yerine bizde maksimum 1080P GTX2080 kartlar falan olabildiği gibi bilgilere ulaşınca fikrim değişti. TV'ye 2 gamepad alıp bağlamak yerine, içerisinde gamepad dahil olan bir konsol alıp kullanmak daha mantıklı duruyor. Aksi takdirde GeForce Now televizyonun hünerlerini gösterebilmesi için yeterli değil gerçekten de.





  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

    Eyvallah sağolun, daha iyileri sizlerin olsun inşallah. :)


    Aslında teslim aldım ama şimdi baktım da doğru düzgün fotoğraf vesaire çekmemişim, akşam bir iki şey çekip paylaşırım tabi. Bu arada ilk defa OLED bir televizyon aldım, o yüzden kıyaslama yapamıyorum ama özellikle denememi istediğiniz bir video falan varsa belirtebilirsiniz.

  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

    Evet 1080p filmler SDR olarak çalıştığı için problem olmuyor, yeterince aydınlık. Ancak HDR ye geçtiğimde ''dinamik ton haritalama'' özelliğini aktif etmediğim sürece bana loş geliyor. Bu özelliği açınca yeterince aydınlık oluyor ancak istediğim deneyimi tam olarak elde edemiyorum. Çünkü bu özellik ekranda o anki en parlak objeyi daha parlak gösteriyor sanırım. Genel olarak parlaklığı artırıyor ama bu seferde karanlık bir sahnede beyaz olan altyazılar inanılmaz parlak olurken, örneğin gökyüzünü gördüğümüz parlak bir sahnede ise altyazılar griye çalıyor. Sürekli olarak bir parlaklık değişimi hissediyor gözüm.


    Evet gece vakti ışık kapalıyken izlediğimde bir sorun yok. Peki bunun doğrusu bu mudur? HDR filmleri hep karanlık ortamda mı izlemek lazım ?

  • Lyzard kullanıcısına yanıt

    Genel olarak az ışıklı yada karanlık ortamda izlemek en doğru renk ve parlaklık hissiyatı veriyor. Ben HDR filmlerde düzenlediğim Standart'ı kullanıyorum. SDR olanlar da ise Uzman (parlak oda)'yı düzenledim, onu kullanıyorum.


    Bazı profiller ayarlarında maksimum parlaklık aktif olmuyor yada kapalı oluyor. Uzman (parlak oda)'da maksimum parlaklık aktif edilebiliyor.


    Altyazı rengini de gri seçerseniz, her altyazı çıktığında ekran güneş gibi parlamıyor. Altyazı konumunu da filme göre görüntünün içine alıp, altta siyah bölüm varsa orada tutmamak en iyisi.



    Ben aldığım ilk gün bu değişikliği yapmıştım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 8 Mayıs 2024; 18:42:20 >
  • C2 kullanıcısıyım yukarıdan aşağıya 1 piksel büyüklüğünde dümdüz bir çizgi oluştu. Piksel temizlik veya YouTube pixel fix videoları ile düzelir mi yoksa direk servisi mi arayayım?
  • jagatai J kullanıcısına yanıt

    Servis de ilk iş piksel düzeltme yapacaktır. Gelmeden sorarlar yapmayı deneniz mi diye. Videolar ile olacak iş değil. Başlatın temizliği sonuca göre ararsınız.


    Olmazsa garanti dahilinde panel sipariş vermek için içini açıp panel numarasını alıyorlar. Servis'e bilgi verirsiniz yaptım düzelmedi diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 8 Mayıs 2024; 18:55:28 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tarif etmelimiyim belli bir ismi var mı bu problemin Led hat arızası vs gibi
  • 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.