Şimdi Ara

Limon vs Corasprin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, iki buçuk ay önce Covid oldum ve her gün önlem amaçlı 100mg Corasprin alıyorum.

    Ailem sürekli limonlu su iç o da kanı sulandırıyor diyor. Annem ve babamın alternatif tıbbı savunmalarına karşı benim hiçbir şekilde alternatif tıbba güvenim yok.

    Hatta babamın kalbinde 3 tane stend var ve asprin kullanmıyor. Zencefilli limonlu su tüketiyor. Ben de buna sürekli karşı çıkıyorum.

    Sorum şu: Limon, greyfurt vs. kanı sulandırdığını biliyoruz fakat Corasprin kadar etkili mi? Bir kalp krizini önlem amacıyla kullanılabilir mi?




  • Bende şuan covid karantinasındayım. Doktor c vitamini takviyesi olarak mucovit-c 'yi yazdı. Mucovit-c 'yi alırken doğal olarak c vitaminli meyveler yesem aynı etki olmaz mı diye sordum eczacı yok dedi. Mucovit-c 'nin etken maddelerine baktığımız da 300 mg askorbit asit (c vitamini) var. 50-60 gram bir limonda -internette yazan değerlere göre- 30 gram c vitamini içeriyormuş. İlacın verdiği etkiyi görebilmek için bu durumda 500-600 gram limon tüketmemiz gerekiyor. Bu örnekten yola çıkarak coraspinin etken maddesi (asetilsalisilik asit) ve limonun içerisinde bulunan asitlerin kaçar mg olduğuna yönelik bilgiler bulabilirsen karşılaştırma yapabilirsin.

  • Hocam alternatif tıbbın bu konuda ilaçla yarışma şansı maalesef yok . Atıyorum gebelerde folik asit düzeyi çok önemli bu eksiklik çocukta bir takım anomalilere neden olabiliyor . Folik asit her ne kadar meyvelerde bulunsa da kişinin kasa kasa meyve yemesi gerektiğinden o düzeye asla ulaşamıyor .
    Sizin durumda da aynısı maalesef 1 kasa limon yeseniz dahi aynı etkiyi alamazsınız . Ayrıca ailenizin ve sizin alternatif tıbbı savunmak için mantıklı bir argümanınız da yok . Mesela evre 4 kanser hastasısınızdır deneysel olarak son çare kemoterapi vs deneniyor olabilir siz de buna karşı alternatif tıbba yönelebilirsiniz vücudunuza zarar gelceğini ve garantisi olmayacağını düşünerek . Sonuçta yan etkisi yüksek ilaçlar var bir sürü .
    Ama bahsettiğiniz ilaç corasprin kullanmanın hayata bir etkisi yokken kullanmamanın olabilir geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.