Şimdi Ara

Linksys WAG320N: DNS Problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Bugün WAG320N aldım. Gayet iyi çalışıyor. Ancak dns ile ilgili bir problemim var. Statik dns bölümünden Google DNS adreslerini girdim. Ancak "durum" bölümünden baktığımda DNS 3: bölümünde ttnet'in dnsi gözüküyor. İlk iki dns google olmuş.

    Sitelere girmede önce problem yaşadım ancak modemi kapatıp açtığımda düzeldi şimdi google dns kullanılıyor. Sitelere girmede problem yaşamıyorum.

    Ancak hala içim rahat değil çünkü; Durum bölümünde DNS 3: olarak ttnet hala var. Ethernet kartınında ayarlarından durumuna baktığımda;

    IPv4 DNS Servers bölümünde google dnsleriyle birlikte 2 adet daha ttnetin dns'leri gözüküyor.

    Ayrıca, cmd'den ipconfig/all'dan baktığımda da,

    208.67.222.222
    208.67.220.220
    195.175.39.40
    195.175.39.39

    alt alta böyle görünüyor.

    Google DNS tanımlaması yapılmış bir sorun yok. Sadece görünen yerlerde TTnet adresleri hala görünüyor. Kullananlar arkadaşlarda da durum böyle mi?







  • Aynen bende de böyle gözüküyor. İlk iki DNSde problem olmadığı zaman TTnetin DNSlerini kullanmıyor. Diğer boş DNSlere istediğimiz sunucuların IPlerini yazarsak TTnetin DNSleri yine de eklenecektir, onun çözümünü bilmiyorum. Çünkü modemin konfigürasyon sayfasında en fazla üç DNS giriş yeri varken Windows altında aynen bende de toplam dört DNS de çalışıyor gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    Aynen bende de böyle gözüküyor. İlk iki DNSde problem olmadığı zaman TTnetin DNSlerini kullanmıyor. Diğer boş DNSlere istediğimiz sunucuların IPlerini yazarsak TTnetin DNSleri yine de eklenecektir, onun çözümünü bilmiyorum. Çünkü modemin konfigürasyon sayfasında en fazla üç DNS giriş yeri varken Windows altında aynen bende de toplam dört DNS de çalışıyor gözüküyor.


    Anladım teşekkür ederim baktığınız için.

    Sanırım tüm linksys'lerde böyle. Bende bir problem olduğunu zannetmiştim.
  • Bence Linksys'in sorunu değil. Diğer modemlerde de bu olay vardır ama kullanıcılarını Linksys gibi haberdar etmez. O yüzden iki ayrı evde de Linksys kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.