Şimdi Ara

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
3
Favori
132.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • x 530 dan önce 4+1 jazz speaker kullanıyodum ve bunda ön ve arka hoparlörlerin ses ayar düğmeleri ayrıydı. x 530 da ise böyle bişey yok. bunu yapabileceğim bi program falan var mı ? veya nasıl yapabilirim ? arkadaki hoparlörlerden daha fazla ses gelsin istiyorum.ses kartım audigy SE .
  • Dijital girişi varmı? Koaksiyel fln oluyormu bunlarda?
  • .......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r7brtpires -- 15 Şubat 2006 3:52:31 >
  • ya ben de aldım x530 dan.arka hoperlörlerden az ses gelio.filmlerde falan ne öle.5+1 sistem kolonların hepsii yanımda ama ben yanımdakiyle rahatca sohbet ediom.ses az yani.denetim masasında device control ayarı war 7.1 creative dijital ses kartının.ordaki ayarlarda hepsi sonda yine ses az ''bence''.onbord soundmax ses kartına takıom X530 u.Ses dijitaldeki kadar net değil ama bas cok güsell.çünkü soundmax ın ses denetiminde bass boost die bi ayar war onu acınca camlar titrio:).creative dijital ses kartında öle bi ayar göremedim.Bu arada onbord da tam ses alamıyorum çünkü 2 kablo takılabiliyor. Bence ses kartını iyi seçmek lazım
  • Aynı sorun yurtdışındaki kullanıcılarda da var. Hatta bu konu sadece logitech setlerde olmuyor. Mesela jazz serisinin decoderli setlerinde de aynı sorun var. Önüne geçmek mümkün ama biraz uğraştırıyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: guguk

    Acaba yurt dışındakilerde de oluyormu?
  • Önüne nasıl geçiliyor merak ettim mümkünse biraz daha açabilirmisin.
  • İngilizce forum sitelerinde katıldığım bir forumdan aynı soruyu sormuş ve bu cevabı vermişti konunun uzmanları, ben de kendi açıklamalarımla ekledim:

    Logitech ses sistemi kullanıyorsanız evde florasan lamba diye tabir ettiğimiz aydınlatmalardan veya klima gibi bir anda elektrik çeken cihazlardan varsa bu cihazları açıp kapadığınızda kullandığınız Logitech ses sisteminizden “POP” şeklinde bir ses gelebilir. Bu ses insanı özellikle de gece ortalık sessizken acayip rahatsız eder. Hatta zaman zaman korkutur da. Ben de Logitech z-5500 5.1 ses sistemi kullandığımdan İngilizce’mi de kullanarak olayı çözmeye çalıştım. Yardım aldığım bir web sitesinden aldığım bilgileri aynen burada paylaşmak istedim. Çünkü bu sorun bu seti kullanan herkesin karşılaştığı bir sorun oldu. Ayrıca sadece z5500 değil zamanında jazz 9940b 5.1 set kullandığım günlerde de bu sorunla karşılaşmıştım. O zaman olayın çözümünü bulamamıştım ama şimdi çözümü buldum.
    Yapmanız gereken resmini ve linkini verdiğim şu parçalardan birini bulmak ve kabloların ucunu bu parçalarla kullanıp bağlantıları öyle kurmak. Şimdiden hayırlı olsun…

    http://www.panasonic.com/industrial/other/other_components_ferrite_cores.htm Burdaki anlatılanlar çözümün bir yöntemi...

    http://www.maplin.co.uk/search.aspx?MenuNo=380&MenuName=Ferrites&FromMenu=y&doy=4m7 Burdaki bilgiler de işe yararlı.

    Hatta yazının İngilizce'sinin tamamını veriyorum:

    To solve that problem, all you need to do is use Ferrite cored loops on all the power and signal cables. These are really cheap from most electronics stores. They look like a dark gray-metalic, thick ring and all you do is wrap the wire around the core a few times, usually (for low frequencies) 6 to 12 turns is more than enough to eliminate or at least reduce the "pop" or other static noise from the amp circuit. simple, cheap but effective. It's a sort of single wound tordial transformer, which should filter out any transient voltages (electrical noise) induced in the cables from electrical loads being switched. should also work to reduce any "hum" from dirty power lines reaching the amp circuits which would be heard from the speakers.

    Chances are just using a loop on the power cable alone will solve the problem. You could also try looping the power cable round your finger 6 times and tie it up in a knot, it serves the same job and it's free, but it might not be as effective. give it a shot though anyway.


    depending on what country your in, it might be easier to order from on online electronics site. These often go by the terms "ferrites" "ferrite cores" or under the heading "emi suppression".

    There are two types of cores available for this purpose, ring type which you wind the cable through a few times, and a "snap on" type which is a longer tube that is split in two halfs and clips over the straight cable. pics and info here:

    http://www.panasonic.com/industrial/other/other_components_ferrite_cores.htm

    I've used this company for parts, they will ship overseas:
    http://www.maplin.co.uk/search.aspx?MenuNo=380&MenuName=Ferrites&FromMenu=y&doy=4m7

    There are many other supliers, do a google search for online stores / supliers or companies / shops in your country, most electronic parts supliers will stock these, and they are very cheap. some HIFI audio places stock them too, it's quite common to use these in audio stuff.
    You may already have one which you could use to "try before you buy", they are often attached to computer peripherals, or any sensitive electronic device, also check the signal cable on your monitor, there may be a small plastic box that is cliped over the cable, if it feels heavy and can be moved along the cable, then it's probably a ferrite core EMI suppressor which you can just unclip (there may already be one or two built INTO the signal cable, these are a round lump at either end, these cannot be removed).

    You will only need ONE per cable, and place them as close to the amp connections as possible. Or you could just add them to the longest cables or even JUST one on the mains power cable, the power cable of the amp being the most important to use the suppresion on, as it is the most likley to be picking up the electrical noise from the switches in your house.

    Good luck

    Hoparlör bağlantı kablo uçları hoparlöre bütünleşik ise burdaki yazılar işe yaramayabilir ama bakır kablo ucu varsa, bu aparatlardan hoparlörlere ve sub-woofer'a bağlantı kurulup denenebilir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: guguk

    Önüne nasıl geçiliyor merak ettim mümkünse biraz daha açabilirmisin.




  • wolverine
    kablo ucuçlarına derken misal x-530 da hangi kablo uçlarına takacaz o halkaları ben pek anlayamadım yarım yamalak ingilizcemle
    yani bize x-530 için ne lazım nereye takmak lazım
    bunları açıklarsan pek çoğumuzun hayır dualarını alacağına eminim
  • @wolverine ilgin için teşekkür ederim. Bu parçalar türkiyede satılmıyor sanırım nerden buluabiliriz birde x530 kablosu yani elektrik kablosu tümleşik bu durumda olmıycakmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    Aynı sorun yurtdışındaki kullanıcılarda da var. Hatta bu konu sadece logitech setlerde olmuyor. Mesela jazz serisinin decoderli setlerinde de aynı sorun var. Önüne geçmek mümkün ama biraz uğraştırıyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: guguk

    Acaba yurt dışındakilerde de oluyormu?





    yaa bi şi sorucam ama bana kızmayın ben bu konularda yeniyim ve acemiyim ... ben de onboard bir ses kartı var anakarta entegre olanlardan (aopen ak77-600gn anakartım)ses kartı 5.1 ama ben ne kadar bağlarsam bağlayayım bir türlü 5.1 ses alamadım filmlerde denedim olmadı bana yol gösterebilirmisiniz bu konuda bağlantıyı nasıl yapıcam bütün hop.çalışması için forumda arama yapıyom yüzlerce şey çıkıyooo .....
    Bu arada sayenizde bir LOGITECH X-530 um var :)) ama henüz verim alamıyom...:(

    yardım ederseniz sevinirim




  • ARKADAŞLAR NE YAPARSAM YAPAYIM EN FAZLA 3 HOPARLÖRDEN SES GELİYOR ...Biri woofer olmak üzere...çıldırıcam yaaa :) jet audio da denedim , yanlış bağladım desem hayır doğru , ses kartı 5.1 o zaman hatamız ne ? nette aradım ama bulamadım onboard ses kartına nasıl 5.1 sistem kurulur diye baktım ama yok....ne olur yardım edin
  • soundmanager'a gir
    ordan speaker configiration'a tıkla 5.1'e geçer
    benim de on-board ben her bilgisayarı açışımda bu işlemi yapmak zorunda kalıyom yoksa 2.1 gibi çalışıyo bende de
  • quote:

    Orjinalden alıntı: landon

    soundmanager'a gir
    ordan speaker configiration'a tıkla 5.1'e geçer
    benim de on-board ben her bilgisayarı açışımda bu işlemi yapmak zorunda kalıyom yoksa 2.1 gibi çalışıyo bende de



    speaker configiration ....sound manager de böyle bir şey yok ama denetim masasından hoparlör düzeyini 2 den 5.1 e getirdim yine bi şey olmadı ama

    kutudan çıkan bir aparat vardı ona çıkışları bağladım (üç giriş iki çıkış ) sonrada ayrı bir kabloyla onları tek bir giriş halinde benim ac97 ye taktım şu anda 5.1 ses alıyom ama hepsinden eşit ses çıkıyo yani çevresel değil ...onuda mecburen yeni bir ses kartıyla halledicez :) yalnız film izlerken bir kaç cızırdama geldi korktum hemen sesi kıstım halbuki ses ortalara bile gelmemişti...hala içimde bir korku var daha dün aldım sistemi bi şi olursa diye...acaba tekrar 2.1 şekline mi dönsem ? müzik dinlerken bi şi yok ama...




  • değerli arkadaşlar, ben de bu aletten aldım. yeni bir de dvd aldım. daha önce pcden izlediğim için dvd sistemini de bilmiyorum. lütfen aleti kullanan arkadaşlar yardım etsin,

    1. x-530'u dvdye 5.1 ses alacak şekilde nasıl bağlayacağım. verilen bir aparat var ama onunla bağladığımda 5.1 ses alamıyorum. bu aparatı alan arkadaşlar bildiği için tarif etmiyorum.

    2. x-530'u hem pc'de hem dvd'de nasıl kullanırım acaba. yani aynı anda kullanmayacağım ama ikisi de sürekli olarak bağlı olacak.

    yardımcı olacak değerli arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR ediyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thelayka


    quote:

    Orjinalden alıntı: landon

    soundmanager'a gir
    ordan speaker configiration'a tıkla 5.1'e geçer
    benim de on-board ben her bilgisayarı açışımda bu işlemi yapmak zorunda kalıyom yoksa 2.1 gibi çalışıyo bende de



    speaker configiration ....sound manager de böyle bir şey yok ama denetim masasından hoparlör düzeyini 2 den 5.1 e getirdim yine bi şey olmadı ama

    kutudan çıkan bir aparat vardı ona çıkışları bağladım (üç giriş iki çıkış ) sonrada ayrı bir kabloyla onları tek bir giriş halinde benim ac97 ye taktım şu anda 5.1 ses alıyom ama hepsinden eşit ses çıkıyo yani çevresel değil ...onuda mecburen yeni bir ses kartıyla halledicez :) yalnız film izlerken bir kaç cızırdama geldi korktum hemen sesi kıstım halbuki ses ortalara bile gelmemişti...hala içimde bir korku var daha dün aldım sistemi bi şi olursa diye...acaba tekrar 2.1 şekline mi dönsem ? müzik dinlerken bi şi yok ama...



    arada yapıyo onu, korkma bişey olmaz, herkeste var bu olay
    ya senin onboard degil mi? hiç yok mu ses denetimi için bi uygulama...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hada

    değerli arkadaşlar, ben de bu aletten aldım. yeni bir de dvd aldım. daha önce pcden izlediğim için dvd sistemini de bilmiyorum. lütfen aleti kullanan arkadaşlar yardım etsin,

    1. x-530'u dvdye 5.1 ses alacak şekilde nasıl bağlayacağım. verilen bir aparat var ama onunla bağladığımda 5.1 ses alamıyorum. bu aparatı alan arkadaşlar bildiği için tarif etmiyorum.

    2. x-530'u hem pc'de hem dvd'de nasıl kullanırım acaba. yani aynı anda kullanmayacağım ama ikisi de sürekli olarak bağlı olacak.

    yardımcı olacak değerli arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR ediyorum.


    2.yi yapman imkansız malesef

    1.cisi içinde yerlerini değiştirip öyle dene bi de belki olur...
  • Arkadaşlar ben de foumdaki yorumlar üzerine x-530 aldım kendime ama bi türlü idoğru düzgün kullanamadım. şurda:
    http://forum.donanimhaber.com/m_5817579/tm.htm
    bi topic açtım bu konuyla ilgili. anlayan arkadaşlar bi el atıp yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Benim problemim de thelayka ile aynı sanırım. Ben de geri göndermeyi düşünmüştüm ama burayı okuyunca hoparlörlerde problem yoktur herhalde diye düşünüyorum. İki kişide aynı problemin olması (sıfır olan bi üründe) biraz zor gibi geldi bana. Bi çözümü olmalı bu problemin....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hada

    değerli arkadaşlar, ben de bu aletten aldım. yeni bir de dvd aldım. daha önce pcden izlediğim için dvd sistemini de bilmiyorum. lütfen aleti kullanan arkadaşlar yardım etsin,

    1. x-530'u dvdye 5.1 ses alacak şekilde nasıl bağlayacağım. verilen bir aparat var ama onunla bağladığımda 5.1 ses alamıyorum. bu aparatı alan arkadaşlar bildiği için tarif etmiyorum.

    2. x-530'u hem pc'de hem dvd'de nasıl kullanırım acaba. yani aynı anda kullanmayacağım ama ikisi de sürekli olarak bağlı olacak.

    yardımcı olacak değerli arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR ediyorum.


    cevap veriyorum c şıkkı :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_3932682/tm.htm
    cevabın bu linkte kardeş :)
  • evet arkadaşlar en sonunda aldım x530 kurdum birazdan testlere başlıycam..
    bu arada bu topic biraz aşağıda kalmış yukarı çekelim dimi??
  • Selam ben de x530 kullanıyorum bir kaç aydır.

    Işık açıp kapama sonucu olan çat pat sesine çok büyük bi çözüm yok yukarıdaki ingilizce yazıdakinden başka.

    Ses ayarını %50ye getirmekle ilgili sorun bende de oldu ilk gün alınca. Bundan sonra komik bi dizi olay yaşadım. Öncelikle geri götürdüm Eksen'e. Orada önce sağ ön, sonra woofer, sonra da tüm seti sıfırlarıyla değiştirip denemeler yaptık falan o sesten kurtulamadık. Sonra ben aleti bırakmak yerine alıp kendi PC'mle beraber bi arkadaşa götürdüm. Sistem önce onun PC'sinde sonra da benim PC'mde söz konusu çızırtıyı yapmadı. Eve gelip de sistemi kurunca aynı çızırtıyı görüp çıldırdım. Sonra başladım deneme yapmaya.

    Önce başka odadan elektrik çektim. Sonra kendi odamdaki bütün fişleri çıkardım bi tek PC ve Sistem kaldı. Sonra PC'yi de kapadım. Ses hala devam ediodu. Sonra başladım PC'deki kabloları çıkarmaya. En son kalanları söylüyorum. Evde x530 dışında hiçbir sistemin elektrik bağlantısı yok ve hiç bir ışık açık değil, buzdolabı dahil. PC'ye de sadece network kablosu ve monitör kablosu bağlı. (Dikkatinizi çekerim PC'nin fişi veya modemin fişi veya monitörün de fişleri takılı değil. Sadece PC ile bağlantıları takılı.) Hala kısık seslerde ince bi çızırtı var. Ne zaman ki monitörün kablosunu çektim. Ses yarıya indi. Network kablosunu da çıkardım ses kayboldu.

    Sonuç olarak ses çok rahatsız edici değil. Zaten oldukça kısık kullanmak gerektiğinde ortaya çıkıyor. Bir de oldukça yüksekte ama o zaten normal bi çok sistem için. Üstelik başka bir tespitim de bu çızırtının her zaman gelmediği. Yani bazen aletin sesi %50 açıkken denemek aklıma geliyor. En kısığa alıyorum ve o cızırtı çıkmıyor. Ama bazen de deneyince geliyor. Işık açıp kapamadaki car part sesi hiç bi zaman kaybolmadı kaç aydır. Hatta komşularda olanları da alıyor.

    Teknik olarak sebebi bulmayı çok fazla zorlayan ters bulgular gösteriyor. Tahminim sistemin yalıtımlarıyla ilişkili belli lüx standartlar uygulanmamış. Ama ben aldım sistemi 85$+KDV'ye. Sistem tam ortasındayken acaip tatminkar bi ses veriyor. Çok yakın arkadaşım 5200 kullanıyor. Ses kalitesi bariz derecede iyi ondan. Benim avantaj sayabileceğim bi durum daha da yan odalardan veya alt kattan duyulan ses sizin sistemin ortasında duyduğunuz sesten çok daha az. Yani sistem öle rahatsız edici bi şekilde yeri göğü inletmiyor. Sadece dinlemek istediğiniz kadar dinliyorsunuz. 100$ altında ses sistemi için kesinlikle alınması en mantıklı sistem. 40-50$a birşeyler alayım diyen arkadaşlar için de kesinlikle kasılıp bu fiyata erişip alınması şarttır.

    Yakından ilgilendiğim için başka sorunuz olursa cevaplayabilirim. SB Live 7.1 ile kullanıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.